• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TABORACEK: zkoušel jsem si to u nich na webu naklikat, že chci poslat z Hradce Králové do Číny do Shenzenu a co by to stálo, a jejich web mi vyplivnul, že se mám obrátit na českou poštu. UPS mi aspoň ukázalo 5000,-
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    TOOMIX: Docela by me zajimalo co ti reklo DHL kdyz jsi chtel posilat do ciny. Chlubi se tim ze jsou jedni z mala kdo dokaze do ciny posilat bez problemu...
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    no kdyz si neco koupis v e shopu v Cine nebo USA, VAT ti napocitaj automaticky a nikdo se s tebou nebavi. chapu ze firma si muze vyjednat jiny podminky, ale fyzicka osoba tezko.
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    PRDELOID: cesky stat (a potazmo posta 120) nemuze za to, zes neprotestoval proti tomu, ze ti napocitali v Cine VAT :)
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    MIKEE: v Cine a na poste 120, neasi
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    PRDELOID: Kde presne jsi platil DPH dvakrat?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Potřeboval bych poslat do číny balík, ale potřebuju k tomu mít tracking number. DHL mě vyfakovalo, že musím přes ČP. Tam mě ta jejich kalkulačka odkázala na buď na EMS (ale díky cenové skupině 106 by mě to vyšlo na cca 1400,-) nebo na Cenný balík - ekonomický za cca 400,-. Je u tohohle balíku k dispozici tracking number? Nikde to tam nemůžu najít
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    PISTA1: ale prdlajs! proc bychom meli platit dvakrat dph jen tak z pleziru? cely to vymerovani dph pri dovozu ze tretich zemi je pekny svinstvo. clo je OK,ale DPH ne. Tento system nedava jinou cestnou moznost, nez stat v tomto osrat.

    KLAROCKO: na gift ti neskocej, ale na cenu ano. musis ale nafejkovat vypisy z uctu, nebo jiny potvrzeni o platbe.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    KLAROCKO: Oni celníci nejsou tak úplně blbý jak si lidi myslej ;)
    To že se na balíkách uvádí gift a směšná cena vůbec nic neznamená. Někdy to projde, někdy tě odchytnou, kupovalas za 60 tak se k tomu postav čelem a zaplať.
    KLAROCKO
    KLAROCKO --- ---
    Ahooj, koupila jsem z Aliexpressu fotoblesk, odesílatel uvedl na balíček, že je to blesk, zaškrtl gift (sám od sebe), cenu 20 USD (i když stál 60 USD). Včera mi přišlo Oznámení o příchodu zásilky ze zahr. od pošty 120.. Koukam teda jenom na sekci Zboží neobchodního charakteru - "DÁREK mezi soukr. osobami," ale nevím, jestli mam napsat odesílateli, ať mi pošle Prohlášení, že se jedná o dárek, vč. hodnoty a měny (není to soukromá osoba, ale firma..), nebo poště napsat mail, že všechny tyhle údaje má napsaný na balíčku.. Poradíte? Počítam, že bych clo platit teda neměla, když odesílatel uvedl, to co uvedl, jenom dojet na nějakej ten Celní úřad s 96 korunama/dát jim plnou moc.. Díky!
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    NAVARA:
    KALIBAN: Nyxí kouzlo funguje, dnes to přišlo :-) Akorát mě ty kurvy okradly zas o takové prachy, že už se mi to zajídá, asi s objednáváním z USA skončím...
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    BLONDYNKA: tyden az pet tak odhadem.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    BLONDYNKA: za tepla jsou i dva týdny poměrně reálné
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    Prosím vás, když přijde výzva k doložení dokladů (výpis z Paypalu atd.), jak dlouho po dodání požadovaného tak můžu čekat? Poslala jsem všechny požadované podklady obratem, je to týden a nic se neděje :-(
    MICA
    MICA --- ---
    PISKVOR: Není čipernost celníků spíš na škodu? :D
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    MONOTYPEK: V ranní špičce, dokud jsou ještě celníci svěží a káva zabírá, je to celkem v pohodě - když dorazíš ještě před otevřením teda. Takhle mě vždycky odbavili do půl hodiny, i když mi přišla zásilka v podobě metrové krychle :)
    MONOTYPEK
    MONOTYPEK --- ---
    PISKVOR: málo může být okének, ale těch se tam víc nevejde. ve špičce bych tam nešel po tom, co mi internety popsaly :))
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    MONOTYPEK: Nech bejt; kdybys prisel ve spicce, budes naopak pyskovat, proc jich je tam tak malo.
    MONOTYPEK
    MONOTYPEK --- ---
    včera první zkušenost s poštou 120 a vyřídit vše mi trvalo čistého času 15min. úterý kolem poledne je ideální čas, zdá se.

    a tedy jak Babiš říkal, že mají celníci málo lidí... tam mi jich přišlo nějak moc až :D okénko jedna vzalo průvodku od pošty, poslalo k okénku čtyři ve stejné místnosti, kde jsem probudil pokladníka, abych zaplatil dph, pak zpět k okénku jedna, kde jsem dostal papír zase pro poštu na patře, kde mi dali průvodku, zjistit, že mi chybí 10 korun na zaplacení 96,- poště (takže bankomat 200m daleko od budovy), zaplatit, vyzvednout u celníka o 2 metry vedle a hurá pryč.

    výtah mě pobavil. při první cestě nahoru jsem na něj čekal snad 3 minuty, pak už jsem chodil po schodech :)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam