• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    HLAWA: doufám, že sem hledal pod správnou položkou - elektrický nízkofrekvenční zesilovač. Z Číny: CLO = 2 %, DPH 20%
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    ADITU: jop, clo sem nikdy neplatil za nic, vcetne objednavek za 1500E ... ale odpovedel jsem na to, na co se vlastne ptal, tedy kolik zaplati, jestli to bude dph, nebo clo, asi uplne neresi.
    ADITU
    ADITU --- ---
    KALIBAN: 22euro a tech tvych 20% je DPH, ne clo. clo se pocita az od 150eur
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    HLAWA: 20% z cehokoliv nad 20euro.. do toho se pocita i postovny..

    kruci nebo to je 20dolaru?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SKOKY: ještě mám na cestě kabel z DX, ale do Vánoc ho stejně nepotřebuju :)
    HLAWA
    HLAWA --- ---
    cau chci se zeptat budu objednavat nakou elektroniku z ciny jak zjistim kolik budu platit clo?
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    TOOMIX: buď rád, P120 se začíná docela slušně zaplňovat :-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Hlásím osobní rekord ze Šanghaje. 22.11. objednána baterka do notebooku za 26,07$, poštovné zdarma. 23.11. email, že odeslali, dneska mi volala máma, že to přebírala, číňani to poslali doporučeně. Takže celkem 11 dní od objednávky ;)
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    SKOKY: nejaky tip na vhodne vyssi misto, kde si te stiznosti nekdo vsimne?
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    SKOKY: Tak nadávám, přeci jen pokud by ta služba (obyčejná zásilka) byla nefunkční, tak proč ji pošta nabízí? :) Navíc prodejci z ebay často nabízejí jen jeden typ doručení. Něco je z Anglie, něco z Číny a jedna z ČR.

    PETUL_KA: Tak to je docela smutný :-/. Dřív bylo šecno OK, chodily mi všechny zásilky, ale v poslední době to jde dost do kopru a vždycky se akorát bojím, jestli mi něco vůbec přijde.

    SKOKY: Možná bude příčina v tom, protože já to výrazný zhoršení eviduju tak posledního půl roku.
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    PETUL_KA: Je to tak odhadem 3-4 měsíce co balíky přestaly doručovat dodací pošty. Vytvořila se pro tento účel Depa 70x a ty na to asi serou. Navíc normální doručovatelky ty lidi přece jen znají líp, takže i když je třeba překlep v adrese tak do doručej a nedělal pič*viny.

    Podávejte stížnosti vedoucí poště a nejlépe vždy poslat kopii (pro info :-) na vyšší místo. Ještě že s doručením a podáním nemám nic společnýho ( I když Ústecká mafie co je na přepravnim je taky úžasná :-D
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    QUORRA: ja mam se 158 00 za posledni 2 mesice samy problemy. nedorucujou oznameni o balicich a doporucenejch zasilkach (ale vetsinou mam tracking cislo, takze vim, kdy mi neco prijde). doporucenej dopis evidovali jako obycejnej, jen protoze jsem sla na postu kvuli necemu jinymu a prehrabovali se v jejich uzasne prehledne hromadce dopisu, na to prisli (chyba dorucovatelky, o tom sepsali nejakej dokument). doporucenej dopis mi neodeslali kvuli udajny necitelnosti (urednik sam obalku prelepil cistejma lepickama a napsal adresu, protoze jsem to posilala znovu rovnou po prevzeti), toto zjisteni jim trvalo tri dny a jeste obalku dost zohejbali, ze utrpel i obsah... pardon, musela jsem si nekde postezovat...
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    QUORRA: To je přesně ono. Lidi nadávaj na nedodání zásilky i když je to obyčejná. Nejsem si uplně jasnej jaká je garance doby doručení, ale i když to jde letecky, tak to může na dlouho zůstat ležet na letišti, kvůli prioritnímu materiálu. Takže jak víš že ti těch pět zásilek mělo přijít před týdnem?
    Tak jestli ti cena zásilek překročí limit, tak ti určitě celní deklarace dá vědět až se to na P120tce zasekne. Jinak kdy to bylo posláno a odkud?
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    SKOKY: Většina z toho budou asi obyčejný zásilky, některý jsou ze zahraničí, ale například mi nedošla ani z Čech (je to sponzoring blogu, zkusím z nich vymámit podací číslo) - jenom mě zajímalo jestli se mám už stresovat nebo je pravděpodobný,že ještě dorazí. Naše pošta (158 00) je totiž v poslední době čím dál tím víc naprd, jednu zásilku, kterou nedodali, jsem s nima řešila tak dlouho, až jsem rezignovala a zkouším se vymámit zpět aspoň peníze z e-shopu, odkud měla přijít. Akorát u pěti by to bylo dost námahy s nejistým výsledkem :).
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    QUORRA: vem si že už tak v dubnu se začíná na přepravě řešit jak se budou řešit vánoce. Vánoční režim podle počtů zásilek je už od října (zatím ale hlavně na ostatních přepravních uzlech(vnitrostát). Na P120 mi zatím nepříjde, nárůst je, ale ještě v pohodě. Lidi navíc už ale v provozu máme. O jaký zásilky jde? Pošli mi podací čísla
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    QUORRA: uz od zacatku listopadu, i balicky s garanci D+1 chodej nejmin o den pozdejc :)
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    Už jede na poště vánoční režim? Má mi přijít asi devět zásilek, z nichž pět mělo dorazit už cca před týdnem, tak jestli ještě dojdou, nebo je (už zase) pošta ztratila.
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    ELLTY: tohle jsem zazil i pri posilani z cr do cr, balik se vratil jako nevyzvednuty aniz by mne nekdo kdy upozornil, v nuslich kde dopisy dorucuje jina posta nez baliky, hadam se jim nechtelo chodit s upozornenim
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    ELLTY: Jestliže to posílá Royal post a je to doporučenej balíček, tak to nedoručuje Česká pošta ale soukromej dopravce (docela novinka). takže i když to bude mít podací číslo, je to nedohledatelný, protože by to nemělo být v mezinárodní databázi.
    Jestli to pošlou skutečně jako balík (či EMS, EPG...) tak si nech od odesílatele hned poslat podací číslo a napiš mi ho do pošty, se ti na to podívám a případně ohlídám (pokud to nepůjde o víkendu :-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ELLTY: mně z Hong Kongu a Číny choděj balíčky bez diakritiky a všechno v pořádku ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam