• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    HEAVYN: me tvrdili, ze se clo pocita z hodnoty zbozi, ne ze zaplacene castky. ono je to uplne jedno, co kde je psany, stejne zalezi jak ti to odklepne konkretni urednik.

    Pokud ti to odklepli jako bezcelni, tak si zkus postezovat a pozaduj vraceni te castky. Napis proste slusny odvolaci dopis s cislem tvyho uctu kam by ti to mohli vratit, a adresuj ho na vedpost.praha120@cpost.cz.

    Jinak sazebnik na poplatky neni, poplatek za uskladneni je jen jeden a vzdy stejny, a to tech 96 kc. Je to proste jednorazove vypalne, co vybirat legalne mohou, tak ho vybiraji.. :)

    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    ROUMEN: řikala mi že u toho nebyla faktura, to jsem ji odkejval, protoze faktura tam opravdu nebyla jelikoz jsem to nekupoval a ma to hodnotu vzorku a na dodejce bylo sice napsano 20 USD, ale to mi rikala ze pro ne neni smerodatny, ze k tomu musi byt faktura, no muzu zkusit napsat nejakou reklamaci
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    HEAVYN: pokud je zásilka osvobozená od cla a dph, tak není co odbavovat a poplatek není za co vybrat :-) Podle mne a podle logiky tak jak chápu princip téhle šaškárny :-)
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    ROUMEN: na uctu je za Služby celní deklarace - odbavení SD
    uz to vidim
    http://www.ceskaposta.cz/cz/nastroje/ocekavate-zasilku-ze-zahranici--id357/#cenik
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    HEAVYN: To je asi za uskladnění, ale pokud to bylo bezdůvodné, tak je asi jedno podle jakýho sazebníku.
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    ROUMEN: jj prave proto hledam nejaky sazebnik kde je definovano podle ceho vlastne vybiraji poplatky
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    HEAVYN: A co to zkusit reklamovat, stěžovat si? Tys o uskladnění nežádal, nebylo to uskladněno nějakým tvým zanedbáním nebo chybou, nebyl žádný oprávněný důvod to tam uskladňovat, protože to splňovalo podmínky toho "bezcelního vybavení" (nebo jak se to odborně jmenuje), takže náklady na uskladnění by měl hradit ten, kdo o tom uskladnění rozhodl. A trvat na vrácení neoprávněného poplatku.
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    80 bez dph je 96 s dph, aha tak to je asi od toho dubna taky, ja tam od ty doby nebyl, je na tydle veci nekde nejaky sazebnik nevite?
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    96 kc, ne? to se plati za uskladneni. Proste jejich vypalny, neudelas nic. plati se to odzacatku
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    ted jsem byl zas nemile prekvapen na poste 120, pro firmu mi prisel balicek z treti zeme, hodnota byla vlastne 0, k cemuz jsem dal celnikum prohlaseni, ze jde o neprodejny vzorek pro testovani, takze mi dal razitko bez cla, nicmene u prepazky u vydeje mi pani stejne nauctovala 80kc bez dph, i kdyz jsem se od nich nenechal zastupovat v celnim rizeni, nevite co je zas todle za demenci? pani mi rikala ze vsechno co prijde do celniho skladu tak za to vybiraj, takze tam kasiruje od vsech 80, ja uz je tam asi zabiju, to je furt neco
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    nejdrazsi veci tam sou prave hodinky...jinak maly veci typu furminator..ipod..apod..
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    NAVARA: Kdyby to byly dily na auto, tak nejlepsi je si domluvit s nekym, kdo vozi komplet kary (takovi jsou i na NYXu) a za celkem rozumny penize si to nechat privezt v kufru nejakyho takovyho dovozu. Motor nevim, ale prevodovku mam vyzkousenou. :-)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Vsak uz tu padlo, ze znamy firmy (hobby king, shipito,...) jdou automaticky na celni sklad k podrobnemu zhodnoceni ceny....

    a nechat si poslat motor k Jaguaru a tvrdit ze stal tri petky... ehm :)
    FRAUD
    FRAUD --- ---
    KORDA: nene, do limitu €22 se postovny nezapocitava, ale kdyz jsi pres limit tak se DPH plati i z postovnyho
    overeno u celniku i vlastni zkusenosti
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    hmmm to bude zajimavy :))
    KORDA
    KORDA --- ---
    Proste pokud ti to zastavi, tak jsi v haji a moc se z toho nejde vylhat. A zastavi to protoze vec za 5000$ bude na tom jejich super-duper scanneru / rentgenu, napadna.
    KORDA
    KORDA --- ---
    To je prave ten problem, kdyz neni faktura tak po tobe chtej aby jsi ji prinesl a nebo poslal vypis z uctu kolik si vlastne zaplatil.

    Pokud ti to posila kamos a bude na tom shipito (predpokladam, ze to pripadne posila porad stejnej typek a na P120 uz ho budou mit vymaklyho).

    Navic do celni hodnoty se IMHO pripocitava i postovny pokd to presahne 22 euro. Takze se tomu, podle me, proste nevyhnes a pak uz je to jen krok k tomu vysolit velky penize.
    LAMICZKA
    LAMICZKA --- ---
    KOUDY: ti to stejně proclí :) když nebudeš mít faktury, vezmou sazbu z Celního sazebníku
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ja myslim ze k tomu faktury ani nebudou...v tom shipito je nechavam vyndat a zbozi nechavam vyndat z krabic a dat do jedny velky...takze reknu ze mi to poslal kamos ze statu k narozkam.
    KORDA
    KORDA --- ---
    Samozrejme :] Na to vubec nekoukaj.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam