• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    POAČeská i zahraniční psychiatrická léčba
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    TEDDYBEDDY: Já znám lidi kteří jsou daleko progresivnější co se týče řekněme posunu paradigmatu, ale neprojevují se jako duševně nemocní lidé a jejich výtvory mají hlavu a patu, což se o článcích na webech zmíněných tří pánů říci nedá. Si myslíš, že někoho odsuzuju, ale já se jen směju lidské blbosti. Mašek je opravdu docela roztomilý a Chvátal až na občasné výbuchy zuřivosti, které kompenzují jeho přeslazenou sluníčkovitost je taky docela v pohodě. Jsou to lidi, ale zbytečně si plněj hlavu naprosto bezduchejma konstruktama, který vydávaj za duchovno. Je to strašně nekonzistentní, ty jejich "nauky"..dyk se na to podívej a posuď sám.

Ad FF a jeho ontopic příspěvky - ano, jenže k topicu, který s ním nikdo nechtěl už řešit. Protože se třikrát probralo dokola. Navíc posty byly často duplicitní, triplicitní i víceplicitní.

Jako: Normálně jsem se s ním o tom bavil (problém neuroleptik, že jsou dnes nadměrně předepisována, ale zas v některých případech opravdu nutná etc.) a nejen já. I o možných alternativách. A velmi rozumně..třeba s ID DAW to bylo podnětné. Možná ti unikl začátek debyty v místnosti SCHIZOFRENIE.
    Jenže FF ničeho jako je debata, nebo diskuse není schopen. Jen jako kafemlejnek opakoval svoje a
    1) Podsouval lidem úplně jiná stanoviska, než zastávali a pak je za ně osočoval (to není normální)
    2) Napadal ty, kteří s ním nesouhlasili.
    3) Choval se jako ukázkový demagog.
    4) Obtěžoval druhé opakovaně tématem, které už nikdo nechtěl probírat. I stejnými odkazy.

Takže ho někteří poslali do prdele.
    Důležité je vidět ten kontext.

Nevidím na tom, že má banána nic špatnýho protože jsme se s ním pokoušeli rozumně domluvit x krát. Jedinej výsledek - opakované vkládání odkazů a nadávání těm, kteří si dovolili mu říct ať už toho proboha nechá.
    Navíc vzhledem k mnohaleté zkušenosti s tímto člověkem a jeho spamováním různých klubů tím, co zrovna sjíždí, nejčastěji fanatické šíření castanedovské nauky se nedalo očekávat, že by toho nechal. Ale chápu, ono to není vidět zprvu úplně jasně. Mě to stačilo.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TEDDYBEDDY: nerozumím tomu, co se snažíš říct a jak z toho plyne, že tedy FF je vítěz - tedy v jiném oboru, než počtu příspěvků a otrávení veškerého osazenstva.

To že mu na to reagoval jen někdo a občas, tak to nebylo relevancí jeho příspěvků, ale spíše že na některé nehoráznosti holt sebeovládání selhalo.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tak mě napadá - existuje v čechách vůbec soukromé sanatorium? Nevěřím, že by nebyla poptávka po diskrétních službách mimo systém zdravotního pojištění.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    POA: http://www.youtube.com/watch?v=ZNeq2Utm0nU

ZUZKAOU: Neposuzuji pravdivost výroků, ta je sekundární v momentě kdy je evidentně nesprávná metodika, v našem případě protokol diskuze.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    POA: Ta scéna s trhovci nebyla kvůli trhu jako takovému, ale kvůli tomu, že z chrámu udělali tržiště. Kde je v tom analogie k se stavu současné farmacie?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    POA: um, proč by měl Ježíš řešit farmaceutické firmy? Je snad někde jen náznak toho, že se nějak zabýval tehdejšími mastičkáři a doktory? Nebo oni jím, byť uzdravoval nemocné?
    TEDDYBEDDY: Kritické myšlení, které selhává v argumentaci a z článků vyčte opak toho, co se tam píše? Asi máme zcela odlišné konotace k termínu kritické myšlení.

To že to tu zaspamoval výkřiky a odkazy, které se lehce týkaly tématu, leč vysvětloval je bludně znamená, že má pravdu? Vážně?
    POA
    POA --- ---
    když se insipiruju z jednoho z filmů o JK, jehož scéna s emi vybavila...

vztekle by převrhal na zem stánky, na kterých by byly vyskládány úhledně a lákavě všechny možné léky

určitě by hodně křičel

vyhrožoval, nadával... padaly by hodně vulgární výrazy

pak by se rozhlédl, jaký že to tam udělal bordel a hrdě se vztyčenou hlavou, že udělal správnou věc

by odkráčel někam do klidu pouště

a teď mne rozneste na kopytech třeba
    POA
    POA --- ---
    ZUZKAOU:
    TEDDYBEDDY:

co by udělal JK na tržišti komerčním farmako trhu?
    POA
    POA --- ---
    TEDDYBEDDY: díky... velice trefná poznámka... a já ho coby figurka nastrčená "BOHEM" vesele ukřižovala...

a ostatní to oslavujou....

ale klid... FF snad spokojeně žije dál....

může vše sledovat, číst... i psát, ale jen v poště... jinde než na nyxu
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    ZUZKAOU: O ty lidi přeci nejde. Jde o způsob, jakým pracuješ s předpoklady na jejichž konci je z principu značně omezený subjektivní soud s nějakou hodnotou pravděpodobnosti.

Já tvrdím, pokud bychom předešlou diskuzi s FF hodnotili s těžištěm na představená fakta a argumentaci založenou na principech krtitckého myšlení, FF by tu pravděpodobně zvítězil jako id s nejvyšším počtem ontopic příspěvků.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TEDDYBEDDY: který skutečný prorok kdy vydělával na svém prorokování? A který skutečný prorok nezvládal zákaldy kritického myšlení a cokoliv co vypadá, jako že by nikdo neotiskl v normálních médiích (protože to je z 90% blábol), tak to nutně musí být projev svobodného myšlení a odporu proti systému?

Bendovi se k tomu postupně rozpadá osobnost a převažují negativní symptomy. Mašek je roztomilý mašíbl, ale Benda je fakt nemocnej.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    AIM_FREEMAN: ad Mašek, Benda etc.

Zeptám se takhle. Jak by asi na konformní většinu působil skutečný prorok nebo jak asi ve své době púsobil J.K.? ( hypoteticky)

Imo je nutné si důkladně osvojit principy kritického myšlení ( F. Koukolík) než začneme v jakékoli diskuzi pracovat s předpoklady jakoby byl šlo o nezvratná fakta.

Je mi líto. Ale ač to zjevně mnozí přítomní diskutéři nepochopí, tak FF dopadl, tak jak dopadl, ne proto že by někdo fakticky prokázal, že má/ nemá pravdu, ale protože konformní většina znevěrohodnila jeho id na základě subjektivních pocitů.
    Což je poměrně známá v psychologii popsaná fíčura, jak se primitivní mentalita vypořádává s nepohodlnou realitou.

( only comentm no offense :)

POA
    POA --- ---
    nadace
    všechnu Mmoldu tefeon odyč
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    ZUZKAOU: Souhlasím. Moje sestra je psychiatryně a rozhodně jí na pacientech (jak se cítí po lécích, v životě vůbec) záleží.
    Podle mě může být problém i to, že většina psychiatrů staré školy je bez výcviku, (polo)vyhořelých. Ale přiznávám rovnou, že tady střílím od boku.

Ad Mašek, Benda - opět pobavila:)) Ale jen dodám: nelékuje a je to dobře. Sice je to s nimi trochu podobné jako s FF (políčeno na vulnerabilní jedince), ale zas těžko si můžeme hrát na normalitní policii..i když zabanovat z reality Bendu a Maška by asi celkovému duševně zdravotnímu stavu populace spíše prospělo. Chvátala a jeho www.matrix-2001.cz hned v závěsu. Na druhou stranu ne každý kdo tyhle weby sjíždí je magor a někoho to třeba i posune. Ale je fakt, že ta debilita někdy až bolí.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    POA: no to by se teda jaksi doktor měl ptát, co s pacientem dělaj léky, jestli zabíraj a nebo ne. Pokud to nedělá, tak je debil.

Kurník - přece psychiatrie není kvůli tomu, aby glajšaltovala originální bytosti, ale aby teda nabídla úlevu těm, co přijdou s nějakým problémem. Případně tedy v rámci akutního ohrožení sebe či druhých (onen příklad s tetičkou a kadidlem do toho nespadá) na časově omezenou dobu tyto chránila a pokusila se je vrátit zpátky. To nejefektivnější, co zatím je k dispozici je právě medikace.

Viz třeba Ivo Benda - nikdo ho nehoní pro léky, nikdo ho nezbavuje svéprávnosti. Byť teda kolem sebe má houf oveček, které dost manipuluje. Maška, co provozuje osud.cz taky nikdo nelékuje, byť paranoia by se tam dala ledaskdy vystopovat.

Naprostá většina psychiatrických kontatků se odehrává v ambulancích a kdyby to bylo tak strašlivé, jak je v některých představách, tak by jaksi s doktory nespolupracoval nikdo.
    POA
    POA --- ---
    CORNELA: to co píšeš dává smysl... souhlasím... zažila jsem ale i něco jiného... nedokážu posoudit procentuální podíl správné medikace a nesprávného posouzení symptomů toho, co se může jevit jako choroba
    POA
    POA --- ---
    ZUZKAOU: co to je funkční kombinace léků?

Upravit, usměrnit chování "pacienta" tak, aby clověk navenek vypadal, že mu nedělá problém nevyčnívat svým chováním?

Nebo co to obnáší ta funkční kombinace léků? Ptá se někdo pacienta v psychotické atace, jak se cítí poté, co léky začaly účinkovat? Jestli mu je lépe?

Nebo se i poté bere jako nesvéprávná bytost, která je tam od toho, aby zobala pilulky, držela hubu a krok?

Pacient, který je utlumený natolik, že ztrácí kontakt se svým tělem... že si neuvědomuje, že mu tečou sliny z pusy, že nepociťuje žízeň, hlad... dál nebudu rozvádět... - to je pacient pod správně fungující medikací?

Zuzko, přestože můj příspěvek může vyznět útočně, není tomu tak. Jen prostě jsem toho už hodně slyšela, naštěstí nezažila na vlastní kůži.
    POA
    POA --- ---
    teď jsem sem jen na chvíli skáknula... jakmile najdu chvíli, pročtu co se tu dělo podrobně, teď ale bohužel musím věnovat svůj čas něčemu jinému než plkání
    POA
    POA --- ---
    omlouvám se, byla jsme mimo Brno a neměla jsme čas chodit na net...

vyhověla jsme žádostem ostatních a FF má OD této chvíle RO. Doufám, že jsme to technicky zvládla.

Když tu budu moci být a regulovat, bude mít práva jako ostatní, když budu mimo, omezím je...

FF s etímto omlouvám. nedělám to ráda, znáte mne už trochu. Ale jsme tu nějaká skupina lidí a pak shodný názor více lidí, trvající delší dobu - a to vidím jako důležitou součást mého rozhodnutí... má vyšší kredit než můj osobní. Nebreu to jako osobní prohru, ani jako prohru FF. FF bude mít víc prostoru prosazovat svoje názory jinde. Třeba se časem ukáže, že to bylo smysluplnější už tu nebýt a neztrácet čas jen plkáním. Jestli jeho názory mají opodstatnění, je třeba je prezentovat jinde, než tady v tuto chvíli
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LIESKO_VEC: tak jestli si byla na psychotickém oddělení nějaké běžné léčebny, tak tam se skutečně nedělá nic moc jiného, než se hledá funkční kombinace léků, semo tamo nějaká ergoterapie a pití kafe.

To že by bylo potřeba daleko rozšířit nabídky komunitních služeb, včetně teréních, aby se minimalizoval počet hospitalizací je poměrně široce přijímaná pravda(dRáth a nebo Ivan David se nepočítaj). Realizace je ovšem složitější.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam