MASOO: ajaj.. to je mi líto.. drž se.. a vzala sis něco od toho člověka z toho konfiktu osobně?
třeba já jaxem dopsala ten post níže, tak jsem chtěla začít psát o bagatelizaci problému, kterého jsem se dočkala od jednoho člověka, kterýmu jsem důvěřovala.
začala jsem mu sdělovat ty bolesti, co mám z toho, co se talo (o čem se zminuju níž), on, že mu mohu věřit atp....
nakonec jsem ale nabyla normálně dojmu, že ten člověk si myslí, a taky to v řeči naznačoval, že si za to vlastně můžu sama..
(jako jasně chápu ten názor, že si mám dávat bacha na lidi se kterýma se stýkám a tak.... ale když někoho něco kurna bolí, tak mu citlivej člověk v životě neřekne, že si za to může sám, ale snaží se mu pomoct empatií, pochopením situace, nabídne mu řešení třeba, ale neanalizuje příliš nebo vůbec)
dál teda bagatelizoval problém, že jiný holky dopadly hůř, ať si z toho nic nedělám. od tý doby jsem myslela, že mu pokaždý naférkovku rozbiju držku. takhle na hrubo! když se mi reje v mým nitru, který mu s důvěrou odhalím a on mi do tý rány strčí prst nebo zasadí další bolestivou ránu jako svatej tomáš ježíšovi, tak já nejsem ježíš, takže křičim a bránim se prostě, jsem přece člověk.
tohle se prostě nedělá, takhle rozhodně ne a už vůbec ne ženský, nechci teda nějak genderovat tady, to ne.. i chlap by to nemusel snést v pohodě, kdyby se mu to stalo..
ten samej člověk mi pak v afektu taky vyčetl veškerou minulost, všechny moje afekty, na kterých jsme pracovali vědomě, udělal ze mne vlastně něco jako je bezprává osoba s poruchou chování nebo osobnosti nebo čeho, tu práci hodil "do koše" s tím, že se stejně nikdy nezměním, že jsem neschopná apod. , zkoušel různá další vydírání a lámání holí.
tenhle člověk byl nenormální agresor, a to je kámen úrazu (on má výhodu, že je nenápadnej)..
normální agresor je uchopitelnej - už jsou na něj metody, jak jej zneškodnit, jak s ním mluvit, dá se mu bránit, když je teda plně vědomej a snaží se na sobě makat a spolupracovat s okolím, ale nenormální "agresor" je pasivní a afekty vyvolává pasivně, nenápadně, neuchopitelně, tiše, manipulativně a vychcaně, ty nejsou o nic lepší než klasický agresoři..