• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    jo, pardon, kartou :) blbnu uz
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    MAJKA: prevodem? vzdyt ti tam pisou o karte, tak snad spis kartou ne?
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    já nevim, nakolik mám chuť se hádat o těch 150 kč co jsem zaplatila, i tak mě ty trička vyjdou ještě docela dobre. spíš mi ale vadí, že samotní celníci nejspíš něvědí, jak mají správně proclívat..
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    ENTENTYKY: platila jsem prevodem z uctu. K teto konkretni objednavce mam ale zaznam komunikace s prodejcem, kde jasne pise, ze mi po mem souhlasu z uctu vezme 8 dolaru jako rozdilovou platbu.

    " Please let us know if it's okay to charge the MasterCard ending in 6578, and we'll charge $8 for the price of the extra tee minus the cost of the coupon used on the order."

    Coz ale tu zenskou naprosto nezajimalo, protoze byla presvedcena, ze mi ma hodnotu vymerit nikoliv z toho, co jsem platila, ale z hodnoty zbozi.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    MAJKA: a jaktoze to nejde dokazat, ze se platba tyka konkretni objednavky? platila jsi PP?
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    MAJKA: to se na tvuj pripad vubec nevztahuje - sice nedokazu dat priklad, co to vlastne znamena, ale rozhodne ne tohle ;)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MAJKA: nj. :( oni jsou tam kozy lízy...
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    MOIRAIN: to ja vim, to jsem ji rikala. trvala si na svym.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MAJKA: z jejich stránek "8. Jak stanovuje Česká pošta hodnotu zásilky, která má být proclena?

    Česká pošta nestanovuje hodnotu zásilky. Hodnotu zboží obsaženého v zásilce prokazuje příjemce zásilky-adresát. Jedná se o tzv. celní hodnotu zboží, kterou tvoří hodnota zaplacená za zboží včetně poplatku za dopravu. Nelze-li tuto hodnotu zjistit, nebo je uvedená cena na zásilce evidentně nízká, je určena skutečná hodnota zásilky celními orgány v rámci daňového řízení (kdy probíhá stanovení či zpochybňování celní hodnoty při využití zákonem stanovených metod)."
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MAJKA: obávám se, že většina z nich netuší, která bije
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    ja taky netusim :) kazdopadne me prekvapilo, kdyz mi tam pani vysvetlovala, ze se to nepocita ze zaplacene castky, ale z deklarovane hodnoty zbozi. Proc by tam clovek mel teda chodit neco dokazovat, kdyz se to stejne pocita z toho, co je tam napsany? :) spis kecala... nebo prostě nevěděla
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MAJKA: já se v právničtině nevyznám, tohle ustanovení vůbec nechápu, ale asi je to tak, jak píšeš
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    MOIRAIN: no, je tam blby tenhle clanek

    Celní hodnotou dováženého zboží je hodnota transakce, to je cena,
    která byla nebo má být skutečně zaplacena za zboží prodané pro vývoz
    na celní území Společenství, případně upravená podle článků 32 a 33,
    jestliže

    b/prodej nebo cena nejsou podrobeny podmínkám nebo plněním,
    jejichž hodnotu nelze určit ve vztahu ke zboží, které je hodnoceno;


    jestli to chapu spravne, tak to je presne ma situace. Nemám jak doložit, že mi prodejce skutečně účtoval částku, kterou účtoval. Resp. mám záznam komunikace, ale nevím, jestli je to důkaz. Na druhou stranu oni mají důkaz, že to zboží mělo hodnotu 45 USD - a to částku na obálce od samotného prodejce. Blbá pozice .)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MAJKA: http://goo.gl/t7BSS podle článku 29 je celní hodnotou částka zaplacená, ale navazující články dávají i jiné možnosti :(
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    MOIRAIN: to by ti mohlo dopadnout dobre. Me to bohuzel dopadlo blbe, protoze i na potvrzeni o objednavce byla ta cena 45 USD a ne to, co jsem ve skutecnosti platila.

    Jejich argument znel, ze neplatim tu predchozi zasilku co nedorazila, ale tu, co dorazila a ta ma jasne deklarovanou cenu 45 USD. Ackoliv tam byla na konci uvedena cena Total:0 , predtim tam byla ta tricka rozepsana 3x po 15 USD, v souctu 45 USD - a oni udajně nevyměřují částku pro DPH z ceny, co zaplatíte, ale z hodnoty zboží (na webu se ale tvrdí opak, tak nevím, kdo lhal) - netusim, proc teda vlastne chteji vypis z uctu, ale evidentne to proste zavisi na konkretni urednici a jak ji to prijde správné.

    Premyslim ze taky zkusim sepsat nejakou stiznost, ale dukazy bych si pak musela naphotoshopovat, na coz asi nemam uplne koule.

    Vypisy z uctu mi byly k nicemu, protoze neni zpusob jak pry dokazat, ze ta platba se tyka te same objednavky, a na potvrzeni objednavky od Threadless byla zas ta castka 45 USD.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MAJKA: hm, mám naprosto stejnej problém - viz MOIRAIN: na vyjádření celníků čekám stále...
    PIGSTER
    PIGSTER --- ---
    Report: Odeslano 15.06. z HK (DX) - cena 14.99 (realna) - popis Electronic Goods (realny) - dorazilo dnes (orazitkovane od celnice bez cla) az na stul. Zadne plne moci, zadne oznameni, zadne chozeni na postu. Zasilka nebyla evidentne otevirana.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    VDFLAT: ja bych strasne rada, ale oni maji to potvrzeni napsany tak debilne, ze tam maj sice na jednu stranu napsano total: 0$ , ale jako celkovou castku tam maj stejně jinde uvedeno 45 dolaru. pricemz ja platila 30, coz se vejde do limitu uplne tesne :)

    hrozny, ze clovek by radeji vyphotoshopoval dodejku, nez aby jim to cely vysvetloval.

    Tak ja to zkusim popravde vsechno dolozit, uvidime :)
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    MAJKA: Já takhle kdysi reklamoval věc o ceně v řádu stovek dolarů, uznali mi to a poslali novej kus. Na celním prohlášení uvedli "warranty replacement - no value" a dorazilo to bez problémů. Zkusil bych doložit (e-mailama, výpisama, atd.), že tahle současná zásilka tě nic nestála.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    a nebo fakt udelam to, ze si to proste upravim ve photoshopu aby to sedelo na puvodni castku a je to..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam