• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    NEVILL: a s tou nasi je tedy nejpravdepodobneji co? ta se vratila zpet do Ciny?
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    POZITRON: Pokud se zásilka likviduje tak je k tomu sepsaný protokol a tuším že za tu likvidaci i chtějí nějaký poplatek (už si přesně nevzpomínám, ale před pár lety jsem si objednával pár věcí ze Států a mimo jiné tam odchytli balíček sušeného masa co chtěl kamarád). Hádal bych že buď se to vrátilo zpět jako nedoručené /nedoručitelné a nebo se ta zásilka ztratila a prodejce zkrátka ani po půl roce neviděl že je to doručené a tak to reklamoval u přepravce a zákazníkovi to refundoval.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Nebo se taková zásilka "zlikviduje", čili nějaký zaměstnanec si ji nechá? :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Nevíte někdo, co se stalo se zásilkou z Číny, kterou od konce října držela česká pošta, byla v hodnotě cca 1300, takže se mělo platit DPH, ale v lednu nám prodejce vrátil peníze? Řešíme s manželem, co se s tím asi stalo, jestli česká pošta nějak zjistila, že se obchod zrušil, zásilku dohledala v těch svejch hromadách a poslala zpět?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NAVARA:

    Na Českou poštu si došlápl úřad. Má velký problém a chystá změny - tn.cz
    https://tn.nova.cz/clanek/urad-provedl-kontroly-dorucovani-zasilek-posta-nyni-celi-problemu.html
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Dopis pošta doručí jen jednou týdně. Vybranou zásilku až za tři dny - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...a/domaci/ceska-posta-dorucovani-zpozdeni-baliky.A190222_459091_ekonomika_rts
    MVEK
    MVEK --- ---
    Když jsem se po týdnu dovolal na číslo na reklamace balíků, co jsem dostal od lokální pošty, tak jsem se dozvěděl, že mají personální problémy globálně, takže se snaží jen jakž takž správně doručovat balíky do ruky a balíky na poštu. Ostatní se často nesnaží vůbec doručovat a rovnou ukládají.

    Bohužel i další kroky mají očividně problémy, protože balík 13.2. nedoručovali, uložili a teprve dneska mi přišlo oznámení. Samotný balík jsem přitom vyzvedl v pátek 15.2.
    SMS nepřišla, protože odesílatel vyplnil nesmysl (a ještě začínající jako Slovensko), akorát jsem to viděl díky trackingu poslanému na mail. Šlo o věc z Kickstarteru, poslanou z Hong Kongu.
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    KORKMAZ: zkus jinej prohlizec. me to nejakou dobu neslo v opere.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    KORKMAZ: Jo, mBank ok.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KORKMAZ: jo bez problému - MasterCard od EquaBank
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Funguje vám někomu placení kartou na alíku? Mě to už druhej den píše nějaký error
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    BESTIEVSAMETE: no však - 10-20 dní od předání poště :)
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    NAVARA: Hele je to dobrý. volala sem tam a už to předali český poště. Teď eště teda tejden na čp, ale jako lepší, než sem čekala :-D
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    BESTIEVSAMETE: 10-20 dní žádná míra
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    šlo mi něco z Honkáče, ve statusu je arrival 120 a pak PROCESSED AT LOCAL DISTRIBUTION CENTER... co to sakra je? je to tam dva dny... :( kde to mám hledat? po kom mám jít?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Co se stane se zasilkou z Ciny, u ktery nam behem ulozeni na poste 120 odesilatel vratil penize? Posta se to nejak dozvi, zasilku posle zpet a nebudeme muset nic platit? Protoze ve chvili, kdy jsme dostali penize zpet, uz byla v rukou posty 2 mesice, takze nejaky naklady okolo toho vznikly a po nekom je asi budou chtit, ne? Hodnota byla v prepoctu cca 1500.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    KORKMAZ: To asi ne protoze GB ma v podminkach ze objednavka muze byt rozdelena do vice zasilek.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    WOLFGAR: Taky jsem platil přes paypal. Nicméně mě přišla část zásilky normálně přes kurýra (DHL - PPL). Ale jak jsem psal, jedna část věci mi furt chybí a ta druhá je bez ní k prdu. Takže celou částku od nich asi nedostanu, ale je pravda, že bych si o polovinu říct mohl.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    KORKMAZ: Krome Ali bych rekl ze je neco podobneho bezne na vetsine cinskych shopu, problemy podobneho charakteru jsem resil vice mene vsude, GB, FastTech, 3F to ze u ztracene zasilky nechteji vracet prachy hned a okecavaji to at pockas nez si to oni doresi s dopravcem a je na to jediny lek - platit vyhradne pres paypal a nechat si proste vratit prachy od paypalu, jeste se mi nestalo, ze u nedodane zasilky nevratili komplet zaplacenou sumu, zadne budeme cekat pul roku az se nam vyresi reklamace s postovni sluzbou, at si resi co chteji, me jako zakaznika to vubec nezajima, kdyz do dvou mesicu zasilku nemam pisu na paypal a hned eskaluji a do nekolika dni mam penize zpet na ucte. Aliexpres nema moznost platit paypalem, ale zase ho nepotrebuje protoze uz diky tomu, ze jen zastituji dalsi prodejce a nejde to z jejich tak vraci hned a docela ochotne (kdyz clovek uz zna postup) navic pevny nejdelsi termin dodani take dela sve.

    To jak jsem ted zvykly platit vsechno pres paypal me ted nedavno zachranilo dvakrat i mimo cinu, jednou u zasilky z Irska za 50 euro kterou take ztratila jiste CP, ale zase blbost eshopu, ze odmitaji posilat nejakym evropskym dopravcem misto posty a jeste trvaji na tom ze bez trackingu, tak jsem se s nimi moc nebavil a nechal si rovnou vratit prachy od PP. Jen uz jsem u nich asi na blacklistu :D Ale stejne bych si po tehle zkusenosti od nich nic dalsiho neobjednal. A podruhe me to zachranilo v cechach kdyz mi prisel poskozeny kus a eshop to zacal zkouset ze musel byt poskozeny balicek (nebyl) a nemel jsem vubec prebirat. Stiznost na PP a fotky a hned to slo.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Tak mi dnes přišlo mailem že můj balík do ruky je připravený k vyzvednutí na pobočce...jako určitě lepší než kdyby to ztratili, ale to jsou služby teda...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam