• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    Sdílení zkuseností, postupů, rad, a nebo frustrace z komunikace s prislusnymi urady.
  • ŽÁDOST o elektronické oznámení o příchodu zásilek z ciziny - Stáhnout -urychlení procesu doručení zásilky o další kousek. Podepsat, oskenovat a poslat na email sklad.praha120@cpost.cz nebo na adresu na adresu Pošty Praha 120
    Pokud vám pošta vyměřila neoprávněně 180 kč, můžete podat elektronicky stížnost na ČOI ZDE. ČOI zas má ze zákona povinnost se tím zabývat.Podrobnosti viz nástěnka
  • rozbalit záhlaví
    THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    BADHORSE: dik za tip :-)
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    BADHORSE: a ktery eshop byl takhle vstricny? Threadless je z tohodle hlediska dost hruza, deklarujou i to co tam neni ;]
    ARZA
    ARZA --- ---
    Tak, mne prisela minuly tyden zasilka taky naprosto v pohode.
    Trvalo to cca 2tydny, z HK.
    Kdyz to videl kluk co pracuje na poste, rekla jen ze to je proto, "ze to je eRko" (Zasilka oznacena R - tzn doporucena zasilka, nikoli balik), a ze "na to uz fakt kapacity na prohlizeni nemaji".
    Skutecna hodnota byla cca 900Kc, na obalce bylo napsano gift s hodnotou $20.
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    tak moje zkusenost...objednano do sedmi dnu jsem mel ve schrance listek ze si to mam vyzvednout klasicky u baraku na poste..celnici to proslo v pohode jednalo se o balik 3 tricek platil jsem za ne i s postovnym 80 dolacu cca..na fakture na baliku eshop napsal cela cena 20 dolaru tricka slozil jako jedno (na rentgenu neni videt pocet kusu) a vse proslo naprosto krasne..ted jeste cekam na balik z treadlessu tak jsem zvedavy jak se pochlapi oni..
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MOIRAIN: tak jsem si to vyzvedla...ani tu reklamaci jsem neměla nervy sepisovat, zkusím to vymlátit z odesílatele, který to svou chybou všechno způsobil
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    DEMONOFANARCHY: držim palce. já pořád slintám na www.designbyhumans.com, ale odvahu jako ty nemám.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    MAJKA: a primo kod objednavky u ty platby samozrejme neni, no
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    ENTENTYKY: ano, je tam, ze jsem platila Threadless, ale je tam castka co nesedi s jejich fakturou, takze mi pani rekla, ze to muze byt ucet k cemukoliv jinemu, co jsem si tam objednala.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    MAJKA: no tak u ty platby kartou mam prece kod toho, komu to bylo placeno a podle nej jde dohledat, ze to byla prave tahle objednavka, ne?
    CNV
    CNV --- ---
    Dneska mi přišel balík, který jsem si 7. června poslala ze Shipita. To vůbec není špatnej čas. Přišlo to se všema papírama na poštu, kde jsem na místě podepsala (dodatečně) plnou moc, doplatila DPH + poplatek a hned jsem si balík nesla domů. Proč to takhle nejde vždycky?

    A ten balík, co mi byl odeslán na konci dubna a cca před dvěma týdny jsem ho řešila, dopisovala si kvůli němu s poštou a posílala nejrůznější papíry a výpisy, furt ještě nemám.

    Možná pomohlo, že jsem tu kabelku správně deklarovala? Napsala jsem na balík merchandise a skutečnou cenu, která byla i uvnitř na faktuře.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MOIRAIN: já už asi půjdu někoho zabít, na emailový dotaz na Danu Kintnerovou, v jaké fázi je odvolání proti uvalení DPH, které bylo odesláno 30. 5. došla odpověď, pravda, téměř obratem: "Dobrý den, v současné době nemám žádnou zprávu ohledně vyřízení žádosti na celním úřadě. Domnívám se, že to může být delší doba. Možná by bylo rychlejší zásilky vyzvednout, uhradit poplatky a zároveň podat u dodací pošty reklamaci na celní poplatky."
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    jo, pardon, kartou :) blbnu uz
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    MAJKA: prevodem? vzdyt ti tam pisou o karte, tak snad spis kartou ne?
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    já nevim, nakolik mám chuť se hádat o těch 150 kč co jsem zaplatila, i tak mě ty trička vyjdou ještě docela dobre. spíš mi ale vadí, že samotní celníci nejspíš něvědí, jak mají správně proclívat..
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    ENTENTYKY: platila jsem prevodem z uctu. K teto konkretni objednavce mam ale zaznam komunikace s prodejcem, kde jasne pise, ze mi po mem souhlasu z uctu vezme 8 dolaru jako rozdilovou platbu.

    " Please let us know if it's okay to charge the MasterCard ending in 6578, and we'll charge $8 for the price of the extra tee minus the cost of the coupon used on the order."

    Coz ale tu zenskou naprosto nezajimalo, protoze byla presvedcena, ze mi ma hodnotu vymerit nikoliv z toho, co jsem platila, ale z hodnoty zbozi.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    MAJKA: a jaktoze to nejde dokazat, ze se platba tyka konkretni objednavky? platila jsi PP?
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    MAJKA: to se na tvuj pripad vubec nevztahuje - sice nedokazu dat priklad, co to vlastne znamena, ale rozhodne ne tohle ;)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MAJKA: nj. :( oni jsou tam kozy lízy...
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    MOIRAIN: to ja vim, to jsem ji rikala. trvala si na svym.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MAJKA: z jejich stránek "8. Jak stanovuje Česká pošta hodnotu zásilky, která má být proclena?

    Česká pošta nestanovuje hodnotu zásilky. Hodnotu zboží obsaženého v zásilce prokazuje příjemce zásilky-adresát. Jedná se o tzv. celní hodnotu zboží, kterou tvoří hodnota zaplacená za zboží včetně poplatku za dopravu. Nelze-li tuto hodnotu zjistit, nebo je uvedená cena na zásilce evidentně nízká, je určena skutečná hodnota zásilky celními orgány v rámci daňového řízení (kdy probíhá stanovení či zpochybňování celní hodnoty při využití zákonem stanovených metod)."
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam