• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MAJKA: http://goo.gl/t7BSS podle článku 29 je celní hodnotou částka zaplacená, ale navazující články dávají i jiné možnosti :(
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    MOIRAIN: to by ti mohlo dopadnout dobre. Me to bohuzel dopadlo blbe, protoze i na potvrzeni o objednavce byla ta cena 45 USD a ne to, co jsem ve skutecnosti platila.

Jejich argument znel, ze neplatim tu predchozi zasilku co nedorazila, ale tu, co dorazila a ta ma jasne deklarovanou cenu 45 USD. Ackoliv tam byla na konci uvedena cena Total:0 , predtim tam byla ta tricka rozepsana 3x po 15 USD, v souctu 45 USD - a oni udajně nevyměřují částku pro DPH z ceny, co zaplatíte, ale z hodnoty zboží (na webu se ale tvrdí opak, tak nevím, kdo lhal) - netusim, proc teda vlastne chteji vypis z uctu, ale evidentne to proste zavisi na konkretni urednici a jak ji to prijde správné.

Premyslim ze taky zkusim sepsat nejakou stiznost, ale dukazy bych si pak musela naphotoshopovat, na coz asi nemam uplne koule.

Vypisy z uctu mi byly k nicemu, protoze neni zpusob jak pry dokazat, ze ta platba se tyka te same objednavky, a na potvrzeni objednavky od Threadless byla zas ta castka 45 USD.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MAJKA: hm, mám naprosto stejnej problém - viz MOIRAIN: na vyjádření celníků čekám stále...
    PIGSTER
    PIGSTER --- ---
    Report: Odeslano 15.06. z HK (DX) - cena 14.99 (realna) - popis Electronic Goods (realny) - dorazilo dnes (orazitkovane od celnice bez cla) az na stul. Zadne plne moci, zadne oznameni, zadne chozeni na postu. Zasilka nebyla evidentne otevirana.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    VDFLAT: ja bych strasne rada, ale oni maji to potvrzeni napsany tak debilne, ze tam maj sice na jednu stranu napsano total: 0$ , ale jako celkovou castku tam maj stejně jinde uvedeno 45 dolaru. pricemz ja platila 30, coz se vejde do limitu uplne tesne :)

hrozny, ze clovek by radeji vyphotoshopoval dodejku, nez aby jim to cely vysvetloval.

Tak ja to zkusim popravde vsechno dolozit, uvidime :)
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    MAJKA: Já takhle kdysi reklamoval věc o ceně v řádu stovek dolarů, uznali mi to a poslali novej kus. Na celním prohlášení uvedli "warranty replacement - no value" a dorazilo to bez problémů. Zkusil bych doložit (e-mailama, výpisama, atd.), že tahle současná zásilka tě nic nestála.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    a nebo fakt udelam to, ze si to proste upravim ve photoshopu aby to sedelo na puvodni castku a je to..
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    To ja mam zas zajimavej problem. Objednavala jsem v breznu zasilku, ktera stala 22 dolaru (cili tak 18 eur) a mela tedy uplne bez problemu dorazit i po celnim limitu. To se nestalo, tak mi z threadless poslalni nahradni zasilku, ktera ma ale vetsi cenu - cili ja neplatila nic navic, jen cenu ty puvodni zasilky, ale nova zasilka ma uz na fakture cenu co presahuje limit. No to jsem fakt zvedava, jak se s tim na celnici poperou a z ceho mi teda vlastne budou merit tu dan. Z toho, co jsem opravdu zaplatila, nebo z hodnoty zbozi na fakture? Pokud zpochybnujou castku na fakture, a ja mam dolozit doklad o platbe, tak tam ale bude ta castka pod limitem :] no proste bordel. Sama jsem zvedava :]
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Vcera mi dorazila zasilka, ktera byla v Pragu 26.4; dokonce se mnou v posledni dobe, mailovali i o vikendu. Takze bych pocital cca s 2 mesici na vyrizeni.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    gift byva darkove baleni, kdyz to chces poslat nekomu jinemu

kazdopadne cena na celnim prohlaseni musi byt i u giftu (mozna nebude na fakture uvnitr, to nevim, jak si resej)

navic - kdyz je vec oznacena jako gift, je ten limit vyssi, €45
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MOIRAIN: nemam tuseni, jen jsem chtela vedet, jestli tam je udaj o cene nebo ne, aby si tedy, jak jsem se docetla ve vedlejsim klubu, celnici nevymysleli, ze balicek stal 50 dolaru a ja na nej nemusela cekat dva mesice.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    POZITRON: není gift spíš dárkové balení?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    VDFLAT: uf!
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    POZITRON: Na vsem, co mi kdy prislo, bylo zaskrtnuty gift i rozepsana cena.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    (totiz v klubu threadless jsem se docetla, ze kdyz zaskrtnu gift, celnici si cenu vycucaj z prstu a pochybuju, ze mensi nez 22e)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    stala se mi takova vec... omylem jsem u objednavky z threadless zaskrtla gift. hned jsem jim napsala, ze bych to rada zmenila, ale nez mi odpovedeli, prislo oznameni, ze je balicek na ceste. nejhorsi je, ze jsem se s cenou vesla pod limit, takze jestli to chapu spravne, budu ted kvuli vlastni debilite cekat na balicek x mesicu, naparej mi dph a pak budu muset slozite dokladat, jaka byla skutecna cena a nakonec zadat o vraceni poplatku, je to tak? nebo i u giftu je nekde uvedenej udaj o cene a muzu bejt klidna?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ENTENTYKY: já jsem přemýšlela, že ji doplním tak, že bude jen na jeden úkon, ale měla jsem strach, že kvůli tomu budou dělat naschvály

MAJKA: stížnost podávat budu, jakmile budu mít tu zásilku konečně doma...
    převzít zásilku, jo to by šlo, jenže mi bylo z jiné strany tvrzeno, že je to na ještě delší lokte a musela bych údajně zvlášť žádat celníky a zvlášť poštu...příště budu chytřejší a hlavně upozorním prodejce, aby na zásilku uváděl skutečnou cenu (s tou vyšší cenou mi to fakt uniká, protože je z každé strany nesmyslná, součet původní ceny + poštovné nesedí o cca dolar a stejně se má na zásilku uvádět jen cena zboží ne?)

COQUINE: už mi pomalu docházejí
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    MOIRAIN: mas pevny nervy :)
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    přičemž na to, aby pošta moji zásilku proclila moji plnou moc nechtěla - na tento postup máš možnost podat elektronicky stížnost (viz záhlaví) ČOI, která to musí prošetřit.

ale jinak je to fakt sila, no...měla sis tu zásilku převzít, a odvolávat se zpětně sama za sebe k celnímu úřadu. já to tak dělala a přeplatek mi docela rychle vrátili
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    s tou plnou moci to je fakt drzost na drzost

jinak nemusi se samozrejme davat generalni plna moc, ale jen k tomu jednotlivemu ukonu, ktera je zplnomocnuje prave jen k nemu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam