• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    Sdílení zkuseností, postupů, rad, a nebo frustrace z komunikace s prislusnymi urady.
  • ŽÁDOST o elektronické oznámení o příchodu zásilek z ciziny - Stáhnout -urychlení procesu doručení zásilky o další kousek. Podepsat, oskenovat a poslat na email sklad.praha120@cpost.cz nebo na adresu na adresu Pošty Praha 120
    Pokud vám pošta vyměřila neoprávněně 180 kč, můžete podat elektronicky stížnost na ČOI ZDE. ČOI zas má ze zákona povinnost se tím zabývat.Podrobnosti viz nástěnka
  • rozbalit záhlaví
    MINJA
    MINJA --- ---
    SKOKY: Dík za pomoc a rady, ale fakt to vypadá, že se to ztratilo. Na podací poště nic, pani teda ještě říkala, že to může bejt zašantročený na balíkovym překladišti v Rudný u Prahy, dokonce mi tam dala telefon, ale samozřejmě to tam celý odpoledne nikdo nebral. Tož jsem teda dala vědět ebayovýmu prodejci, ať to vyreklamuje. Ale celá tahle záležitost hluboce otřásla mou důvěrou v rovnici existující tracking number = jistota doručení :(
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    MINJA: No, tak to bych se začal trochu bát, jestli to vůbec dostaneš.
    Poslední záznam je z SPU022 (malešice).
    5 S2 - Nasnímána při výstupu z SPU 22200 - SPU Praha 022 14.10.2015 23:54:46 15.10.2015 04:22:26 BA977646299VV

    Takže oni to vypravili na dodací poštu, ale ta to už nepřijala. (na příchodu by to totiž měli přijmout).

    Asi bych zavolal na tvojí dodací poštu, jestli to tam náhodou neni bez scanování(spíš nebude). V opačném případě se to asi někde ztratilo/ukradlo a dal bych reklamaci (tedy to musí udělat odesílatel myslím)
    MINJA
    MINJA --- ---
    SKOKY: Dík moc! Právě že leží na poště 120, což mi přijde divný už. Je to BA977646299VV
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    MINJA: Tak otázka zní jestli leží na P120 nebo je v celnim řízení. V celnim řízení může být relativně dlouho. Na P120 tak max dva dny, je-li to neprioritní zásilka.
    jestli se to pořád nehnulo, tak mi pošli podací číslo a já na to mrknu.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    MINJA: Posta ma uz dlouho novej slogan: "dnes podate, zitra hledate"...
    MINJA
    MINJA --- ---
    Jak dlouho může balík ležet na P120? Už je tomu osm dní, co na SPU vstoupil můj balík z číny s věcí za sedm euro, a stále nevystoupil :) podle mých dosavadních zkušeností se tam s takovouhle drobností vždycky crcali tak maximálně tři dny...
    BUTCHER
    BUTCHER --- ---
    SKOKY: Me zasilka prisla pres DHL prave. Dnes jsem mimochodem resil moji situaci na celnim urade v C.B., a bylo mi potvrzeno, ze si balik mohu nechat poslat do C.B. v tranzitnim rezimu. A lze to tak udelat pry i u cesky posty. V tranzitnim rezimu si musis ale vyplnit tranzitni doklad a urcit na jaky prislusny prekladiste si balik nechas zaslat a kdo ti ho procli. V mym pripade je to celni urad v C.B. Kazdopadne jsem se od DHL dozvedel, ze jako platce DPH nemam narok na tranzit. Kdybych byl pry firma, tak s tim nemaji problem. Tak jsem si dneska nechal opakovane potvrdit jak na celnim urade tak i od jedny speditersky firmy, ze na to pochopitelne narok mam i jako soukroma osoba. Ale DHL uz zase pro zmenu mlci a na zpravy neodpovidaji. Na infolinku uz jsem volal 3x a slibili, ze mi do 120 minut zavolaji. No uz to bude vice jak 5 hodin a nic:-). Bohuzel me ale tizi cas a v pondeli, kdyz si to neproclim ve Zdibech a nebo nedam plnou moc v zastupovani DHL, tak zasilku poslou zpet odesilateli. Takze uz vlastne nemam jinou moznost, nez do ty Phy jet a vyresit si to tam. Protoze pochybuju, ze se to s DHL v pondeli nekam dal posune.
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    BURAN:
    BUTCHER:


    Nejsem si na 100% jistej (a nechce se mi chodit vedle do kanclu :-), ale u zásilek přes ČP lze vyclívat pouze na celním úřadu na P120.
    Za jednu návštěvu to určitě stihneš (neni to časově tak náročné, jak přepážku ČP tak celníků máš na jednom patře), vem si sebou ale radši co nejvíc dokumentace co k tomu máš (faktury, vytiskni si radši i platbu z internet banking...)
    BURAN
    BURAN --- ---
    BUTCHER: tak jestli zitra zjistis vic, dej vedet! info se urcite hodi, pro mimoprazsky :)
    BUTCHER
    BUTCHER --- ---
    BURAN: Aha. Dulezity je, jestli si tam muzes proclit zasilky ze zahranici. V C.B. ta moznost je, proto mam sanci si nechat balik poslat tranzitem a nejezdit do Phy. Jinak ten den ti staci. Jak uz tady nekdo psal, potrebujes JSD doklad, to ti obstara jakakoliv spediterska firma a je to urcite levnejsi, nez se nechat zastupovat v celnim rizeni. Ten JSD doklad pak predlozis na celnim urade, zaplatis CLO a DPH a balik si pak muzes vyzvednout. O tranzitnim rezimu jsem se dozvedel az dnes, tak nevim, jak presne funguje, ale predpokladam, ze mas pravo si balik od prepravce v tranzitnim rezimu nechat zaslat primo na celni urad a tam si pak balik i prevzit. Kazdopadne ti to pochopitelne na poste nereknou, aby te mohli ocesat:-)
    BURAN
    BURAN --- ---
    BUTCHER: jsem z Mladoboleslavska, celni urad tu tusim je. Jinak mi to neslo pres DHL, ale normalne postou.
    BUTCHER
    BUTCHER --- ---
    BURAN: Odkud jsi? pokud mate celni urad v kraji, kde bydlis, tak si muzes nechat v tranzitnim rezimu balik poslat tam a nasledne si ho proclit primo na celnaku. Tak me dneska aspon informoval chlap z celniho uradu. Vubec bych s DHL uz nekomunikoval zpusobem, ano prijedu za vami a vsechno si vyresim. Oni ti proste zadrzuji balik a neumoznujou ti proclit si ho. Proste te vydiraji, jak casove tak i financne. Dneska uz se asi odpovedi nedockam, ale zitra od rana uz je budu zase bombardovat.
    BUTCHER
    BUTCHER --- ---
    TABORACEK: Dneska jsem byl v Ceskych Budejovicich na celnim urade a tam se divili, proc kdyz jsem mel dorucovaci adresu na Jihocesky kraj, mi zadrzuji balik nekde v Klecanech u Prahy:-) Dozvedel jsem se, ze mam samozrejme pravo, si nechat poslat balik tranzitnim rezimem na celnak do Budejc. Takze obvolavam dneska infolinky DHL jak zbesilej, protoze me slecny porad nekam prepojuji, ale uznavaji, ze pravo si nechat zaslat balik tranzitem na celnak do CB samozrejme mam, ale presto me neustale prepojuji a diktuji emaily, kam vsude mam tento muj pozadavek poslat. Ja uz nevim, jak si mam ted pripadat a jak reagovat. Pani Sirlova, ktera mi dneska poslala dalsi smlouvu, kde uvadi, ze mam uhradit dalsi penize za dopravu a zajet si proclit do Zdib balik nepojzdeji do 19.10., jinak pry zasilku poslou zpet a nebo ji fyzicky zlikviduji, se pochopitelne odmlcela a uz radeji neodepisuje. No je toto normalni?:)
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    BUTCHER: oni to delaji jednodusse, ale sami pro sebe. jinak express neni uplne vedlejsi divize, ale jedna z 5ti. predpokladam, ze ten sklad bud patri jiny divizi nez je express kterej ti to z ty ciny privezl, nebo tam proste nemaji celni klec, protoze postavit celni klec neni tak jednoduchy, proto ma posta taky jenom jednu v praze zejo...
    BURAN
    BURAN --- ---
    zdravim, mam na poste 120 zasilku z USA, asi za 100$, obchodni zbozi.
    koukam na cenik a za predlozeni zasilky celnimu uradu a vyhotoveni JSD je poplatek 700,- :D - predpokladam je to i muj pripad, ze?
    kazdopadne pristi tyden mam shodou okolnosti uz do Prahy cestu, takze jsem si rekl, ze to procleni vyridim osobne, protoze 700,- se mi davat nechce, a chci se zeptat tech, co uz maji zkusenost: da se to cele vyridit za jeden den?
    BUTCHER
    BUTCHER --- ---
    TABORACEK: Toho jsem se obaval. Moje matka prave v C.B. na celnaku normalne odbavuje auta a ty cestujou po celym svete, takze ji je to divny, proc si to musim jet proclit do Phy. Ale znamy, ktery na celnaku pracuje, mi da zitra vedet, jak je to. Ale asi to bude tim DHL, protoze mi nejak uniklo, ze Express je vedlejsi divize. To jsem si zase jednou nabehnul. Proc neco delat jednoduse, kdyz to jde slozite. Achjo;-)
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    BUTCHER: Obavam se ze ti budou delat baschval, ale nebude to proto ze by se urazili, ale spis proto, ze ten sklad v budejicich nebude mit klec pro neprocleny zbozi. A mimochodem, to depo vubec nemusi patrit expressu od kteryho ti to asi prislo, ale to je takova interni dhl hra na divize:)
    BUTCHER
    BUTCHER --- ---
    Zdravim. Jsem z Jiznich Cech a objednal si balik z Ciny a z nejakeho duvodu mi ted trci v Praze v DHL v Klecanech a ceka na procleni. Kdyz v Ceskych Budejovicich existuje celni urad, nechapu proc me ted z DHL nuti, abych jezdil do Klecan a nechal si balik proclit ve Zdibech, kdyz to muzu udelat i v C.B. Intuice mi napovida, ze me chteji v DHL ocesat, protoze jsem jim odmitl, nechat si zasilku od nich proclit. Tak nevim, jestli se nahodou neurazili a ted me nuti vsechno delat komplikovane, abych si nakonec tu jejich "okradaci" sluzbu objednal a zaplatil. Kdyz jsem si predbezne vypocital, kolik by me to asi stalo, tak se jim moc nedivim;-) Je nutny do Prahy jezdit, nebo si mam radeji zajit na celni urad v C.B. a zjistit si, jestli je mozny si balik proclit zde a nechat si sem zasilku zaslat.

    Mam trochu obavy, ze to DHL nepusti. I kdyz ma DHL prepravni depo kousek od celniho uradu v Ceskych Budejovicich.
    MICA
    MICA --- ---
    ADM: jojo, já jsem zažil hledání na příslušném eshopu a ukazování prstem na monitor :))
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    THOMASMORTA: Zdar, zas tolik bych to neřešil :-)
    add 1 Stačí napsat email. Zásilka RR123456789CN je určena pro osobní účely.
    add 2 Jednoduchá identifikace např. Automobil - Škoda 120; mobilní telefon - Motorola d520...
    add 3,4 Jak bylo psáno, udělej si printscreen z výpisu pro tu jednu transakci a pošli to. K tomu bych přidal i fakturu jestli nebyla přiložená u zásilky. A chtějí to kvůli potvrzení hodnoty zboží (nestačí pouze částka uvedená na podacích dokladech)


    Co se obcházení týče, tak to určitě dělá hodně lidí a je i dost způsobů. Deklarace/celníci si hlídá pár vyhlášených internetových obchodů, kde kladou větší důraz na ověřování a na zbytek koukají zběžně. Ta uvedená cena musí alespoň na oko odpovídat skutečnému obsahu.
    XAJA
    XAJA --- ---
    ADM: ano, a to prave preto, ze sa casto k zasielke pribaluje faktura na nizsiu cenu. u casto sa opakujucich tovarov a urcitych "vychytanych" predajcov skutocne mozu pristupit k dalsim metodam urcenia colnej hodnoty, jednym z nich je prave ta "bezna" cena. zjednodusene povedane.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam