• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    POHODAVOLE: upřímně nevím s čím chceš poradit (až na to taxfree to je zajímavá myšlenka:-) To jsi doteď neplatil nikdy nic nebo se ti to pouze nezaseklo v celnim skladě?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Prosim o radu ci podobnou zkusenost. Jiz nekolik let si objednavam ze tretich zemi veci v ruznych hodnotach od minima po hodnotu vic jak 10k a teprv nyni se mi jedna zasilka sekla na celnici. Kamarad dela to same a shodou okolnosti se mu tento tyden sekla taky. Netusi nekdo cim to? U me je jedina zmena, ze ted objednavam krom vinylu, elektroniky, her na ps atd nahradni dily na motocykl a kolega si objednava stale tu samou komoditu, tak mi nejde do hlavy, ze si toho vsimli az ted? Vycetl jsem si, ze budu muset doplatit DPH. Vztahuje se to i na bazarove veci? Neexistuje pak nejaka obdoba tax free? Pak mi totiz nedava moc smysl, proc platit DPH 2x. Nebo se pletu a v Cine a v USA neni DPH?

    Diky!
    DASHA
    DASHA --- ---
    Tak jsem tam dnes byla, dorazila jsem v 11.30.. a nebejt toho, ze jsem si vystala blbou frontu (vsichni frontili u dvojky, na jednicce nikdo necekal a pani se tvarila, jako by tam nebyla, tak me to zmatlo..=), tak jsem za 15min venku..
    Takze fer.. =)
    DASHA
    DASHA --- ---
    NAVARA: dikes
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    DASHA: $140 = 106€, takze to bude jen s DPH + balíkovné
    DASHA
    DASHA --- ---
    Zdravim,
    jen si chci overit, nez provedu akci "balik", jsem v tomhle total nezkusena az lamozni.. =)

    ma cenu $140, je tedy k vycleni.

    Po precteni si nastenky teda zvolim variantu, ze si pro nej zajedu osobne..

    co teda jeste za dalsi polatky me ceka? Clo 10% a DPH?
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    ANDR3_I: trochu OT to je, ale nech to tu. Bohužel tu dneska neni kolegyně, co se v tom vyzná. Jestli s tim vydržíš do 2.1.2013 tak ti pak poradim. Stejně clo už asi máš zaplacený a teď je otázka, zda to reklamovat nebo ne.
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    ANDR3_I: je-li poštovné poštovné nula, tak by se z něj nic počítat nemělo. Zajímá mě ale jiná věc. Píšeš, že si tam Fedex lípnul cenovku, takže to předpokládám nešlo vůbec přes ČP, pokud se nepletu :-)
    TAJSO
    TAJSO --- ---
    SKOKY: diky za odpoved, moje nocni mury se nenaplnily a balicek nakonec v patek dorazil bez celniho rizeni.
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    TABORACEK: tak zrovna ženský, co tříděj drobnej materiál do ČR se moc neflákaj. Co si takhle z hlavy vzpomínám, tak maj v průmru kolem 7K roztříděnejch zásilek za hodinu. A co jde tak se posílá na strojní třídění do Malešic.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SKOKY: pocital jsem clo, dph bude vzdy

    pokud je clo 10% a 149€ je 3762 CZK, a tak

    3 x 180 + 3 * 3762 + 0 = 11826 CZK
    1 x 180 + 11286 + 1129 = 12595 CZK

    pokud je clo jiny, tak se to proste jen prehoupne jindy
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    SKOKY: Popravde receno, bylo by mi milejsi, kdyby tam s vama pracovala tlusta oksliva zenska, ovsem ktera by tridila zasilky nadzvukovou rychlosti, nez ze tam mate na co koukat a flakate se:)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    NAVARA: 0,02? 2%? nemělo to být 0,2. Ale i tak se to nevyplatí, protože nebereš v potaz, že i kdyby si nějakou větší část rozdělil na tři části, tak budeš platit i těch 180 i to clo/DPH. Protože by si musel rozdělit na tak malý části, aby sis e dostal pod limit.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SKOKY: no nevyplati... nekdy muze byt 3 x 180 CZK < 0,02 * TotalInCZK :)

    pics or didnt happened!
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    NAVARA: za každou zásilku, která bude projednávaná. To je důvod, proč se nevyplácí si zásilku rozdělovat na menší části :-)
    trochu OT: Máme tu novo brigádnici na třídění malejch zásilek do ČR moc hezkou dívčinku ročník 91, tak si těch zásilek važte :-))
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SKOKY: ale balikovne (180) bude 3x ?
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    TAJSO: jestli už ti přišlo avízo na alespoň jednu z těch zásilek, tak v tom mailu co budeš posílat ty doklady napiš, že se jedná o souhrnou cenu za více zásilek (nejlépe uvést i podací čísla zbylých zásilek). Pak by se mělo počítat clo a dph jako z celku.
    TAJSO
    TAJSO --- ---
    jeste k predchozimu prispevku.. asi chapu ze si muzu v photoshopu upravit veci tak aby to sedelo.. ale kdyz bych to nechtel smelit? Nejak se nechci dockat toho, ze mi u tri veci z jedne objednavky budou vymerovat dph u kazde zvlast z ceny kterou to stalo vsechno dohromady.
    Je to zvlastni zkusenost, posledni objednavka za 300 USD prosla bez zastavky kvuli procleni.
    TAJSO
    TAJSO --- ---
    Ahoj mam dotaz ohledne dokazovani ceny zasilky. Na DX mi objednavku rozdelili na nekolik balicku. Kdyz budu dokladovat vypis z uctu bude castka nepomerne vyssi nez cena veci v tom balicku. Je to problem? Diky moc
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    TOOMIX: tak ono už máloco chodí pozemní cestou
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam