• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    DARKRAZOR
    DARKRAZOR --- ---
    Hele jak je to ted s vytizenosti posty 120? Balicek dle trackingu dorazil na celnici uz zacatkem tydne , nic se nedeje , zadne oznameni postou o prichodu zasilky nic... cekat? Posilat predem materialy se mi zatim z pochopitelnych duvodu posilat nechce.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    no nejlepsi si proste zavolat na postu 120, kde se ti mrknou do databaze, nenech se odbyt, zkus je poprosit at ti to vyhledaji podle jmena ci adresy. a uvidis...
    MICA
    MICA --- ---
    MAJKA: I když už jsem podal žádost aby mi to ti proclila Česká "pošta"?
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    MICA: tak jasne ze muzes jit na celni urad a projit to celnici sam... a dokonce to budes mit i levnejsi. Jestli mas jistotu, ze uz to dorazilo na tu postu...
    MICA
    MICA --- ---
    Tak jsem znovu poslal proclívací dokumenty a dělaj jako bych nic nikam neposílal i přesto že mi předchozí odeslání dokumentů bylo potvrzeno, achjo to je bordel
    MICA
    MICA --- ---
    Tak balík stále nikde, je možnů poštu poslat do píči a proclít si to sám i přesto že jsem jim poslal papíry k vyřízení?
    MICA
    MICA --- ---
    Nedalo mi to a musel jsem vznést dotaz

"Mohl bych se zeptat proč Vám opět trvá celý týden vypočítat 20% z 98mi dolarů?"

Jsem zvědav jestli mi na mejl vůbec někdo odpoví :))
    FRAUD
    FRAUD --- ---
    DARKRAZOR: $36 vcetne postovnyho! za zbozi to bylo $29,11, tzn. tesne, ale porad do limitu ;)
    MICA
    MICA --- ---
    DARKRAZOR: Cena je příznívá, ale člověk nesmí bejt nedočkavej a těšit se na to jak malej Jarda :))
    DARKRAZOR
    DARKRAZOR --- ---
    NAVARA: ok ;) .. no ja objednavam uplne odjinud a uplne jiny sortiment... ale po tech RC modelech uz taky nejakou dobu koukam, cena je vice nez prizniva.

MICA: nic nenadelas no... me zase jeden dodavatel napsal nabidku alternativniho postovneho UPS na $180 :)... takze proto USPS ... zajimavy ze jiny mi postovne toho sameho pres UPS ohodnotil cca na $60 . Jak rikam, je o to lidech.

Diky vsem za tipy! Jinak vejit se do toho limitu ted je dost drsne - jak tu FRAUD psal tech 36 dolaru, to uz by dnes neproslo - vychazi mi to na 29.
    MICA
    MICA --- ---
    DARKRAZOR: Nemohl jsem rozdělit a chtěl jsem to opět poctivě do centu přiznat

FRAUD: No kdyby poskytovali možnost poslat to přes UPS tak to určitě využiji.
    Bohužel to posílaj jen přes KungPaoPost, KimIrSenExpress a PoliticalPrisonerLogistic
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    DARKRAZOR: hobbyking je na blacklistu, vzdy na podrobne zkoumani
    JOSEF_MASOPUST
    JOSEF_MASOPUST --- ---
    FRAUD: no ja s tim pocitam, je mi divny, ze mi to poslali znova a stejne to nedoslo, stejny tricka :)
    FRAUD
    FRAUD --- ---
    JOSEF_MASOPUST: to bych se obaval ze uz je spis nekdo nosi - pokud vim tak vsechny (dobre, vetsina) baliku z kritickyho obdobi zacatku leta uz je davno zpracovana...

MICA: me bavi jak jsi apriori nasranej ;) tak to posilej pres nekoho jinyho nez postu :-) jen dodam ze tam nepracuju a neznam ani nikoho kdo by tam pracoval .. jen ze zkusenosti vim (a to mi jdou z HK 2-3 baliky mesicne + k tomu jeste tak jednou za dva mesice dalsi balik, vetsina je pres limit osvobozeni od DPH), ze balik se u nich zasekne tak na 3-4 pracovni dny, pak uz prijde email o dolozeni ceny
    je pravda ze tam vzdy jedu vyridit vse osobne

balik odeslany z HK 6.10. a s cenou $36 (vc. postovnyho), tedy tesne do limitu jsem mel 10.10. doma .. a 8.,9. byl vikend

DARKRAZOR: uz jsem to nekolikrat udelal - misto jednoho baliku v cene cca $90 jsem to rozdelil do tri, zaplatit 3x postovny bylo levnejsi nez jedno drazsi (tezsi balik, ale zase cim vic tim vychazi lip cena/kg) a DPH ceskymu statu ;)
    a pokud vim tak to neni nelegalni, DPH (a clo) se vymeruji z kazde zasilky, ale pocet zasilek omezen neni...
    DARKRAZOR
    DARKRAZOR --- ---
    MICA,
    JOSEF_MASOPUST: Diky za info. Takze porad ta sama klasika.

Ad. Hobbyking - lustruji ted dopodrobna hodnotu balicku? Uvazuju o tom, zda rozdelit zasilky do vicero. Jakou jsi mel hodnotu/rozmery z toho Hobbykingu?
    JOSEF_MASOPUST
    JOSEF_MASOPUST --- ---
    ja porad cekam na tricka z cervna a cervence, asi je spis uz nosi nekdo z Posty :)
    MICA
    MICA --- ---
    DARKRAZOR: Mno objednával jsem něco z Hobbykingu z Číny.
    Balík odeslán 26.09. na celnici balík došel 06.10., 07.10. kontrola RTG, zásilka uložena 11.10. a 12.10. přišel dopis z celnice

Jelikož minulej tejden sem neměl čas si zajet na celnici, tak jsem opět využil "služeb" České "Pošty" a
    ve středu 12.10. v poledne jsem posílal všechny potřebný papíry. Balík nepřišel ani dnes.
    Asi maj celopodnikové školení v razítkování, používání trojčlenky nebo v hraní Solitaire.
    DARKRAZOR
    DARKRAZOR --- ---
    Tak co, jaky je stav na celnici (prumerne zdrzeni)?
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    DARKRAZOR: Tyve, děláš jako kdyby kohokoli, kdo sedí v eurokejvárně, zajímal hlas lidu. Čest výjimkám.
    DARKRAZOR
    DARKRAZOR --- ---
    Vyslovene efektivnejsi by bylo zavest platbu napr. 10 kc za kazdy balicek, ktery z ciziny prijde, s tim, ze toto by se akumulovalo (a platilo koncem kazdeho roku nebo platilo automaticky z nejakeho zakaznickeho uctu pres web)... limit k procleni i danim by pak mohl byt 150 EUR... Tim by se sice platilo za kazdou blbost, ale 10 kc je nic a naklady na vyber minimalni (jeden clovek/stroj co pocita pocet balicku dane osobe). K procleni by pak sly vyslovene drazsi zasilky. Je to jedno z reseni, vse ale zavisi na legislative.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam