omlouvam se mozne OT, ale verim, ze mi zde muze nekdo pomoct.
Chci, jakozto firma, vyvezt zbozi do Kanady a potreboval bych spocitat cenu postovneho u Ceske posty.
Balik ma rozmery 120x60x35cm, vaha 18kg, hodnota zbozi cca 185,-EUR (bez DPH a transportu) - kdyz toto zadam do kalkulatoru zasilek, tak mi pise, ze to nelze spocitat, resp. zadani neodpovida zadny produkt Cpost. Kdyz udaje upravim (nejdelsi rozmer na 110cm a hodnotu do 3.500Kc), tak uz mi neco vypadne.
Prohlizel jsem nejake dalsi dokumenty ohledne EMS a Standardniho baliku a podle me by to melo vse jit i s tema puvodnima rozmerama a nejake omezeni ohledne hodnoty zasilky jsem nenasel nikde.
Proto se tedy ptam:
- muzu takovyto balik normalne Ceskou postou poslat? Kolik by to asi tak stalo?:)
- musim mit pro tuto zasilku vystaveny vyvozni doprovodny doklad (VDD) anebo staci jen vyplnit u Cpost to jejich celni prohlaseni? Nekde jsem cetl, ze kdyz je hodnota zbozi do nejake vyse (1.000,-EUR?), tak se VDD snad vystavovat nemusi. Jini mi zase rikaji, ze je dobre to vystavit vzdy.
- u jedne firmy mi nabidli cenu za vystaveni VDD cca 800,-Kc - je to adekvatni cena? anebo je normalni clovek schopny si to VDD vystavit sam?:)
nema tu nekdo prosim s vyvozem zbozi mimo EU Cesko postou zkusenosti?