Ahoj, máte někdo zkušenost se zadržením balíku a požadováním zaplacením cla a dph v rámci EU? Objednal jsem si hodinky z UK(konkretne z Glasgow) a když se konečne dostali do ČR, tak mi v trackingu vyskočilo, že jsou zadrženy na celním úřadě na poště 120. Dneska jsem tam jel, jen aby mi tam značně neochotná dáma za okénkem řekla, že to prostě z Británie není a že to musím zaplatit. Jinak se to pošle zpět. Když jsem se dotázal na základě čeho usuzují, že to je z jiné země, a jaká země by to podle nich měla být, tak mi utrousila něco o tom, že přes Nizozemsko jim sem jezdí věci z Číny. Z oskenované fotky balíku co jsem nafasoval a předložené faktury, poté zkušeně odhadla, že to bude určitě z Hong Kongu. Ihned jsem rozhořčen kontaktoval eshop, kde mě obratem ujistili, že balíky posílají jedině z UK tudíž bych žádné poplatky platit neměl. Dokonce, že je na balíku i napsaná zpětná adresa v Glasgow, UK. Zásilka měla i tracking od PostNL, podle kterého by mělo být více než jasné, že to skutečně z Hong Kongu není. Hodinky mají poměrně vysokou hodnotu a platit několik tisíc DPH navíc se mi skutečně nechce, obzvláště, když mi tam nikdo nebyl schopný říct proč. Díky za jakékoli info.:)