• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Si nevybereš… PostNL ztratil balík od Shipita, se mnou se pochopitelně jako z nezúčastněnou osobou nebaví.
    Shipito přijalo ticket s claimem (balík měl tracking i insurance), řekli si o invoice s cenou (wtf proč, mají především hledat balík) a od té doby ignorace z jejich strany.
    Žádný update ohledně hledání balíku, nenamáhali se ani napsat "reklamovali jsme u PostNL, hledají a mají na to 30 dní".

A podle webu je to jejich běžná strategie - nechat to vyhnít, případně se opakovaně doptávat na faktury a podobně.

Balík i s jejich službami mne stál přes 10k, takže to vzdát nehodlám…
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    DURDIN: Vybírá, některé eshopy to mají pořešené, že to asi berou na sebe, ale jinak to po tobě budou chtít celníci.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    Dotaz, vybírá se teď dph, clo a poštovní poplatek z Anglie, nebo s nima máme nějakou smlouvu? Jsem to moc ohledně brexitu nesledoval a teď uvažuju o něčem z anglie..
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    Celníci nebudou od července vybírat DPH u zásilek nízké hodnoty - Lupa.cz
    https://www.lupa.cz/aktuality/celnici-nebudou-od-cervence-vybirat-dph-u-zasilek-nizke-hodnoty/
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    KORKMAZ: co jsem pochopila z jedny maly zpravy kdesi na novinach tak ten zakon/smernice ci co jeste ani neni schvaleny nejak neprosel snad senatem? nebo dokonce jeste PS .. pry nejak mozna az od pulky srpna???
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Dneska mi přišlo něco z Ali (klasika poštovné zdarma a cena věci pár dolarů) a nic jsem nemusel řešit - kdy teda začne to peklo? Už jsem si úplně přestal pro jistotu objednávat...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    LEENVECKA: jojo, taky mi něco jelo podle trackingu vlakem přes Kyrgyzstán a Bělorusko
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    Hele neni. Obyc vec na kemping.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    LEENVECKA: neni v objednavce neco s akumulatorem?
    jinak jo, mel jsem to stejny s polskem viz [QWWERTY @ Dealextreme - laciné gadgety a spousta dalšího z Číny]
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    Zazili jste ze by neco slo z ciny po zemi? Aktualne mi jde neco z Ali uz asi mesic pres Kazachstan s tim ze na Ali je vychzi zeme Francie???
    DESMOND
    DESMOND --- ---
    RATTKIN: Skvělý díky! :)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    DESMOND: připrav se že může být DPHčko + celní řízení (s nějakou appkou 50 kč, ale nezkoušel jsem to, já měl ještě staré za 200 kč)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    DESMOND: já jsem to dělal na https://www.myus.com/ když mi pošleš mail, dám ti link s 20% slevou
    na placení si udělej paypal.
    DESMOND
    DESMOND --- ---
    Ahoj,
    chci si koupit sandály z USA, které se na žádném eshopu do ČR neposílají, co jsem dohledal. Mám za to, že se dá použít Forwardo / zasilkovasluzba.com, což spočívá v předplacení účtu a vytvoření mailboxu v US. Nemá tady náhodou někdo prosím takovou schránku k využití za nějaký příspěvek na provoz, abych to nemusel absolvovat celé? :) Díky
    BORAG
    BORAG --- ---
    takže opět klasický scénář: dva balíky dorazily přes Atlantik do Evropy, nejprve byly krátce ve Frankfurtu, pak je scanovali, když je vyložili v Ruzyni no a od té doby opět již skoro týden ticho po pěšině - resp. jsou v nějakém podivném vakuu. Pošta tvrdí, že o ničem neví a ano, má nejoblíbenější hláška "Na Ruzyni se nic neskenuje, takže to ještě není v ČR...". Netuší někdo, na koho se v této situaci obrátit?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    OODOOW: dostane, mel jsem puvodni tracking nalepky prelepeny a i na Ali v objednavkach byla videt aktualizace trackingu ...resil jsem ted trackingy kvuli dispute, vsechny 3 objednavky na webu ukazovaly stejny a musel jsem se proklikat k puvodnimu
    neco malo detailu k prebalovani (kdo, kde) - [QWWERTY @ Dealextreme - laciné gadgety a spousta dalšího z Číny]
    BOAR
    BOAR --- ---
    OODOOW: pripadne dostane tracking od PPL, kterej je 14 dni ve stavu "Cekame na podani zasilky"
    BOAR
    BOAR --- ---
    OODOOW: ono to ma jeden tracking ... porad stejnej :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam