Tak moje zkušenost je takováto: 3.3. objednáno, koncem března dotaz, kde to je, psali že do 4. 4. nic nedorazilo, 12. 4. psáno že stále nic, 16. 4. posláno znovu, 19. 4. v ČR a předáno celnici, 19. 5., celníci pustili, 20. 5. se "snažili doručit", na poštu jsem se dostala až 27. 5., vzhledem k vyměřené dani + 180 Kč poplatku, což činilo cca 3/4 ceny zásilky, jejíž hodnota podle celního kurzu pro duben byla 21 euro a pár frfníků, jsem se poradila s vedoucí pošty co mám dělat, ta řekla, že si to mám vyřídit nejdřív s celníky, dala mi na ně čísla, a že tam prý zásilku nechá, než si tu zásilku celníci stáhnou zpět, celníkům se nedá dovolat, tak jsem podala oficiální žádost o přezkoumání, 7. 6. jsem zjistila, že "zásilka vrácena do přepravy - adresát zásilku nevyzvedl ve stanovené odběrní lhůtě", nasraná jsem volala na poštu, tam to nikdo nezvedal, po 8. zazvonění se to položí a je "obsazeno", druhý den ráno jsem se dovolala a kupodivu aktuální vedoucí směny slib, že se to pokusí zachytit splnila a zásilka byla stažena zpět na mou úložní poštu, takže teď je to na celnících (respektive na tom, že pošta doporučený dopis celníkům na celní poštu doručí)