• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    Sdílení zkuseností, postupů, rad, a nebo frustrace z komunikace s prislusnymi urady.
  • ŽÁDOST o elektronické oznámení o příchodu zásilek z ciziny - Stáhnout -urychlení procesu doručení zásilky o další kousek. Podepsat, oskenovat a poslat na email sklad.praha120@cpost.cz nebo na adresu na adresu Pošty Praha 120
    Pokud vám pošta vyměřila neoprávněně 180 kč, můžete podat elektronicky stížnost na ČOI ZDE. ČOI zas má ze zákona povinnost se tím zabývat.Podrobnosti viz nástěnka
  • rozbalit záhlaví
    MVEK
    MVEK --- ---
    NAVARA: Clo snad platí i ten dovozce, tedy možná bez cla by to bylo ještě horší, netroufám si posoudit, jen poukazuju, co je třeba brát v potaz.
    Ale ano, cla pocházejí z dávné doby a tomuhle nezabránila. Asi bych byl pro je omezit jen na některé druhy zboží, ale bylo by na dlouhé přemýšlení na jaké.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MVEK: přestože se stejně všechna vyrábí v Číně a jde pouze omto, kdo ji sem doveze a jakou marží to osolí... nebo jde naopak o produkt, který substitut u českého výrobce nemá a dovézt se prostě musí

    je to šikana a pouze další způsob jak zdanit populaci, nic víc
    MVEK
    MVEK --- ---
    WICKPICK: Není, asi nechápeš, jaký je smysl cla. Jde o to, aby třeba Češi nenakupovali většinu elektroniky v Číně, protože tam je dlouhodobě levnější a nevozili si ji sem. Ať už bydlí tady pořád, nebo půl roku a půl roku tam atd. Ať už bude důvodem ekonomie, ekologie (nadměrná doprava) nebo něco jiného.
    A DPH bude mít vysloveně ty ekonomické důvody, aby se nedělaly díky daňovým rájům úniky apod.

    Jak moc to funguje, to je jiná otázka, na tu bych si ale ani trochu netroufl.
    WICKPICK
    WICKPICK --- ---
    je to sikana, je jedno jak tomu chces rikat.dalsi diskuze na toto tema je asi bezpredmetna...
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    WICKPICK: Jak bys presne cekal, ze to bude fungovat? Kdyz neco prevazis pres hranice (nebo je to prevazeno pro tebe) a nevejdes se do limitu osvobozenyho od cla/dane, tak to proclis a zdanis, tak to je vsude na svete.
    WICKPICK
    WICKPICK --- ---
    takze nelze? ackoliv nic nekoupim, ale dostanu dar, stejne chteji po lidech clo a dph? tak to at se jdou vysrat na machackuv palouk
    WABICEK
    WABICEK --- ---
    WICKPICK: nic jako gift není ;-)
    WICKPICK
    WICKPICK --- ---
    prosim vas, jak jim spravne dolozit ze zasilka je opravdu gift? vanocni darek z ameriky....
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    Ahoj, čeká nás teď následná kontrola z celního úřadu, měl bych pár dotazů, je tu někdo, kdo s tím má zkušenosti a byl bych ochoten mi poskytnout krátkou placenou konzultaci? Díky moc.
    WABICEK
    WABICEK --- ---
    vtipna je i zasilka ktera mi podle trackingu visi v Malesicich od 17.11. , ale uz skoro pred mesicem jsem ji nasel nabouchanou do schranky (nastesti to byla vec odolna).
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    BESTIEVSAMETE: neni nad to kdyz ti prijde balicek za 23 dolaru s postovnym zdarma a zacnes tim ze zaplatis dve kila poplatek :) to uz je procentuelne aspon zajimavy...
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Zdar lidi, taky mi hnije v Malešicích v třídírně balíček již více něž měsíc. Dá se s tim něco dělat - má smysl tam telefonovat? Zajít tam a zapálit to bych mohl leda pozdě večer
    MVEK
    MVEK --- ---
    Ad obecně problémy - kolega v práci mi doporučoval, když jsou podklady, posílat to do podatelny ČTÚ, že ti to mají prošetřit a dát Č.P. pokutu. Aby si to nezvykala.
    Bohužel jsem to nevěděl před pár lety, když můj doporučený dopis předali jmenovci z vedlejšího domu (pravda, orientační číslo se liší jen o písmeno a navíc), který si tam šel pro něco jiného a toto mu přidali.
    Požádal jsem tedy o doslání do schránky, ať na poštu nemusím znovu a oni to dali opět jmenovci a přepsali na obálce adresu na jeho.
    Nakonec mi to donesl on.

    Pošta moji stížnost uznala, ale samozřejmě se jen omluvila.

    Už se to opakovalo, ale omluvila se mi rovnou paní na přepážce, která to pokazila a z jmenovce získala zpátky, jen už otevřené (nešlo o nic zásadního). Tak uvidíme příště.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Ad nedoručování - už netuším, jak se mi před časem v Praze povedlo dostat do malešického depa k nějaké zodpovědné osobě a pak se mě i ptala, jestli je doručování v pořádku, a že dokonce měli jednu dobu problém s jedním doručovatelem (ale já tedy ne).
    Nicméně po nějakém tom roce se to zas zhoršilo a samozřejmě, objednal jsem si znovudoručení zdarma a nikdo nedorazil.
    Tak možná se tam dá probourat... Rozhodně bych to u opakovaných nedoručováních zkusil. Já už to neřeším, když jsem doma výjimečně.Tehdy to bylo za studia.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    KID_MCHUTT: No, trochu mi to připomíná tenhle balíček... do 8.12 je na třídírně a nikam se nehnul... za tu dobu mi tou třídírnou prošly další 3 balíčky v pohodě... na dotaz co s tím je mi odpověděli, že nemají informace o tom balíčku a že ať kontaktuju odesílatele, aby zahájil reklamaci... wtf?

    http://www.17track.net/en/track?nums=RS501351758CN&fc=0
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    TEAPACK: tak já už mezi svátky seřval šéfa balíkářů v Malešicích. Ale teda vyloženě vtipné - chodí maily, smsky... ten a ten den budeme doručovat mezi 13:00-19:00. Ve 12:30 přišel mail a sms, že se nepovedlo doručit a balík je na poště. Zavolal jsem na poštu, vedoucí mi sdělila, že balík tam je "od včerejška" a nikdo ho nevyzvedával. Došel jsem si pro něj. Cestou jsem potkal řidiče v dodávce. Spal. Vyfotil jsem ho. Zavolal jsem tomu šéfovi, seřval ho a poslal mu tu fotku. Tak jsem zvědavej, jestli to k něčemu povede (je to potřetí, neměl jsem ani chuť se k němu chovat slušně)
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    KID_MCHUTT: jo, mě taky rovnou chodí lístečky "adresát nezastižen" ikdyž celej den někdo dřepí doma... pak se má člověk stihnout dostat na poštu včas, aby mu to neposlali zpátky...
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    BESTIEVSAMETE: ano, je to další ojebávka státním podnikem.
    TEAPACK: je za to, že pošta zadržela zásilku a spustila celní řízení. Stížnost ombudsmanovi nepomohla. Stejně jako nepomohla v tom, aby pošta v horní části Prahy 3 začala balíky doručovat místo toho, aby je rovnou hodila na přepážku a o dva dny později doručila nedoručení.
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    TEAPACK: to já bych bývala moc ráda udělala, ale bohužel tato možnost nebyla... :(
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    KID_MCHUTT: ta stovka není za celní řízení, to by tě kasírovali celníci a ne pošta.. tohle ta stovka je za to, že jsi odmítl dát poště plnou moc k tomu, aby ti nasolila clo a další poplatky podle jejich potřeby a odvážil ses tam přijít osobně a něco jsi po nich chtěl "na počkání"... =)


    BESTIEVSAMETE: Někdy je lepší buď objednávat od dealera někde v EU, nebo si to nechat poslat s FedExem - Ještě než dorazil balík do ČR, už mi volali, že to bude podléhat clu apod, tak jsem jim poslal papíry, clo bylo 0%, DPH jsem zaplatit stejně musel a balík, který odešel v pondělí z Texasu jsem v pátek držel v ruce =)
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    KID_MCHUTT: Jako fakt? To je fakt, jak se nechat ojebat státem...:-/
    Mě ted kamarád psal, že mi doporučuje tam raději jít - rádi to prý posílají zpátky, to je jediný, co jim netrvá zas tak dlouho..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam