• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    POAČeská i zahraniční psychiatrická léčba
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    Lepsi je se psychicky uzdravit (pokud je to mozne) a snazit se byt maximalne rozumny, nez brat chronicky psychofarmaka.
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    Nektere benzodiazepiny (napr. clonazepam - rivotril, klonopin) poskozuji zavazne pri dlouhodobejsim nasazeni mozek. Toxicky pro cns je valproat (depakin) a carbamazepin (tegretol,biston).
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    Akutni psychoza (maniodepresivni, schizoafektivni a schizofrenni), ktera sama neodezni nebo neni zastavena akutnim podanim neuroleptik, poskozuje mozek. Meni to osobnost jako treba halucinogeny, resp. clovek pripadne zesili do chronickeho stavu. I predavkovani halucinogeny (dmt, houby, lsd, kanabinoidy) ma devastujici efekt. Zavazny neurotoxicky efekt maji ovsem i neuroleptika, pokud jsou podavana dlouhodobe.
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    Antidepresiva SSRI - chemicka nerovnovaha serotoninu - neco podobneho je nerovnovaha dopaminu - nadbytek dopaminu u "schizofrenie" - to je sice fakt, ikdyz velmi zjednoduseny - ve skutecnosti tento zavadejici slogan je pouzit pro tvrzeni, ze SSRIs nebo neuroleptika (inkapacitujici blokace D2 receptoru) spravi tuto nerovnovahu, to samozrejme vubec neni pravda, v pripadne neuroleptik se jedna o utlum okruhu nejvyssich fci cns (okupance pres 70 % na D2 receptoru, u risperdalu i vysoka okupance na 5-HT2a, serotoninovem receptoru, ktery reguluje nejvyssi funkce cns), ktery ma antipsychoticky efekt. Dlouhodoba expozice na neuroleptika zavazne poskozuje mozek.

SSRI

http://en.wikipedia.org/wiki/Zoloft

The brand-name form of sertraline, Zoloft, was advertised to consumers by Pfizer using the following wording: "While the cause is unknown, depression may be related to an imbalance of natural chemicals between nerve cells in the brain. Prescription Zoloft works to correct this imbalance. You just shouldn't have to feel this way anymore." An essay published in the journal PLoS Medicine noted that there is no scientific support for the "serotonin imbalance" theory of depression, and criticized Pfizer and manufacturers of other SSRIs for using it. When asked to comment on this apparent breach of federal regulations, the FDA answered that such "reductionist statements" are acceptable to explain the neurochemistry of depression "to the fraction of the public that functions at no higher than a 6th-grade reading level."[179] However, the FDA reacted promptly with a Warning Letter when a Zoloft advertisement omitted information about the risk of suicidal behavior.[180]
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    POA: asi ve tři odpoledne? a sáhodlouhej právě, že mě štve, že to nevyšlo. Zase téma jak je každý pacient jiný a že nelze zjednodušovat v kostce řečeno.
    POA
    POA --- ---
    MARKYSHA: počkej... a kdy jsi ten příspěvek posílala a jaký tam byl text? Odeslalo se ti to? Já ale taky zjišťuju, že mi to nějak blbne
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    POA: ne asi mi blbne pocitac nebo blbnu ja:-)
    POA
    POA --- ---
    já tu za celou dobu existence tohoto klubu nesmázla nic, o čem bych dopředu neinformovala... dělám to fakt naprosto vyjímečmě
    POA
    POA --- ---
    MARKYSHA: nic jsem nemazala... nemám dočteno do konce... už se to vysvětlilo?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LIESKO_VEC: aha - špatně použitá slova spiritualita vs. poruchy. Nikoliv schizofrenie.
    LIESKO_VEC
    LIESKO_VEC --- ---
    ZUZKAOU: tak kdybych mohla pit pivo v praci, tak klidne zamenim :D
    Ale jednotky hodin nejsou schizofrenie, ne? Ta se diagnostikuje az kdyz ma clovek problemy min. pul roku.

PETGRIDUS: no pry by se to kdyz tak melo vracet uz v prubehu 2-3 tydnu. Hlavne kdyz jsem to tedy brala jenom tak kratokou dobu. Ale nejsem odbornik.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LIESKO_VEC: jo - schizofrenie změní významy věcí a vztahy mezi nima, stejně jako mystika. Ona ta dělící linie je zatraceně úzká. Jen teda ze spirituality by jaksi člověk dlouhodobě neměl být vystrašený, agresivní a nemělo by to bolet tak, jako schizofrenie... A teda myslím že v okamžiku, kdy se zruší spojení s běžným světem na dobu delší než řekněme jednotky hodin, tak už je to za tou hranicí.

Benzodiazepamin jsem snědla jeden, když mi nabíhal zoloft a bylo to fakt špatný, ale teda onen xanax mě totálně otupil a úzkost jen překryl tím otupením - to už třeba i pivo ji rozpouští. Takže pro mě to fakt nejsou léky, ale ani zajímavá droga.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    LIESKO_VEC: BZD nepúsobí jak popisuješ, to vypadá spíš na doběh užívání AP.
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    LIESKO_VEC: 2 mesice mi prijde dost brzo
    LIESKO_VEC
    LIESKO_VEC --- ---
    PETGRIDUS: hmm tedy... vysadila jsem to sama a za par dni mu o tom dla vedet a nic nenamital.
    LIESKO_VEC
    LIESKO_VEC --- ---
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    LIESKO_VEC: a to vysazeni si konzultovala s doktorem?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    POA: tys mi smazala příspěvěk a proč?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    POA: výsledky ankety vidí všichni, stačí patřičně najet nebo kliknout na ukazatel o počtu hlasujících (podle browseru).
    Jistě Grofa tu nikdo nezmiňoval, nicméně pokud tak někdo činí a chce si dělat nárok na serióznost, je taky záhodno zmínit, nakolik je v psychiatrii kontroverzní osobností a proč.
    POA
    POA --- ---
    DARJEEL: přesně tak... tedy jestli chápu správně tvoje slova....

abychom mohli posuzovat zda a co má vliv na úbytek mozkové hmoty, musíme mít srovnávací vzorek. Srovnatelný, statisticky zhodnotitelnou skupinu nemocných, která žádné léky nebere... a to ještě otázka, jestli by jen tohle stačilo, abychom získali opravdu věrohodné výsledky.

Každopádně třeba já, přestože ve vlastním zájmu léky beru jak mám předepsáno od svého lékaře. O všem diskutujeme. Tak když se dostanu do akutních problémů, dusím se... nemůžu vydechnout, nemůžu nadechnout. Astma mám taky, ale zatím s edoktoři tváří, že to nesouvisí... fakt žůžo stavy

naštěstí se mi daří to rozdejchat bez toho, že by mě to někdo učil jak na to
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam