KLUZAU: no ja nejsem zadnej jogovej guru :) ale ten pozdrav slunci a par dalsich asan zamerenych na zada se snazim cvicit pravidelne. citim, ze to ma pozivitni efekt a je mi jedno jestli je to hatha nebo ashtanga nebo co. jestli tvoje mati cvici pilates, tak tohle zvladne taky.
mela by hlavne prestat jist ty prasky na spani. to at si uz radsi sni nebo zahuli nejakej model s velkym mnozstvim CBD nez tohle. a cigara muze pri tom substituovat jointama ale to uz je trochu riskantni. cloveka to uvolni, ale bacha aby to neprehanela. na druhou stranu prave pro takovy typ lidi asi muze byt trava v rozumnem mnozstvi leciva.
a co se tyce toho duchovna, jestli nema rada organizovane nabozenstvi, coz je mi taky celkem blizke, tak bych ji doporucil tuhle knizku, ktera me silne oslovila tak tu bych ji doporucil
http://www.fi.muni.cz/~imladris/tmp/namkhai-norbu-dzogchen-prirozene-dokonaly-stav.pdf
vsak ona si najde svoji cestu a ty ji znas nejlip, tak ji muzes podporovat, ale jako jeji syn nemuzes byt jeji ucitel. otazka je, jestli vubec nejakeho potrebuje. neni nutne presouvat zodpovednoust za svuj dusevni rozvoj na treti osobu. to pak hrozi zavislosti podobne jak s tim hulenim. ale zas jestli jede v praskach na spani, tak pres huleni se z toho dostane snaz.
takove me skromne IMHO :)