• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    SVATY
    SVATY --- ---
    Zdravím přátelé, měl bych na vás dotaz. Již delší dobu dělám silový trénink, ale poslední dobou mě čím dal tím víc trápí zatuhlé svaly v okolí krku a lopatek, konkrétně jen na pravé straně (Kor po ránu je občas bolest opravdu dost výrazná). Strečink a celkové rozhýbání beru poměrně vážně, jsem na to zvyklý každý den a vím, že to je neodmyslitelná součást... Každopádně se zdá, že problém bude trochu někde jinde. Upřímně začínám být dost převědčený o tom, že "zatuhlost" může být způsobena i psychikou. Je toho na mě poslední dobou něják moc, stále častěji se mi stává, že nemůžu večer usnou nebo se vzbudím uprostřed noci a hlavou mi klidně dvě hodiny lítá neuvěřitelné množství ne zrovna přijemných myšlenek. Pokud dobře chápu, tak joga pracuje na na obou urovních jak na uvolnění naší tělesné schránky, tak duševním uvolnění tudíž mě napadlo, že by mi to třeba mohlo pomoci.
    Každopádně nevím kde začít, bohužel na to abych docházel někam na pravidelné lekce nemám čas ani peníze (student). Je možné aby začal člověk uplně sám a vedlo to k nějákým výsledkům ? Popř. jak a jak často je vlastně potřeba "cvičit" aby to mělo smysl ? Jakékoliv další info uvítám. Díky za odpovědi.
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    MAARY: Máš recht, cvičení je boží, taky ho miluju. :-)
    MAARY
    MAARY --- ---
    DARJEEL: myslim ze je fajn tak jak je, ctive na oko, no je tohle skupina joga trea mohl obsahnout vic z cviceni
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MAARY: mno, tak někde se začít musí, ale osobně bych doporučil spíš nějakou literaturu více od zdroje...
    Jinak... o čemže by měl ještě článek být krom duchovna? :)
    MAARY
    MAARY --- ---
    MICHAL_R: spravna dedukce=)
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    MAARY: (ok, me asi nebylo jasne, na co presne reagujes :-)
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    MAARY: "Jen" o duchovnu? :-) Jaky clanek ze mas na mysli?
    MAARY
    MAARY --- ---
    zajimavy clanek, i kdyz jen o duchovnu :)
    WT_MARTIN
    WT_MARTIN --- ---
    ZIKE: Díky za info! :) Teď jsem nemocnej, tak až se vyležím, tak na to mrknu a kdyžtak se s manželkou stavíme.
    ZIKE
    ZIKE --- ---
    Ahoj,

od ledna zase rozjíždíme trošku netradiční a levné lekce jógy a akrojógy v alternativním prostoru Punctum na Žižkově. Každé pondělí a úterý.

Více informací na http://punkyoga.cz/

WT_MARTIN: stav se ke mě v pondělí od 18:00 ;) dnes je 1. hodina za dobrovolný příspěvěk ;)
    WT_MARTIN
    WT_MARTIN --- ---
    HONZAL: Díky moc!
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    WT_MARTIN: doporučuji všemi deseti
    Ashtanga Yoga – Dalibor Štědronský | Dýchání a cvičení s Daliborem Štědronským
    http://www.ashtanga.cz/
    WT_MARTIN
    WT_MARTIN --- ---
    Ahoj. Chtěl bych poprosit o tip na dobré kurzy jógy v Praze (ideálně 8, ale v zásadě je to fuk ;)) Chtěl bych něco kvalitního, zaměřeného primárně na fyzické cvičení, ale žádné takové ty moderní "hot"/"heat" jógy a podobně. :) Existuje v Praze něco v tradičním duchu a přitom bez extra důrazu na duchovní stránku? :)
    LILY
    LILY --- ---
    HONZAL: mně to nefungovalo. :)
    Na druhou stranu, co mám dítě a necvičím skoro vůbec, tak jsem přibrala proti době, kdy jsem dělávala ashtangu.
    KAREN
    KAREN --- ---
    / aktualni google doodle potesil.)

https://g.co/doodle/tj8fz9
    SKAL3NA
    SKAL3NA --- ---
    Ahoj, máte někdo zkušenost s hormonální jogou? Klidně když tak do zpráv měla bych pár otázek :)
    SNOWWHITE
    SNOWWHITE --- ---
    Yoga Tip: Bikram Pitfall #1 – Lock the Knee! Or Die Trying! - HotCore Yoga : HotCore Yoga
    http://hotcoreyoga.com/yogatips/yoga-tip-bikram-pitfall-1-lock-the-knee-or-die-trying/
    KAREN
    KAREN --- ---
    KAREN: ještě víc info:

Milí příznivci Feldenkraisovy® metody, sebepoznávání a promyšleného pohybu,
    srdečně Vás zvu na celodenní wORKSHOP POHYBOVÝCH LEKCÍ - POHYBEM K SEBEUVĚDOMĚNÍ (ATM® - z angličtiny Awarness Through Movement® lesson), kde se budeme učit, jak jednoduše a s lehkostí proměnit a rozšířit představu o svých možnostech, nejen v pohybu. Prakticky si vyzkoušíte, jakým způsobem využívá náš mozek pohyb k učení, jaké podmínky k tomu potřebuje a jak rychle je možné stát se pohyblivější a koordinovanější.

Blíže v letáčku v příloze nebo níže.

Termín a místo konání
    Neděle 6. prosince 2015 ∞ 9:30 - 17:00 ∞ Bosorka - pohybové a vzdělávací studio, Masarykova 32 (Dům U Tří kohoutů, 4. patro), Brno

Obsah semináře
    Náplní semináře budou skupinové pohybové lekce, ve kterých se přiblížíte plnějšímu vnímání svého těla a zlepšíte jeho fungování v pohybu i držení těla. Mým úkolem bude Vás provázet, vytvářet atmosféru bezpečí pro Vaše pohodlné zkoumání, objevování a učení se novým způsobům zacházení se sebou.

JAK VYPADÁ TAKOVÁ POHYBOVÁ LEKCE?
    Cvičí se většinou vleže na podložkách, někdy také v jiných pozicích - sedu, kleku atd., které jsou uzpůsobovány možnostem účastníků. Lektor provází klienty slovně sekvencemi jednoduchých nemechanicky opakovaných pohybů, které jsou různě variovány vůči gravitaci a vztahům v rámci těla tak, abyste získali přesnější představu o tom, jak Vaše tělo funguje a jaké dosud nevyužívané možnosti skrývá.

Tempo lekcí je pomalé. Díky tomu máte dostatek času na směřování pozornosti k různým částem těla a rozvíjení tělové vnímavosti. Pohyb sám o sobě totiž nic neznamená. To, co přináší změnu pohybových a přeneseně i jiných stereotypů je schopnost mozku utvářet a měnit procesy nervového řízení.

PRO KOHO JE VHODNÁ?
    Pro každého bez rozdílu věku, fyzické kondice i zkušeností s pohybem.

Užitek z ní mají jak profesionálové zabývající se pohybem pro lepší porozumění zákonitostem pohybu a zlepšení svého výkonu, stejně jako ti, co pro sebe hledají úlevu od bolesti a zlepšení pohyblivosti ve svém každodenním životě.

Lektorka
    Petra Lancová, mezinárodně autorizovaná lektorka Feldenkraisovy® metody z Třince.

Přihlášení
    Rezervujte si své místo e-mailem nebo na tel.: sarablume@seznam.cz, +420 776 568 966.

Cena
    1100 Kč. Místo na semináři Vám zarezervujeme po přihlášení a zaplacení kurzovného. Informace k platbě Vám zašleme po obdržení přihlášky.

Další informace
    Podložky na cvičení jsou na místě. Doporučujeme teplé ponožky a pohodlné oblečení ve více vrstvách. Cvičit budeme vleže na zemi, pomalým tempem.

Aktuality můžete sledovat na facebooku

http://https//www.facebook.com/events/462755860601557/

V příloze najdete letáček k semináři, pokud uznáte za vhodné, sdílejte prosím tento e-mail nebo jen pozvánku z přílohy s těmi, které by mohla nadchnout práce s tělem, pohybem, hledání a objevování nových možností k větší svobodě sebe-vyjádření, lepší pohyblivosti - nejen v těle, ale také myšlení, cítění a jednání.. pro zlepšení kvality života v každém okamžiku:)

Těší se na Vás
    Bc. Petra Lancová
    Feldenkrais® Practitioner

Fb: Feldenkrais CZ/ příběh v pohybu

http://www.feldenkrais-potencialvpohybu.webnode.cz
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam