HAMSTER: njn.. dneska mám čas se ti věnovat, tak to ještě zkusim jo?
ad 1) jasně a řidič vidí za zatáčku, vidí nebo ví dopředu v jakém stavu je vozovka nebo dokonce dopředu ví, kudy přesně projíždí a co ho může čekat. Je to telepat totiž, viď? :)
ad 2) zatím jsem nenarazil nikde na práh, kterej by nedával smysl a zbytečně by "jen" omezoval řidiče, ve smyslu, jak o tom zde referuješ.. ale netvrdím, že takové neexistujou. Na světě existuje hromada nesmyslů. Ale to není problém prahů, podobně jako není problém značek, že je Praha zkorumpovaná.
Ad bezpečnost chodců, doporučuji si nejdřív aspoň projet ten web prechody.cz, než začneš hodnotit moje sluníčkový znalosti .) Nikterak nebudu popírat, že lidé jsou často málo obezřetní a nezodpovědní. Ale stejně, jak toto platí pro chodce, platí to i pro řidiče. A proto společnost například skrze různé instituce a organizace přichází s řešeními, které mají za cíl zvyšovat bezpečí. A některá řešení se prostě bez regulí a pravidel jednoduše neobejdou. Nebuď zas takovej utopista, kterej si myslí, že ve svobodě a přirozenosti je řešení na všechny neduhy. Bylo by to prima, ale tak daleko jsme zatím jaksi nedospěli.
ad 3) nikde netvrdím, že je všude, na rozdíl od tebe, kterej zde postnul něco ve smyslu toho, že je pravidlo pravé ruky jen na Žižkově.
Á propos, můžeš mi ten tvůj les značek nafotit? Docela by mě zajímalo, co tím vlastně myslíš. Já nějak pořád nechápu, jak ti může dělat problém sledovat dopravní značky a při tom řídit. Sakra, jak si mohl dostat řidičák chlape? :)