• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    ELLTY: Jestliže to posílá Royal post a je to doporučenej balíček, tak to nedoručuje Česká pošta ale soukromej dopravce (docela novinka). takže i když to bude mít podací číslo, je to nedohledatelný, protože by to nemělo být v mezinárodní databázi.
    Jestli to pošlou skutečně jako balík (či EMS, EPG...) tak si nech od odesílatele hned poslat podací číslo a napiš mi ho do pošty, se ti na to podívám a případně ohlídám (pokud to nepůjde o víkendu :-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ELLTY: mně z Hong Kongu a Číny choděj balíčky bez diakritiky a všechno v pořádku ;)
    ELLTY
    ELLTY --- ---
    ELLTY: teda abych nematla. Ono to necekalo v Nemecku, tam jsme ho dopatrali a to byl jiz na ceste zpet. Takze to lezelo nekde v CR, ale na poste nejsou schopni rict kde.
    ELLTY
    ELLTY --- ---
    Zdravim. Mam takovy problem. Nejedna se primo o clo, ale i tak snad poradite. Objednala jsem si naky veci z britskeho Amazonu. Balicek furt nikde, takze nekolik telefonatu na postu a svete div se, balicek nikde. Takze jsem kontaktovala sellera a podle tracking number jsme zjistili, ze balicek je v Nemecku. Po trech dnech uspesne dorazil... zpet k odesilateli. S tim, ze balicek byl adresatem odmitnut. Na poste ho nejsou schopni dohledat a jejich doporuceni je: "at tam zkusi napsat adresu s diakritikou." Nesetkal jste se s timhle nekdo? Dnes mi to budou posilat znovu a fakt bych byla nerada, kdyby se to zopakovalo.
    EM303
    EM303 --- ---
    TABORACEK: balík do ruky funguje skvěle. V 16h jsme předal na poště a druhý den to osobě přišlo až domu. 15min předtim mu volali na mobil jstli je doma.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TABORACEK: explicitně to zmiňuji kvůli garanci doručení do jednoho dne, tahle konkrétní varianta pak protože máme vlastní pobočku ČP, takže na ní chodím v papučích a nemusím se někam hnát po pracovní době (doma by mně ČP nikdy nezastihla)
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    NAVARA: hele a oni ti dokazou dorucit balicky i domu, ze zminujes ten balik na postu tak explicitne? Ja myslel ze to je jen takova fama...
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    NAVARA: to spíš už začal vánoční provoz :-)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Pošta (vnitro) to začala nějak flákat... dříve balíčky, včetně doručení na poštu, docházeli do druhého dne a jednou to přestalo fungovat a je to minimálně D+2... To jste se zalekli té rychlosti? :)
    MICA
    MICA --- ---
    TABORACEK: Náměstek pro Solitaire
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    NAVARA: Metr je malo! Mimochodem, zajimalo by me, kterej blb tu stavbu prevzal...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    THESTOUPA: ještě je nutno zajistit, aby při příjezdu dalších stěžovatelů, se ti co už tam jsou nedostali zpět do výtahu... co snížit úroveň podlahy tak o metr?
    THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    SKOKY: co takhle k -2 podlazi prilepit cedulku "Oddeleni stiznosti" :-)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    SKOKY: Absurdita největšího kalibru na poště Praha 120! (návaznost na stavbu nového osobního výtahu)
    Dnes nový výtah spustili a začali předělávat druhý. Jelikož to ale vymejšlel asi Pat a Mat, tak v případě, že pojedete do -2 podlaží (nepoužívané podzemní garáže) a vystoupíte, ocitnete se v pasti. Jelikož oboje normální dveře vedoucí ven nebo na schodiště jsou zamčené a nějakej kokot zapomněl v -2 podlaží dát panel na ovládání výtahu, takže si ho nepřivoláte a jste v místnosti tak 2x2, bez možnosti úniku:-)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    chcete-li se pobavit kvalitně odvedenou zednickou prací, přijďte na P120tku. Jak nám tu dělají výtah, tak krásně šikmo zabudovali ovládací panel (o cca 8 mm ujíždí horní strana od spodní :-)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SKOKY: ja ti to verim, takhle to funguje v kazdy korporaci :)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    NAVARA: zvláště když vim, jak se ty čísla vytvářej... něco ve stylu:
    "sakra chtěj pon ás informace za celej rok. Ale ten zasranej počítač načítá blbej tejden 20 minut. Hmmm tak vezmeme ty údaje za týden a vynásobíme to..." No joking :-)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SKOKY: jakoby se v moderni dobe novinari obtezovali zjistovanim informaci nebo overovanim faktu :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SKOKY: taky mi to přišlo nějaký divný, proto jsem to sem dal
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    TOOMIX: docela by mě zajímalo kdo je Marta Selicharová, která dole poskytuje info ohledně průchodu zásilke ze zahraničí. Navíc zapomněli že jako balíková zásilka je počítáno i EPG.

    Schválně si zítra ověřim ty jejich čísla o nárustu a klesání, moc se mi to nezdá.
    A ještě se mi zdá divné to ohledně zásilek, které jsou sice odesílané z EU, ale původem (převážnou částí) jsou z mimo EU. Těhlech zásilek není málo a proclívaj se.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam