• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    LILY
    LILY --- ---
    LOMILOMI: trochu odrostlejší miminka jsem právě viděla samovolně provádět ásany. A u těch úplně malých nevidím důvod je do nějakých pozic vmanipulovávat, protože jejich způsob pohybu, zkoumání a postupné vyvíjení mi přijde dokonalé samo o sobě. Naopak jsem se "miminčím" pohybem sama párkrát inspirovala.
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    LOMILOMI: nemám co k tomu říci, ale připomněla jsi mi tohle video :)

Mom Yoga Now - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=Guo3Fenys2k
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    LILY: uz jsi videla miminko provadet asany ? :)
    Kdyby ho nekdo hlidal, tak by dotaz nemel smysl... No proste asany, do ktereho miminko zapojis.
    LILY
    LILY --- ---
    LOMILOMI: v jakém smyslu? Jakože dítě cvičí nebo matka nebo oba zaráz nebo matka dělá jógu a dítě leží vedle ní/někdo ho hlídá?
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    Mate nekdo prosim zkusenosti s yogou s miminkem?
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    LODBROG: spíš jsou ty účinky odlišný, přeci jen jsou zapojený i jiný orgány. Tak bych neřekl, že jedna je "radikálnější" (asi myslíš silnější) než druhá. U Vamany dochází k dost silný masáži kolem bránice (kde se často hromadí tenze) a lze ji dělat po nějaký období každej den...
    u těch technik je to myslim často individuální, pro někoho mlže být nějaká zásadní, pro jiného až tak ne.
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    IOM_NUKSO: Jasně že je lepší když už nějakou dobu cvičíš - ale to je VŽDY lepší, pro cokoliv :D
    (Staré čínské přísloví říká: Nejlepší chvíle pro zasazení stromu je před deseti lety. Druhá nejlepší chvíle je teď.)

Nelam si s tím hlavu; jestli máš dojem že Ti to pomůže, jdi do toho :)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    IOM_NUKSO: První šanku jsem dělala ještě když jsem skoro necvičila, ty cviky jsem dělala poprvé těsně před procedurou. A zdařilo se, ač to šlo trochu ztuha. Připravená jsem se na to tehdy asi necítila, ale prostě se mi chtělo, z nějakého důvodu, to podstoupit.
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    STQ: Já třeba na sobě po šance pozoroval velmi velké rozdíly.
    Mimojiné: To co mě obvykle naštvalo nebo rozesmutnělo, to mě po proceduře sice načalo, ale s půlsekundovým odstupem obvykle přišla myšlenka "a proč se tím mám trápit?" se kterou jsem to hodil za hlavu s lehkostí, s jakou mi to nikdy nešlo.
    Člověk prostě není "tak těžký", tak v zajetí emocí a nálad.
    Má větší odstup a možnost volby.

Pochopeno?

HONZAL: Jo, souhlas :)
    Jen není tak radikální :)
    STQ
    STQ --- ---
    AIM_FREEMAN: ano, to je, velmi zamerne. proc se te to dotyka? nebyl mirenej tvym smerem...
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    STQ: clovece, me prijde ze i tenhle pouhy prosty dotaz je polozen konfrontacnim zpusobem?
    slo by s tim neco delat? treba klidně vysvetlit mi, ze se mylim, ale něco?!...?
    STQ
    STQ --- ---
    LODBROG: jaky psychofyzicky bloky prosimte odstranuje sank praksalana?
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    LODBROG: dhauti je ale taky dobrá, pro stydlivý lidi nebo úzkostný příp. s pocity méněcenosti, pro lidi s potlačovanym hněvem a agresí...výtečná očistná technika. :-)
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    IOM_NUKSO: Mockrát, a jsou to velmi super techniky.
    Schopné odrtsanit spoustu psychofyzických bloků (hlavně ta šanka).
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    IOM_NUKSO: do-brý-je-to .) ale jestli jíš maso, tak doporučuju nějakou dobu před šankou nejíst maso a vůbec odlehčit stravu... jinak výhledově se chystám, takhle po zimě ideální ,)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    IOM_NUKSO: Na šanku je tu i klub [ Šankprankšalána ]
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    JUNIPETRUS:
    The Miracle of 528 Hz Solfeggio and Fibonacci numbers - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=9oSePXRbW9o
    MILTIKI
    MILTIKI --- ---
    zdravím, nevíte někdo, zda se i na českém trhu dají zakoupit YOGA ROPES?osobní zkušenosti? díky
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    Yantra Yoga - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=I6um8x7IqX4&list=PL70DF3371C0DBF921

kdybyste nekdo chtel nahodou rozpoustet snih nebo zmrzla prosteradla, tak tady je imho videt jak se rozvijeji siddhis;)
    STQ
    STQ --- ---
    AIM_FREEMAN: vsak ja ani v nejmensim nerikam ze to nejde...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam