• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    Sdílení zkuseností, postupů, rad, a nebo frustrace z komunikace s prislusnymi urady.
  • ŽÁDOST o elektronické oznámení o příchodu zásilek z ciziny - Stáhnout -urychlení procesu doručení zásilky o další kousek. Podepsat, oskenovat a poslat na email sklad.praha120@cpost.cz nebo na adresu na adresu Pošty Praha 120
    Pokud vám pošta vyměřila neoprávněně 180 kč, můžete podat elektronicky stížnost na ČOI ZDE. ČOI zas má ze zákona povinnost se tím zabývat.Podrobnosti viz nástěnka
  • rozbalit záhlaví
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    CNV: jen te neupozorni ze tam kde udajne kapacita je mozna nebude a skonci to na fakyn poste. Sem se tak vtipne doprinasral ze vzpominek
    CNV
    CNV --- ---
    VON_GILOTINE: Vyhýbám se tomu, co to jde, ale tentokrát nebyla možnost do Zásilkovny. Ta tě aspoň při výběru pobočky upozorní, že je tam vyčerpaná kapacita a máš si to dát jinam.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    CNV: snazim se jiz nevyyzivat prave z tohoto duvodu, muze za to dycky baba na prodejne co rekne ze nemaj misto na m7j balik kdyz tam s tim prijede ridic. Ten pak nemuze ji ten balik vnutit a je povinen jej zavest na nakou postu.
    Hodne me.to sralo, hodne sem to sondoval a ten duvod je ve finale ten ze nekdo na te pr9dejne kam to chci rekl blee nemam misto a v ten moment je typek co veze baliky v dodavce v pice.
    CNV
    CNV --- ---
    Kurva už ale. Proč jsem si ten těžký balík knih asi nechala poslat do balíkovny ve vedlejším obchodě a ne na poštu? Nenabízejte službu, kterou nejste schopní splnit. Z dosavadních osmi pokusů s balíkovnou jich polovina skončila takovouhle esemeskou.

    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    ADAMIRA: Ok. Zkusim. Dik
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MATEJICEKKK: Řeším v práci celni řízení pravidelně a na maily docela odepisují. Zkusil bych to.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    ADAMIRA: Renonc kterej se ale porad opakuje a kamosovi to same. Dovolat se tam samozrejme skoro neda, resp. nemam cas je mit hodinu na sluchatku.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MATEJICEKKK: To je nejakej renonc, zavolal/napsal bych na postu a zeptal bych se o co jde.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    ADAMIRA: Jinak bych se na to neptal. Oni pak nic doplacet nechtej, jen to celou zasilku zdrzuje a musim to furt vypisovat do toho jejich formulare.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    ADAMIRA: Jj, normalne to jde z nemecka.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MATEJICEKKK: A co mas na odesilateli když ti to přijde? Německou adresu?
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    ADAMIRA: Ne, konci normalne. Je to od posty, chodi to pokazde kdyz objednavam z Bikediscount.de
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MATEJICEKKK: A adresa toho mailu, co ta pošta posila, konci nějak ve stylu @6272528djsusjd.ru ? :)
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    NAVARA: Nn, normalne z Nemecka s DHL.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MATEJICEKKK: Německý shop ti to posílá mimo EU - z UK, Číny,…?
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    Zdravim. Muzete mi prosim nekdo udelat jasno v tom, z jakeho duvodu mi pri zasilce objednane pres nemecky eshop pise ceska posta ze u te zasilky probehne celni rizeni a vsechno to tam musim pokazde jak blb vypisovat, jinak na to cekam o tri tydny dele?
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    ZLOKOCKA: já kdysi využíval https://www.mailboxde.cz/ na přeposílání z Německa, ale uměli posílat i z Čech do Německa. Je to ovšem už pár let a přestal jsem to využívat protože byla cena srovnatelná s tím, že si to člověk nechá poslat napřímo DPDčkem... ale mrkni na web, nebo jim pošli maila.
    MATT
    MATT --- ---
    MATT: Tak jsem dnes volal do DHLka, ale vzali to v PPLku ;)) nicmene pani mi rekla, ze tyden cekali na doplneni informaci a ted to vratili a melo by to byt uz v rakousku.. tracking porad konci v brne 23.11.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ZLOKOCKA: zasilkovna soukromnikum posila ale musis si zalozit eshop nebo nekoho kdo ho ma aby ti zadal stitek..taky záleží jakou hmotnost ma balicek
    MATT
    MATT --- ---
    MATT: Tak pokračování. Byl jsem u ředitelky pobočky pošty na Praze 6, ta se mi vcelku věnovala a byla milá, nicméně mi na základě PSČ z trackingu řekla, že si myslí, že to nemá pošta, protože u tý by to šlo přes Břeclav, ať zkusim další dopravce. Tak jsem projel weby, nic nenašel. Dneska mi přišel email od pošty že si myslí, že to podle formátu tracking čísla u nich vůbec není (nicméně ta ředitelka mi řikala, že přesně tyhle čísla jim choděj taky). Než jsem odeslal nasranou odpověď tak jsem ještě jednou zkusil projet tracking dalších dopravdců a našel jsem ho u DHL! Tak jsem jim poslal inquiry a uvidíme..
    Nicméně 17tracking.net mi pořád ukazuje, že to má naše pošta, tak jen varování, že se na to nedá spoléhat.
    MATT
    MATT --- ---
    ZLOKOCKA: GLS z Rakouska mě stálo 9E, ČPoštou do USA asi 440,-

    německo je I. zone

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam