tak este raz ahoj, na tento post neni nutne reagovat a mozem ho kludne casom zmazat, len mam proste potrebu to dat von.
Aj ked sa to z mojich prispevkov mozno nezda, som clovek s hodne prisnym svedomim a sebakritikou a kedze tato debata prerastla az do sukromnej posty a vypada ze vytocila dost ludi, odkedy som odisiel z prace nad nicim inym nerozmyslam a je mi z toho dost nevolno, snazil som sa prist na to preco som reagoval tak ako som reagoval.
Za tym co som napisal si stojim aj nadalej, a co sa tyka formy... ok, asi som to trochu prehnal :). Mohol som sa krotit vo vyraze aj v postoji ale na niektore veci uz ocividne nemam trpezlivost.. to cim tu argumentoval OGMIOS som uz pocul tolkokrat a pride mi to tak stupidne, ze uz nemam chut znovu a znovu do toho zabredavat. Prehlasit ze vsetko je relativne, ze pravda je to comu veris a ze kazdy ma tu svoju, to sa strasne hezky posloucha a aj ked to je donebavolajuci nezmysel, nie je mozne proti tomu nijak argumentovat. Z kazdeho raz dva udelame blbecka, kazdy nazor alebo fakt velmi lahko podkopeme a obratime prinajlepsom na poveru. A pritom sa usmievame, sme tazko nad vecou a vsetci su spokojni.. kym ide o nejaku vymenu nazorov, ok, cert to vem. Uz som ale zazil situacie ked neslo len o sutaz v moceni, ked sa proste lamal tvrdy chleba a v sazke bol ludsky osud a musel som doslova bojovat proti ludom ktori zo seba vypustali podobne hlasky s povyseneckym vyrazom vseveducich polobohov, a ked som musel dokazat svoju pravdu nie preto aby som mal zo seba dobry pocit, ale aby som (s trochou nadsazky) zachranil jeden ludsky zivot a potencial od katastrofy. Je to hlavne jedna skusenost ktoru tu nebudem rozmazavat a od ktorej uz neznam voci podobnym veciam ziadny sucit.. vtedy som videl, ze to nie su len usmevne blaboly samozvanych guruov a ezoterickych saskov nad ktorymi mozem mavnut rukou, ze su ludia ktori s nimi dokazu vydlazdit druhemu cestu do pekla a ani si to neuvedomuju... od vtedy, akonahle vidim co len naznak, mam dve moznosti - opustit debatu, alebo zacat chrlit ohen a blesky na vsetky strany. S tym suvisi aj ten moj "namysleny" a autoritativny postoj, co je vec ktora mi kedisy v tomto dost pomohla a dnes to mam v podvedomi ako jediny sposob, ako sa bavit s urcitym typom ludi. Vacsinou sa do podobnych debat radsej ani nezapajam ale obcas sa necham strhnut a uz to jede.. na jednu stranu ma mrzi ze som sa dnes nechal tak strhnut, na druhu stranu si za tym co som povedal na 100% stojim a urobil by som to asi znovu.. aj ked nabuduce sa budem snazit o trochu slunickovejsi a pristupnejsi prejav :). Alebo uplne idealne - drzat hubu :). Omlouvam se a prajem vam hezky vecer.