• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    STQ
    STQ --- ---
    VEEHELL: konvicka je usnadneni, neni k nicemu potreba, z misky je to lepsi.
    praktikoval jsem nejakou dobu i sutra neti (s 5mm katetrem) a je to docela zabavna technika, udajne ma za nasledek vymizeni alergii a dalsich tedle problemu, ale protoze jsem to delal v indii, kde na nic alergickej nejsem, tezko rict. u kriji obecne je dobry dodrzovat pevne danou sekvenci jak se maj delat po sobe, protoze nektery z nich brutalne zvysujou Pittu, jiny Vatu a neni uplne dobry si s tim hrat bez rozmyslu, clovek pak muze bejt spis psychopatickej nez klidnejsi...
    STQ
    STQ --- ---
    DARUMA: daleko jemnejsi vnimani chuti napriklad, coz se u sattivcky stravy, ktera je od prirody temer bez vyraznejsich chuti docela hodi :)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    STQ: děkuju kouknu se po hatha józe u nás v okolí
    STQ
    STQ --- ---
    VERONIKA22: hruba i jemna slozka tela (telo a hlava) jsou uzce propojeny a skrz jednu muzes ovlivnit druhou, je daleko snazsi se dostavat do hlubin duse pres telo nez rovnou pres dusi, neb vetsina z nas ma problem ji uchopit. nevyhybal bych se teda cilene jogam, kde se musi neco delat nebo se hejbat, velice brzo zjistis, ze uvolnis a protahnes-li telo (ac se ted muze zdat uvolneny a protazeny a ze 'nema problem), bude temer okamzite nasledovat i hlava.
    jestli jsi ale spis min-se-hejbajici typ, muzes zkusit pomalejsi jogy (joga v dennim zivote, iyengar (mozna?), jakakoliv hatha yoga). naopak urcite bych se zpocatku vyhybal kundalini, krija a bikram joze...
    STQ
    STQ --- ---
    VEEHELL: covece nechces si nejdriv udelat trochu poradek v terminologii nez zacnes skolit timhle zpusobem? hatha joga aka raja joga aka ashtanga joga je cela joga. tzn duraz rozhodne neni kladenej na 'asany a dechove cviceni', ale na vsech osm udu (-anga). prohlaseni ze 'jogini teto skoly umeji obvykle sklidnit sve telo i mysl behem par chvil' dava smysl asi jako 'bezny shaolinsky mnich obvykle dokaze prokopnout betonovou zed'. no a nadechovi potapeci (william trubridge napriklad) pouzivaj velice osekanou a modifikovanou verzi jogy - par asan, zakladni pranajamu a zmenu stravy, rozhodne ne celej system.

    no a na vetsinu tvejch prispevku na me jde reakce 'wtf?'...
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    DARUMA: Také jsou prý na jazyku reflexní zóny orgánů podobně jako na chodidlech. Rozhodně se podle jazyka dělá diagnostika, tak třeba masáž při čištění ty orgány také ovlivňuje. Skoro bych se divil kdyby ne.

    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    DARUMA: to je jenom taková pózička, aby jsme měli čím se vytahovat na holky :) A jinak se tvrdí, že na jazyku žije hodně nežádoucích mikroorganismů, takže je to forma hygieny.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    K čemu je dobrý to čištění jazyka? :-)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    VEEHELL: džala nétí s konvičkou (šňupání jsem ani nezkoušela, takhle mi to vyhovuje), očistu střev taky občas, jazyk denně. Ještě jsem zkoušela místo nétí do nosu strkat trubičku a vytáhnout ústy, což má být snad i lepší, nehrozí, že by zůstala voda v dutinách...ale s tím jsem se nesžila, hrozně to lechtá :-)
    KAREN
    KAREN --- ---
    nebo na to jit po selsku:



    viz napr. instrukce zde
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    VEEHELL: hlavní rozdíl je, že u konvičky nemusíš šňupat...pokud máš problém, že se ti při tý technice zanáší dutiny, konvička je potom řešení.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    VEEHELL: tak zase ber to co píšu s nadhledem, třeba to má nějaký praktický využití, který miska na polívku nemá, sám jsem ale na žádný nepřišel :)))
    A to škrabátko, pokud škrábeš jazyk pravidelně, naprosto chápu... ono tou lžičkou se docela slušně poškrabat, zvlášť po ránu, kdy ještě nenaběhla plná bdělost :-)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LAKSHMANA: noo, tak Ty máš odzkoušeno i amaroli, jinak klasická triáda, nos, žaludek, střeva mi nepříjdou nijak hardkór, spíš základní level pro to, se s jogou nějak seznámit...
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    DARJEEL: Jo, taky to kalim rovnou z misky. A rozhodně jsem hardcore jogín! :-D
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    VEEHELL: šňupu vodu ze šálku, konvička je pro modelky ,-)

    [ Šankprankšalána ]
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    VERONIKA22: doporucuji v Beroune navstivit lekce Stepanky Vagnerove - http://yogaway.cz/kontakt, spoluzacka z jogove terapie a velmi mila osoba
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    díky všem!!! nevypátrala bych vše co mi radíte!
    MAJINKA
    MAJINKA --- ---
    VERONIKA22: bez pohybu to nebude, ale asi bych rekla, ze nejlepe kundalini, hatha a jinjoga, ale nejvic stejne bude rozhodovat jak si sednes se svym ucitelem a co na tebe on bude prenaset aby te to obohatilo v oblasti, o kterou se zajimas... na ucitelli zavisi nejvic
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    VERONIKA22: Jestli je to tak jak říkáš, chceš se soustředit na rozvoj psychické a duchovní stránky, netoužíš po cvičení v kolektivu a hledáš praktické řešení, pak by ti možná něco řeklo AYP.

    AYP - Pokročilé jógové techniky
    http://ayp.cz
    [ AYP - pokročilé jógové techniky (i pro začátečníky) ]
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TWISTRABBIT: já jsem právě pohodová povaha a s ničím už nemám v životě problém. Ale docházím k psycholožce kvůli zpackanému počátku života a dospívání. Ona mi na sezení vše vysvětlí a objasní ale toto řešení problémů už tak nepoptávám. Spíš toužím po tom aby mi někdo vyprávěl o tom co kde v sobě cítit a vypozorovat :o)
    ale jo fyzickým polohám se bránit nebudu :o). joga je prostě i o nějakém hýbání se.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam