• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    aha, ona to jsou eura, ne dolary ten limit! No neva, otázka platí, máte někdo zkušenost s tím "gift" označením?
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    mě asi nejvíc na poště štve, jak se tam krade. Už mi lohli tři dodávky triček, plagát na stěnu a tak. Ale k věci :) mám dotaz.

    Funguje to, že když poprosím dodavatele, at mi na to napíše, že je to gift, tak se na to bude vztahovat clo až od 50 dolarů? Chci z USA koupit věc asi za 28 dolarů a přemejšlim, jestli se nevyhnu aspoň clení.
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    QUORRA: s píš mi jde o to, že spousta lidí brblá na pozdní dodání zásilky, ale ve spousta případech se to zasekne ještě v cizině. U takovéhle zásilky si troufám na 99% říct, že poté co přišla na letiště, tak do dvou dnů už byla na tvé dodací poště.
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    SKOKY: Já už jsem vyhodila krabici i dokumenty k tomu :(. Bylo to obyčejně a přes celnici to nešlo, resp. mělo to nižší hodnotu, než je DPH a clo, tak nevím, zda přes 120 musí projít všechno a až tam se to rozdělí na ty, co půjdou proclít a ty, co rovnou na pošty.
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    QUORRA: Jen tak pro zajímavost, byla to zapsaná nebo obyčejná zásilka + byl v celním řízení (kdyžtak pošli číslo, rád se taky pobavím :-)
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    TOOMIX: Mně přišel teď balík odeslaný 26.11., tak no stress :D.
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    M4LL0RY_KN0X:
    Rozlišuj balíky a listovní zásilky.
    Z UK se do čr přes ČP nedoručují pouze rekomanda. Obyčejné listovní zásilky, ale ČP stále doručuje.
    Bohužel jestliže nemáš žádné podací číslo, tak je zásilka (a vždy bude) nedohledatelná. Domluv se s odesílatelem, aby to posílal doporučeně.


    TOOMIX: Na 120 je docela pusto. Pošli mi do pošty trochu větší info. Zjistim co se dá
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Objednal jsem na DX nějaký zboží v ceně cca 5$. DX hlásí

    1/25/2013 8:00:18 AM FullShipment All items have been shipped.

    Je to už přes 2 měsíce, a balíček ještě nedorazil. Není toho teď na 120 moc, že by se mi to tam brzdilo, nebo byl by mi někdo ochotný se mi tam podívat? Číslo zásilky nemám, můžu poskytnout maximálně svoje jméno a adresu. Díky
    M4LL0RY_KN0X
    M4LL0RY_KN0X --- ---
    Ahoj, sice se moje otazka netyka posty 120, ale presto ji zkusim polozit tady, protoze uz nevim kam se obratit, posta me posila do haje, ze moje baliky nemaji a gls taky, ze nemam cislo baliku. Prosimvas, zasilky z Velke Britanie, poslane standartne Royal Mailem, bez trackovaciho cisla, jakoze Airmail je na nich dycky napsano( a taky naka Belgicka posta) , kdo je dorucuje do CR? tento mesic se mi ztratil jiz druhy balicek, castka zhruba kolem 1500, prvni balicek byl z asosu v cene zhruba 3000, volala sem kvuli nemu vsude, posty, depa, gls, nikde nic, nastesti mi asos vratil penize, ted mi ale jde ten balicek z britanie, odkud byl poslan 16.3. a stale tu neni, nemam se absolutne na koho obratit, nemam cislo, prodejce ho nema, Gls me posila do haje, ze nemam cislo baliku, posta podle meho jmena nikde nic nema, muzu se obratit jeste na nekoho, nebo je to bez sance? (kontaktovala sem dorucovaci postu, depo odkud se rozvazi baliky, GLS taky) me o ten balik celkem jde, jsou tam veci, ktere potrebuji k praci a zoufale na nej cekam (pro zajimavost, balik opet z asosu, ktery odesel z anglie 22.3. my byl dorucen vcera a privezla ho dorucovatelka v modrem s takovym tim vozikem, nevidela jsem ji, ale rekla bych, ze postacka podle popisu) Posta mi ale tvrdi, ze baliky bez sledovacich cisel nedorucujou a ze tedy mi to musel dovezt nekdo jiny a ze tyhle baliky u nich proste nekoncej. Nemate nekdo nejake info k tomuhle problemu? asi ne, ale stejne to zkusim, sorry za tak dlouhej roman.
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    Pro pobavení a důkaz, že celá mezinárodní pošta(nejen čr) stojí za dvě věci.
    Před chvilkou jsem vyslechl v kanclu toto:
    Dva pytle se zásilkami vypravené z ČR dne 28.12 do USA se dnes vrátili zpět do ČR ... z Číny (navíc pozemní cestou :-) !!!
    GAF
    GAF --- ---
    SKOKY: :D
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    GAF: tak pak řekni až to budeš posílat. Necháme to zadržet a dát a náběr a trochu si tu zastřílíme :-)
    GAF
    GAF --- ---
    THESTOUPA: a jo, máš pravdu. No, takhle to možná dopadne ještě o litr dráž :(

    Ale tak to už je moje věc. Díky moc za osvětlení.
    THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    GAF: prijde mi, ze jestli pocitas DPH a clo z toho sameho zakladu a navic pripocitavas postovne az na konec, tak to pocitas spatne - http://www.ceskaposta.cz/cz/nastroje/casto-kladene-otazky-k-celnimu-rizeni/casto-kladene-otazky-k-celnimu-rizeni-id33092/#13
    ale tak ramcove to pri tehle castkach asi vyjde...
    GAF
    GAF --- ---
    Tak už jsem si pomohl - ono ten TARIC nějak nechce brát skupinové kódy, jenom ty konkrétní. Jenže pod sportem / ostatní jsem nic nenašel. Tak jsem tam dal zbraně / ostatní.

    Clo mi vyšlo z 5800 na 1200 což a z té samé částky jsem počítal DPH též zhruba 1200. Poštovné, 600kč, připočítávám až nakonec.

    Takže otázka jednoduší jenom: je zhruba odpovídající, že za cenu 5800 + poštovné 600 z USA za dva luky ze slitiny (no sklo-laminát to asi nebude, myslim, že jsem z zlamil :) zaplatím cca 9000?
    GAF
    GAF --- ---
    Ahoj, prosím o pomoc, snažím se vygooglit nebo na TARICcz spočítat, kolik by mě stálo koupit z USA dva skládací sklolaminátové luky se šípy v ceně asi 600 dolarů. Ale ten TARIC mi nějak nechce vybírat položky nebo nevím. Tak buď s tím TARICem nebo mi rovnou říct orientační clo a dph (21 procent navíc předpokládám).
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    PIERDUS: dej mi do pošty podací číslo, kouknu se ti, kde se reálně zasekla
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    Mě pro změnu poslali mail ze sklad.praha120@cpost.cz, že zásilku poslali na mou adresu v úterý, ale nic doteď nepřišlo:)
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    TOOMIX: chyba v matrixu ;)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Včera mi přišly dva balíčky, cena celkem 5$, razítko China Postu je 23.1.2013, takhle rychle se mi to líbí
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam