• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    Sdílení zkuseností, postupů, rad, a nebo frustrace z komunikace s prislusnymi urady.
  • ŽÁDOST o elektronické oznámení o příchodu zásilek z ciziny - Stáhnout -urychlení procesu doručení zásilky o další kousek. Podepsat, oskenovat a poslat na email sklad.praha120@cpost.cz nebo na adresu na adresu Pošty Praha 120
    Pokud vám pošta vyměřila neoprávněně 180 kč, můžete podat elektronicky stížnost na ČOI ZDE. ČOI zas má ze zákona povinnost se tím zabývat.Podrobnosti viz nástěnka
  • rozbalit záhlaví
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    SOJKA: je to tak... příště je potřeba dodat doklad, kde budeš mít vypsané i poštovné, ikdyby to měl být jen 1USD,... a pokud to máš na 120 kousek, tak je lepší tam jít osobně, zaplatíš jim jen 110Kč a zbytek si dohádáš sám =)
    tím samozřejmě nenabádám k padělání nějakých PDF a jiných dokladů. Ani nenaznačuju, ale ...
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    Ahoj, mam dotaz ohledně vyměření DPH na balíček z Číny. Je normální tento postup? Přijde mi to trošku přes čáru aby mi vypočítali DPH z poštovného které bylo zdarma. Viz mail níže

    Dobrý den,



    dovolte, abychom se vyjádřili k Vašemu emailu a podali Vám vysvětlení ohledně výpočtu částky DPH, respektive stanovení základu pro výpočet cla a DPH u zásilky skladové č. E21641120, podací č. CH105179140NL:



    Veškeré zboží přicházející ze třetích zemí podléhá celnímu dohledu při svém vstupu na celní území Společenství (EU) a může, resp. je podrobeno kontrole ze strany celních orgánů.

    V případě výše uvedené zásilky bylo postupováno dle NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) č. 952/2013 ze dne 9. října 2013, kterým se stanoví celní kodex Unie, dle Nařízení Rady (ES) č. 1186/2009, o systému společenství pro osvobození od cla a dle zákona č.235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty.



    Celní prohlášení (JSD) bylo předloženo celnímu úřadu dle údajů z Vámi zaslaných dokladů na deklarovanou hodnotu za zboží 25,77 EUR, tj. po přepočtu platným kurzem 681 CZK. Kurz EUR 26,400 Kč stanoven dle platných celních předpisů Celní správou pro měsíc prosinec 2020.



    Do základu pro vyměření cla, tzn. do celní hodnoty zboží se zahrnuje poštovné a to v souvislosti s nabytím účinnosti PROVÁDĚCÍHO NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 2015/2447 ze dne 24. listopadu 2015, kterým se stanoví prováděcí pravidla k některým ustanovením nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 952/2013, kterým se stanoví celní kodex Unie, tzv. Implementačního aktu k celnímu kodexu Unie, dle čl.139. Viz příloha z Generálního ředitelství cel.

    Vzhledem k tomu, že údaje na zásilce ani na Vámi zaslaných dokladech neobsahovaly informace o výši poštovného (dopravě), bylo k hodnotě zboží připočteno poštovné dle platného ceníku ČP. Sazba poštovného dle ceníku poštovních služeb a ostatních služeb poskytovaných Českou poštou, s.p. - zásilka EMS, cenová skupina 106 Čína), o hmotnosti 2,04 kg, činí 1700 CZK. /Stejný postup by byl i v případě pokud by bylo uvedeno „poštovné zdarma“/



    Celní hodnota zboží proto byla stanovena ve výši 2381 CZK/681 CZK cena zboží + 1700 CZK sazba poštovného.

    Celní prohlášení celní úřad přijal a zboží propustil do režimu volný oběh.

    Clo celní úřad nevyměřil , jelikož zásilky zboží jejichž vlastní hodnota nepřevyšuje částku 150 EUR, jsou za podmínek stanovených v čl. 23-24 NR 1186/2009 osvobozeny od dovozního cla.

    Základ pro výpočet DPH : Dle § 38 odst. 1 zákona o DPH č. 235/2004Sb. je základ DPH při dovozu zboží stanoven jako součet těchto položek:

    - celní hodnota zboží /2381 Kč/, včetně cla / 0 Kč / a vedlejší výdaje vzniklé do prvního místa určení v tuzemsku

    - mezi vedlejší výdaje dle tohoto zákona patří i poplatek za služby celní deklarace, který je stanoven ve výši 200 Kč dle platného ceníku poštovních služeb a ostatních služeb poskytovaných Českou poštou, s.p

    Základ pro vyměření DPH byl stanoven ve výši 2581 CZK (2381+200). Samotnou DPH 21 % celní úřad vyměřil a vybral ve výši 542,1 Kč.



    Doufám, že jsou informace v tomto rozsahu pro Vás dostačující.



    s pozdravem



    Marta Šebestová

    odbor celní deklarace

    BOAR
    BOAR --- ---
    Tohle
    22000, vyměňovací pošta Praha 120, The consignment was accepted by post office of exchange.
    To znamena, ze jde teprve na celnici ?
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    SKUTRJOHNY: tak doufám, že ten Pérák dostává aspoň najíst, když už je v krabici ;)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    EMIS: Asi se na té krabici dobře sedí :)
    EMIS
    EMIS --- ---
    NAVARA: sry za matouci datum. Je to v preprave od 11. Rijna ;) Ale asi viz
    PISKVOR, holt pockam. Diky Panove!
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    SKUTRJOHNY: Na jare mi prisla z USA LP deska a ano, bezelo to velmi podobne, mel jsem ji doma az vice nez mesic po vydani.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    EMIS: To jsou Malešice, tam je to vždycky pomalý. Jediný, co tam jde rychle, je hromadný podání, ale jinak je to rychlost vpravdě ledovcová.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    EMIS: týden je naprosto normální čas, nemají KPI tak na to moc nepospíchají, nechcou se spotit
    EMIS
    EMIS --- ---
    Ahoj, musel jsem objedat pres postu, prijde mi ze pres 120 to proslo, ale jinak uz dlouho nic.
    Je to normalni, ze doprava k dodaci poste trva tak dlouho?

    posledni update:
    11.10.2020 Přeprava zásilky k dodací poště.
    11.10.2020 Zásilka vypravena z třídícího centra. 22200 SPU Praha 022
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    PISKVOR: Sazecska je moc blizko k metru, tam bude prece smelina s pozemkama
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Jen o 20km dál koukám

    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    PISKVOR: ale stavi tam 183 :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PISKVOR: Druhé třídy dokonce, teď na tu mapu koukám, že I/2 začíná až v Říčanech, mea culpa.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DOBYTEK: Jestlis někdy byl za Průmyslovou, jistě víš, že to tam funguje velmi podobně. Kilometry a kilometry brownfieldů, postapokalyptická pustina mezi městským okruhem a silnicí I. třídy.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    PISKVOR: haha, to jsou fakt vtipalci, ale zase taky to mohli soupnout na letiste, kde bez auta nechodis kilometry, protoze tam nic nejezdi
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PISKVOR: Upřímně řečeno, netuším, proč ne do Sazečský, tam by na to kapacita byla...ale to je asi taky nějaké poštové špecifikum.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    NAVARA: Velmi poštovní. Měli jste to moc ve městě, to se vám zatrhne: v pustině budem!

    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Vyměňovací pošta Praha 120 bude sídlit na nové adrese. Začátkem roku se stěhuje z ulice Plzeňská 290/139 na adresu: K Hrušovu 293, Praha 10 – Štěrboholy. A to spolu s Detašovaným oddělením 23 celní – poštovní styk Celního úřadu Praha – Ruzyně
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SKUTRJOHNY: USPS v jaro/léto tři měsíce žádná míra
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    SKUTRJOHNY: nechával jsem minulé úterý posílat FedExem a dorazilo v pondělí, ikdyž psali až tuhle středu. US-mail + Česká pošta šla posledně (v červenci) cca měsíc a ještě jsem si to musel vyzvednout na 120 =/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam