• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    Sdílení zkuseností, postupů, rad, a nebo frustrace z komunikace s prislusnymi urady.
  • ŽÁDOST o elektronické oznámení o příchodu zásilek z ciziny - Stáhnout -urychlení procesu doručení zásilky o další kousek. Podepsat, oskenovat a poslat na email sklad.praha120@cpost.cz nebo na adresu na adresu Pošty Praha 120
    Pokud vám pošta vyměřila neoprávněně 180 kč, můžete podat elektronicky stížnost na ČOI ZDE. ČOI zas má ze zákona povinnost se tím zabývat.Podrobnosti viz nástěnka
  • rozbalit záhlaví
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    SKOKY: Tak nadávám, přeci jen pokud by ta služba (obyčejná zásilka) byla nefunkční, tak proč ji pošta nabízí? :) Navíc prodejci z ebay často nabízejí jen jeden typ doručení. Něco je z Anglie, něco z Číny a jedna z ČR.

    PETUL_KA: Tak to je docela smutný :-/. Dřív bylo šecno OK, chodily mi všechny zásilky, ale v poslední době to jde dost do kopru a vždycky se akorát bojím, jestli mi něco vůbec přijde.

    SKOKY: Možná bude příčina v tom, protože já to výrazný zhoršení eviduju tak posledního půl roku.
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    QUORRA: To je přesně ono. Lidi nadávaj na nedodání zásilky i když je to obyčejná. Nejsem si uplně jasnej jaká je garance doby doručení, ale i když to jde letecky, tak to může na dlouho zůstat ležet na letišti, kvůli prioritnímu materiálu. Takže jak víš že ti těch pět zásilek mělo přijít před týdnem?
    Tak jestli ti cena zásilek překročí limit, tak ti určitě celní deklarace dá vědět až se to na P120tce zasekne. Jinak kdy to bylo posláno a odkud?
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    SKOKY: Většina z toho budou asi obyčejný zásilky, některý jsou ze zahraničí, ale například mi nedošla ani z Čech (je to sponzoring blogu, zkusím z nich vymámit podací číslo) - jenom mě zajímalo jestli se mám už stresovat nebo je pravděpodobný,že ještě dorazí. Naše pošta (158 00) je totiž v poslední době čím dál tím víc naprd, jednu zásilku, kterou nedodali, jsem s nima řešila tak dlouho, až jsem rezignovala a zkouším se vymámit zpět aspoň peníze z e-shopu, odkud měla přijít. Akorát u pěti by to bylo dost námahy s nejistým výsledkem :).
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    QUORRA: vem si že už tak v dubnu se začíná na přepravě řešit jak se budou řešit vánoce. Vánoční režim podle počtů zásilek je už od října (zatím ale hlavně na ostatních přepravních uzlech(vnitrostát). Na P120 mi zatím nepříjde, nárůst je, ale ještě v pohodě. Lidi navíc už ale v provozu máme. O jaký zásilky jde? Pošli mi podací čísla
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    QUORRA: uz od zacatku listopadu, i balicky s garanci D+1 chodej nejmin o den pozdejc :)
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    Už jede na poště vánoční režim? Má mi přijít asi devět zásilek, z nichž pět mělo dorazit už cca před týdnem, tak jestli ještě dojdou, nebo je (už zase) pošta ztratila.
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    ELLTY: tohle jsem zazil i pri posilani z cr do cr, balik se vratil jako nevyzvednuty aniz by mne nekdo kdy upozornil, v nuslich kde dopisy dorucuje jina posta nez baliky, hadam se jim nechtelo chodit s upozornenim
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    ELLTY: Jestliže to posílá Royal post a je to doporučenej balíček, tak to nedoručuje Česká pošta ale soukromej dopravce (docela novinka). takže i když to bude mít podací číslo, je to nedohledatelný, protože by to nemělo být v mezinárodní databázi.
    Jestli to pošlou skutečně jako balík (či EMS, EPG...) tak si nech od odesílatele hned poslat podací číslo a napiš mi ho do pošty, se ti na to podívám a případně ohlídám (pokud to nepůjde o víkendu :-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ELLTY: mně z Hong Kongu a Číny choděj balíčky bez diakritiky a všechno v pořádku ;)
    ELLTY
    ELLTY --- ---
    ELLTY: teda abych nematla. Ono to necekalo v Nemecku, tam jsme ho dopatrali a to byl jiz na ceste zpet. Takze to lezelo nekde v CR, ale na poste nejsou schopni rict kde.
    ELLTY
    ELLTY --- ---
    Zdravim. Mam takovy problem. Nejedna se primo o clo, ale i tak snad poradite. Objednala jsem si naky veci z britskeho Amazonu. Balicek furt nikde, takze nekolik telefonatu na postu a svete div se, balicek nikde. Takze jsem kontaktovala sellera a podle tracking number jsme zjistili, ze balicek je v Nemecku. Po trech dnech uspesne dorazil... zpet k odesilateli. S tim, ze balicek byl adresatem odmitnut. Na poste ho nejsou schopni dohledat a jejich doporuceni je: "at tam zkusi napsat adresu s diakritikou." Nesetkal jste se s timhle nekdo? Dnes mi to budou posilat znovu a fakt bych byla nerada, kdyby se to zopakovalo.
    EM303
    EM303 --- ---
    TABORACEK: balík do ruky funguje skvěle. V 16h jsme předal na poště a druhý den to osobě přišlo až domu. 15min předtim mu volali na mobil jstli je doma.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TABORACEK: explicitně to zmiňuji kvůli garanci doručení do jednoho dne, tahle konkrétní varianta pak protože máme vlastní pobočku ČP, takže na ní chodím v papučích a nemusím se někam hnát po pracovní době (doma by mně ČP nikdy nezastihla)
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    NAVARA: hele a oni ti dokazou dorucit balicky i domu, ze zminujes ten balik na postu tak explicitne? Ja myslel ze to je jen takova fama...
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    NAVARA: to spíš už začal vánoční provoz :-)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Pošta (vnitro) to začala nějak flákat... dříve balíčky, včetně doručení na poštu, docházeli do druhého dne a jednou to přestalo fungovat a je to minimálně D+2... To jste se zalekli té rychlosti? :)
    MICA
    MICA --- ---
    TABORACEK: Náměstek pro Solitaire
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    NAVARA: Metr je malo! Mimochodem, zajimalo by me, kterej blb tu stavbu prevzal...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    THESTOUPA: ještě je nutno zajistit, aby při příjezdu dalších stěžovatelů, se ti co už tam jsou nedostali zpět do výtahu... co snížit úroveň podlahy tak o metr?
    THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    SKOKY: co takhle k -2 podlazi prilepit cedulku "Oddeleni stiznosti" :-)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    SKOKY: Absurdita největšího kalibru na poště Praha 120! (návaznost na stavbu nového osobního výtahu)
    Dnes nový výtah spustili a začali předělávat druhý. Jelikož to ale vymejšlel asi Pat a Mat, tak v případě, že pojedete do -2 podlaží (nepoužívané podzemní garáže) a vystoupíte, ocitnete se v pasti. Jelikož oboje normální dveře vedoucí ven nebo na schodiště jsou zamčené a nějakej kokot zapomněl v -2 podlaží dát panel na ovládání výtahu, takže si ho nepřivoláte a jste v místnosti tak 2x2, bez možnosti úniku:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam