• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    TRISH
    TRISH --- ---
    Ahoj všem!

Máme stále volná 4 místa na JÓGOVÝ RETREAT výjimečného formátu cvičení, které bude probíhat ve dvou pásmech - mandalách - 2 x 21 dní s týdenní pauzou.

Retreat povede americký učitel Troy Alexander Munsey, který v Kalifornii vyučuje Bheemashakti jógu, Astangha jógu a Viniasy. 8:15h. Mandaly budou vedeny metodou Bheemashakti jógy a následně Asthanga jógy pro ty, kdo se na to budou cítit připraveni. Bheemashakti se od jiných stylů odlišuje využitím kapalbathi dechu a tzv. kriya pohybů. První mandala bude zaměřena na zvýšení flexibility, posílení a energizaci těla a jeho otevření do všech 7 dimenzí (otevření pánve a nohou, záklony, předklony, rotace, stoje na rukou, stoje na předloktí, stoj na ramenou). Samozřejmostí je meditace a relaxace. Druhá mandala bude zaměřena na ásany a bude vycházet z Asthanga jógy. Kdo by se necítil bude mít samozřejmě možnost pokračovat v praxi předchozí mandaly. Klademe důraz na individuální pojetí celého retreatu. Do budoucna plánujeme tento styl jógy začít vyučovat v Praze a uspořádat další návaznou mandalu pro yoga teachers.

Termíny:

1. mandala 15.10. - 4.11. 2015
    2. mandala 11.11. - 1.12. 2015

Cvičit se bude každý den 21 dní v kuse 3 hodiny ráno od 5.00 - 8.00. Ty ranní hodiny se zdají trochu crazy, ale je to ozkoušený čas, který je pro tento intenzivní kurz nejvhodnější.

Cena: 7 100kč (za obě mandaly)

Kdo by rád více info, pošta;)

Díky.
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    zdravím všechny, nevíte někdo o lekcích bikram jogy v Praze? něco jiného než bikramyoga.cz na Národní, ta mě dost odrazuje, podle fotek na jejich stránkách mi přijde, že je tam hlava na hlavě, díky
    PEGA5
    PEGA5 --- ---
    kdo by shanel na Zizkove prostory pro lekce jogy s hezkym prostredim za rozumnou cenu, kontaktujte me :) info v priloze

SIIMA
    SIIMA --- ---
    tjo, to chce komplexnější léčbu, min. však ORL, jestli není pozdě
    IOM_NUKSO:
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Vedeli by ste poradit pozicie k ulave tinnitu? Ak nieco take existuje..
    KATIA
    KATIA --- ---
    Nepotřebujete někdo velkou tašku na jogu za dobrou cenu? ;-) [ OFFERINGNABÍZÍM: Taška na jógu velká / Poděbrady, Praha / 200 CZK ]
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    KLUZAU: pojem je nejspíš vymyšlen, ale mam za to, že v sufismu je hodně technik, který maj principielně blízko k jogový pranajámě. Už si nepamatuju, jestli sem o nich četl v Eliadeho knížce o joze nebo v našich kurzech
    LABARCHA
    LABARCHA --- ---
    omlouvám se za maly spam a velky obrazek :) vice info v poste

TADEAS
    TADEAS --- ---
    ohledne krupani co se tady resilo - nabidnu svou interpretaci.

kazdy kloub je soucasti vetsiho celku -- klouby prstu soucasti prstu jako celku, soucasti chodidla, soucasti nohy. kolena soucasti nohy i soucasti celeho tela. a tak dale. fakt, ze se objevuje krupani a praskani v nejakem kloubu je v danem okamziku vyjadrenim jeho stavu, ale ten stav je dany tim, v jakem je kloub vztahu k vyssim organizacnim celkum tela. priklad: memu otci i me od vzdycky krupe v pravem palci na noze. proc? zaklad praveho palce neuzemeny, klenba je slabsi, prave koleno se vtaci dovnitr, prava kycel je lehce uzavrena. proc? z hlediska spiralni dynamiky (rotace nohy dovnitr/ven) je vnitrni spirala slabsi, noha se vtaci dovnitr, vaha se prenasi ne na zaklad palce, ale na dalsi klouby palce, ktere na to nejsou stavene. -> tedy v nich krupe. je reseni v kloubu? ne, reseni je v zamereni se na rotaci cele nohy a jeji vztah k panvi, hrudniku, pateri, celemu telu.

pokud je nejaky kloub organicky ohrozeny nebo je v haji, je potreba to zrejme resit nejakou cilenou terapii. pokud je relativne ok nebo to dela cely zivot, reseni je v zamereni se na celkovy zpusob pohybu/drzeni tela a vybudovani opory/ochrany kloubu skrze jemnost ve vztahu k nim. co se tyce lupani/krupani v ramci cviceni asan, je potreba predevsim chranit klouby. jak? maximalni jemnosti, citlivost, minimalizaci vyraznych pocitu okolo kloubu. pokud se ma odehrat nejake preskladani v tele, nemyslim si, ze by ho bylo potreba vynucovat a vhodnejsi je prispet k hladkemu prubehu maximalni jemnosti a citlivosti. pokud se napriklad opakovane pri zminenych twistech odehrava to lupani, je to dle meho dusledek celkoveho drzeni tela a ackoliv to muze byt ulevne, to hlavni zamereni by melo byt opet na telo jako celek a jakym zpusobem se pohybovat tak, aby k takovemuhle ulevovani dochazet nemuselo -- podporenim prodlouzeni podel patere, vytvoreni prosotru mezi hrudnim kosem a panvi. :)
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    zdravim, budu s dalsi skupinou znovu zacinat kurz "dynamicka joga - zaklady funkcni celistvosti", kazdy ctvrtek 17:30 - 19:00, od 1. rijna 2015 do 28. ledna 2016, v dancelabu (na zvonarce 9, praha 2). vice info tady TADEAS, dalsi podrobnosti v poste.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    TORUVIEL: bude:)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    TORUVIEL: ja se na to ptala doktorky a krcila rameny, ze to nic neznamena, ale jestli chci, muzu si prave doplnit ten kolagen na to vrzani kolen :-)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    GRANTORINO: Mě by spíš zajímalo, jestli to křupání něčemu vadí. Rodiče křupou, jsou už starší, a žádné problémy s klouby nikdy neměli. No nic, pobavím se o tom se svým fyzioterapeutem, ten mi možná řekne víc, pak můžu případně sdílet, bude-li to někoho zajímat.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    TORUVIEL: mela jsem taky a docela mi pomohlo doplnit kolagen, da se koupit v lekarne v kostickach za par kacek.
    SAARA
    SAARA --- ---
    SPARKLE: ja mam tuhle a je celkem fajn..
    - TPE yoga mat PROFI LONG 183cm nesmekavá | Kock shop
    http://www.kocksport.cz/...nazev=TPE-yoga-mat-PROFI-LONG-183cm--nesmekava-&vyrobek=5154&kategorie=14
    SPARKLE
    SPARKLE --- ---
    LAKSHMANA: ok, díky, žes mě nasměrovala. občas mám pocit, že to nejdražší se nemusí rovnat to nejlepší, ale dá se najít přiměřený ekvivalent. s podložkama nemám zkušenost, tak jsem chtěla poprosit o radu. tak nic.
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    SPARKLE: "čím bude stát méně, tím budu radši" - jseš si jistá? Mám teď na mysli, abys byla ráda pak taky hlavně při tom cvičení.
    SPARKLE
    SPARKLE --- ---
    Ahojte, doufám, že s tímto dotazem nebudu úplně OT, ale chtěla bych se zeptat na výběr podložky na jógu. Můžete nějakou doporučit? Cvičím hlavně hot jógu. Samozřejmě, čím bude stát méně, tím budu radši...

Za případné odpovědi děkuju.)
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    AOTEAROA: Rubešku znám ještě z doby, kdy to měla Monika Sorková, znám Černé, neznám aktuálně, ale nebál bych se toho.
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    AOTEAROA: bohužel info nemám. Ale zajímalo by mě hodně, jestli nevíš nebo někdo jiný, co to je "tajná muslimská jóga"? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam