• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    MAJKA: to se na tvuj pripad vubec nevztahuje - sice nedokazu dat priklad, co to vlastne znamena, ale rozhodne ne tohle ;)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MAJKA: nj. :( oni jsou tam kozy lízy...
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    MOIRAIN: to ja vim, to jsem ji rikala. trvala si na svym.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MAJKA: z jejich stránek "8. Jak stanovuje Česká pošta hodnotu zásilky, která má být proclena?

    Česká pošta nestanovuje hodnotu zásilky. Hodnotu zboží obsaženého v zásilce prokazuje příjemce zásilky-adresát. Jedná se o tzv. celní hodnotu zboží, kterou tvoří hodnota zaplacená za zboží včetně poplatku za dopravu. Nelze-li tuto hodnotu zjistit, nebo je uvedená cena na zásilce evidentně nízká, je určena skutečná hodnota zásilky celními orgány v rámci daňového řízení (kdy probíhá stanovení či zpochybňování celní hodnoty při využití zákonem stanovených metod)."
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MAJKA: obávám se, že většina z nich netuší, která bije
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    ja taky netusim :) kazdopadne me prekvapilo, kdyz mi tam pani vysvetlovala, ze se to nepocita ze zaplacene castky, ale z deklarovane hodnoty zbozi. Proc by tam clovek mel teda chodit neco dokazovat, kdyz se to stejne pocita z toho, co je tam napsany? :) spis kecala... nebo prostě nevěděla
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MAJKA: já se v právničtině nevyznám, tohle ustanovení vůbec nechápu, ale asi je to tak, jak píšeš
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    MOIRAIN: no, je tam blby tenhle clanek

    Celní hodnotou dováženého zboží je hodnota transakce, to je cena,
    která byla nebo má být skutečně zaplacena za zboží prodané pro vývoz
    na celní území Společenství, případně upravená podle článků 32 a 33,
    jestliže

    b/prodej nebo cena nejsou podrobeny podmínkám nebo plněním,
    jejichž hodnotu nelze určit ve vztahu ke zboží, které je hodnoceno;


    jestli to chapu spravne, tak to je presne ma situace. Nemám jak doložit, že mi prodejce skutečně účtoval částku, kterou účtoval. Resp. mám záznam komunikace, ale nevím, jestli je to důkaz. Na druhou stranu oni mají důkaz, že to zboží mělo hodnotu 45 USD - a to částku na obálce od samotného prodejce. Blbá pozice .)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MAJKA: http://goo.gl/t7BSS podle článku 29 je celní hodnotou částka zaplacená, ale navazující články dávají i jiné možnosti :(
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    MOIRAIN: to by ti mohlo dopadnout dobre. Me to bohuzel dopadlo blbe, protoze i na potvrzeni o objednavce byla ta cena 45 USD a ne to, co jsem ve skutecnosti platila.

    Jejich argument znel, ze neplatim tu predchozi zasilku co nedorazila, ale tu, co dorazila a ta ma jasne deklarovanou cenu 45 USD. Ackoliv tam byla na konci uvedena cena Total:0 , predtim tam byla ta tricka rozepsana 3x po 15 USD, v souctu 45 USD - a oni udajně nevyměřují částku pro DPH z ceny, co zaplatíte, ale z hodnoty zboží (na webu se ale tvrdí opak, tak nevím, kdo lhal) - netusim, proc teda vlastne chteji vypis z uctu, ale evidentne to proste zavisi na konkretni urednici a jak ji to prijde správné.

    Premyslim ze taky zkusim sepsat nejakou stiznost, ale dukazy bych si pak musela naphotoshopovat, na coz asi nemam uplne koule.

    Vypisy z uctu mi byly k nicemu, protoze neni zpusob jak pry dokazat, ze ta platba se tyka te same objednavky, a na potvrzeni objednavky od Threadless byla zas ta castka 45 USD.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MAJKA: hm, mám naprosto stejnej problém - viz MOIRAIN: na vyjádření celníků čekám stále...
    PIGSTER
    PIGSTER --- ---
    Report: Odeslano 15.06. z HK (DX) - cena 14.99 (realna) - popis Electronic Goods (realny) - dorazilo dnes (orazitkovane od celnice bez cla) az na stul. Zadne plne moci, zadne oznameni, zadne chozeni na postu. Zasilka nebyla evidentne otevirana.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    VDFLAT: ja bych strasne rada, ale oni maji to potvrzeni napsany tak debilne, ze tam maj sice na jednu stranu napsano total: 0$ , ale jako celkovou castku tam maj stejně jinde uvedeno 45 dolaru. pricemz ja platila 30, coz se vejde do limitu uplne tesne :)

    hrozny, ze clovek by radeji vyphotoshopoval dodejku, nez aby jim to cely vysvetloval.

    Tak ja to zkusim popravde vsechno dolozit, uvidime :)
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    MAJKA: Já takhle kdysi reklamoval věc o ceně v řádu stovek dolarů, uznali mi to a poslali novej kus. Na celním prohlášení uvedli "warranty replacement - no value" a dorazilo to bez problémů. Zkusil bych doložit (e-mailama, výpisama, atd.), že tahle současná zásilka tě nic nestála.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    a nebo fakt udelam to, ze si to proste upravim ve photoshopu aby to sedelo na puvodni castku a je to..
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    To ja mam zas zajimavej problem. Objednavala jsem v breznu zasilku, ktera stala 22 dolaru (cili tak 18 eur) a mela tedy uplne bez problemu dorazit i po celnim limitu. To se nestalo, tak mi z threadless poslalni nahradni zasilku, ktera ma ale vetsi cenu - cili ja neplatila nic navic, jen cenu ty puvodni zasilky, ale nova zasilka ma uz na fakture cenu co presahuje limit. No to jsem fakt zvedava, jak se s tim na celnici poperou a z ceho mi teda vlastne budou merit tu dan. Z toho, co jsem opravdu zaplatila, nebo z hodnoty zbozi na fakture? Pokud zpochybnujou castku na fakture, a ja mam dolozit doklad o platbe, tak tam ale bude ta castka pod limitem :] no proste bordel. Sama jsem zvedava :]
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Vcera mi dorazila zasilka, ktera byla v Pragu 26.4; dokonce se mnou v posledni dobe, mailovali i o vikendu. Takze bych pocital cca s 2 mesici na vyrizeni.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    gift byva darkove baleni, kdyz to chces poslat nekomu jinemu

    kazdopadne cena na celnim prohlaseni musi byt i u giftu (mozna nebude na fakture uvnitr, to nevim, jak si resej)

    navic - kdyz je vec oznacena jako gift, je ten limit vyssi, €45
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MOIRAIN: nemam tuseni, jen jsem chtela vedet, jestli tam je udaj o cene nebo ne, aby si tedy, jak jsem se docetla ve vedlejsim klubu, celnici nevymysleli, ze balicek stal 50 dolaru a ja na nej nemusela cekat dva mesice.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    POZITRON: není gift spíš dárkové balení?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam