• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEAJak zvládat sebeovládání, agresivitu, agresivní chování? Víme jak, je to na nás.
    MEA
    MEA --- ---
    Má tu někdo zkušenost s pasivní agresivitou?
    MEA
    MEA --- ---
    asi už jsem to kdysi řešila... jojo, vlastně si vzpomínám, jenže furt nějako nenacházím tu mou, tu správnou metodu, jak se v tomto zlepšit... i když krůčky dělám a jsem dost jinde než pred rokem například. tohle je další level... asi...
    MEA
    MEA --- ---
    achjo, jo... křiivák v rouše beránčím... a smutný na tom je, že umí ještě bravurně a nenápadně manipulovat tak, aby to vypadalo, že to vlastně hlavně způsobuju a vyvolávám já, pač v tomto případně jsem agresivnější a výbušnější. tohle je imho výzva začít na sobě makat, jenže je to šílený, fakt jsem skoro ztracená, když přijde něco, co mne vytočí... a lež v jakékoliv podobě me točí doběla. :(

a ještě na prd je, když v tom setvrvávám z x důvodů, jak z toho ven... vlastně ani nevím, jestli chci, pač ty interakce mají svá pro i proti... a pro zatím převažují. ale ty proti jsou silně pudivé!

asi teďka vypadám jak nějaký naivní střevo, a ono na tom asi něco bude, min. ta naivita, pač je to nová situace, nový člověk...

dál, co mne startuje u x lidí je to, že většinu rozhodutí nechávají na druhých, to mi pak připadá jakoby se chtěli zbavovat vlastní zodpovědnosti, házet ji na druhé, že to vlastně rozhodli ti druzí a vlstně přes to vydírat a manipulovat, je to možné?
    MASOO
    MASOO --- ---
    ze je to krivak?
    MEA
    MEA --- ---
    jak se mám ovládat a jak nevylítnout, když mi člověk je schopen lhát přímo o obličeje?

nepřipadá vám to hrozně sprostý či nemám slov, jak to nazvat?
    co to znamená, že je člověk schopen beze studu lhát?
    MEA
    MEA --- ---
    jj, odpojit se od toho, co rozčiluje nebo popuzuje, ale ten krok, ten krok! to je zpravidla to, co je na tom nejtěžší..
    MASOO
    MASOO --- ---
    doporucuju, kdyz se nastvete, si jit oskrabat okna od auta od namrazy, uprostred celniho okna se zmrzlyma rukama, vam dojde, ze nestoji za to se rozcilovat a pujdete se zpet ohrat;)
    MASOO
    MASOO --- ---
    hodne nam pomaha taky to, ze mame psy
    oba jsou z utulku a maji svoje za sebou a kuli nim se clovek taky da vic do kupy...
    navic kazdy pes je nejen odrazem sveho pana, ale mas ho potkat, aby ti nejen delal radost, ale hodne ti ukazal...
    ten, co si ho vzal pritel predtim je hodne ustekany a nervozni (nebo byval, uz se to lepsi)
    a cuba, co sme si vzali ted spolu je ustrasena, zavisla, bojacna a priposrana, no uplne jak ja v nekterych situacich;)
    MEA
    MEA --- ---
    MASOO: jasně chápu... ale díky za info, myslím, že tos to popsala s i pěknou sebereflexí, ta se hodí, když je tak pěkně vyřčena :)
    MASOO
    MASOO --- ---
    a nebrat to osobne
    MASOO
    MASOO --- ---
    proste to chce zachovat klid a chladnou hlavu..... a kdyz to jeden nezvlada, tak to holt musi delat ten druhy
    MASOO
    MASOO --- ---
    jenze ja nechci prat spinavy pradlo na verejnosti

navic se to u nas vyviji tak, ze ja chapam, ze vztek a agrese neni mirena na me a dokonce ani neni skutecna, je to spis ventil a uleva
    takze to tak zkousim brat a jde to mnohem lepe, navic partner se snazi a dari se mu se zbytecne nerozcilovat

a muzu odpovedet na to, co se tyka me a mych pochodu, to jo...

takze jsem se citilia spatne, protoze jsem si nestala za svym, nechala jsem se "zpr*at" jak mala holka, pripadala jsem si zbabele, ale zas na druhou stranu jsem byla radsi, ze jsem mlcela, nez abych rozjela zbytecnou novou vlnu, nebo ze jsem se nesnizila k obrane a zbytecnemu "turovani" nastvani na obou stranach

a konecne reseni byl navrh, ze se sbalim a pujdu, coz byla taky malicko hysterie, i kdyz pronesena v klidu, zpetne to beru jako, ze jsem podvedome vyhrozovala a ono to vyslo, ale k tomu uzz bych se nerada uchylovala
    i kdyz to mozna i zabralo, opet na te podvedome vlne, ze se lekl, ze bych fakt odesla a chytil se za nos...
    MEA
    MEA --- ---
    MASOO: Marti, jinak by pro mne, a asi nejen pro mne, bylo docela důležitý, zda-li bys mohla napsat odpovědi na ty otázky, co jsem psala níže, pač nám všem to může pomoc vidět zas trochu víc pod pokličku těchletěch tahanic, které prožívá skoro každý člověk...

chtěla bych, abychom to tu trochu rozebrali a pak se to zas pokusili složit a tím nemyslím jen nás dvě... když se kdokoliv přidá se svými zkušenostmi, radami a konstruktivní kritikou, je to na místě a žádoucí...
    MEA
    MEA --- ---
    chápu no, ale tak aji hádky jsou součástí spokojeného života, jen to tak brát... a málokdo chce itálii, ale všichni touží po vzrušení, no není to životní paradox? :)
    MASOO
    MASOO --- ---
    citim se marne, hlavne, kdyz se do toho necham zatahnout a zacnu se taky hadat nebo byt trapna a ironicka.... nedavno sme koukali na film Ucho a presne jak se tam oni hadaj a ona ho vytaci, tak to se bojim, ze nas ceka....
    je to proste neverending story, ani jeden se neumime zmenit uplne, mame sklony se vztekat...
    MEA
    MEA --- ---
    a ten papiňák se už možná projevuje, zdá se mi, že projev je právě v těch malých afektech, které se začínají dít... takové ty žabomyší války, aby to nebyla nakonec vztahová světová válka (zdá se mi, že to je taková určitá ochrana před tou světovou, i když někdy z toho chtěnechtě vznikne)... :)
    MEA
    MEA --- ---
    MASOO: teďka tě asi zavalím dotazama... :)

u té první hádky, zkusila ses ho zeptat, jestli třeba vnímá, co se v něm děje, co ho vlastně "žere"?
    (imho je dobrý ověřovat, když mám nějaký dojem a pocit, že domýšlím, tím se ujistím a vyvaruju případně omylné doměnky, která někdy umí rozpoutat další vlnu hádek)

když jsi to po druhé vzdala, mlčelas, jak reagoval?
    a jak ses cítila ve své reakci a v následujícím čase po mlčení?

co bylo ono konečné řešení, na které nedošlo?

tady se může docela odvíjet to, zda je to klid před bouří, či jste se posunuli...

jinak bouře bych se nebála, ale snažila bych se takticky připravit, protože odhaduji, že prostě přijde (jestli přítul třeba valí styl papiňák...)
    MEA
    MEA --- ---
    MASOO: jinak imho po prvé jsi udělala na jedničku, to je dobrý postup... víš jak jsme se bavily o gramofonové desce? tak teďka je možná už čas na to, abys zkusila tuhle metodu aplikovat ty, když budeš mít třeba chuť, energii a budeš ji chtít investovat do práce s agresivním člověkem - jako deska valit dokola stejný postup - bez agrese, irodie, klid, jax udělala, ale jasně... to je ideální postup a prostě se xkrát stát může, že člověk nevydrží nápor... to není ale chyba, je to vývoj a učení :)
    MEA
    MEA --- ---
    MASOO: jj, ono se člověk v afektu zpravidla stává loutkou sám sebe a tím upozorňuje druhý třeba právě na to, že neví, co se s ním děje a možná i čeká, že mu ten druhý dá krz to (ideálně klidnou) zpětnou vazbu, která povede k jeho vědomému uchopení a posunu agresora...
    on to může být i takový nevědomý (i vědomý) test druhého, jak bude vlastně reagovat dotyčný na jeho afekty, a když uspěje v onom "testu", tak agresor může uvolnit napětí nebo si prostě ulevit... ale tohle vidím spíš tam, kde už o tom sám agresivní člověk něco ví a snaží se s afektem pracovat...

u těch, co neví, co se s nimi děje, je problém o dost větší, pač to doslova obrací proti druhému a to je pak dost útrpné pro obě strany.
    MASOO
    MASOO --- ---
    MEA: docela v pohode, zrovna jsem si to tu precetla a tak jsem to mela zive v pameti, vynechala jsem ironii, agresi a zachovala jsem klid a docela to slo, umocnilo to i to, ze protejsek byl taky celkem v klidu a navic mi prislo, ze vlastne uplne nevi, co ho zere...
    ale dalsi den byla zas show, uz jsem to pak vzdala, mlcela a po vylevu jsem navrhla konecne reseni, na ktere nastesti nedoslo, od te doby klid
    snad ne pred bouri...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam