• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALDEMIKBlešáky - chodíte nakupovat/prodávat?
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    v brně taky něco, 3.3.
    http://blesak-brno.sweb.cz/
    MILLY
    MILLY --- ---
    "Bleší trh v Café V lese

26. únor 2012 od 14:00 do 19:00

Zvu vás na blešáček v neděli 26.2.2012 od 14.00 do 19.00. Směnujte, kupujte a prodávejte v kavárně v Krymské ulici na pražských Vršovicích.

Pokud budete chtít prodávat, tak mi napiště na mail novotnakaterinacz@gmail.com. 1 prodávací místo stojí 40 Kč a to budete platit až na místě. Nejrychlejší zájmemci budou mít k dispozici stoly. Průběžně vás budu informovat kolik místa zbývá.

Tak doufám, že přijdete v hojném počtu!"
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    MOUNTBATTEN: Štve mě to taky. Kvůli podobným povýšeným cool kecům Reflex nečtu. Ajfoun je trapnej. Ale můj dojem z Kolbenky byl teda dost podobnej, i když výsledkem nebyl výsměch ale depka...
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Doporučuju tento - http://megabazarcertik.webnode.cz/ stálý bazar u Písnice (za Libuší), je to takový obrovský stan. Mají tam hlavně nábytek a spoustu porcelánu a skleniček. Nezaručuju, že si tam vyberete, ale i procházka mezi všema těma věcma je příjemná. :-) Milovníci koček však budou trochu trpět při pohledu na koťátka, která tam jsou všudypřítomná..
    XENA
    XENA --- ---
    MOUNTBATTEN: na Kolbenku nedám dopustit, staou bižu tam mají za pár drobnejch! a jakou nadělá parádu!
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    GALERIE: Vítejte v nákupní galerii Kolbenka! Výhradně pro sociálně slabší zákazníky | FOTO 1 | Reflex.cz
    http://www.reflex.cz/galerie/zpravy/22343

Priznavam ale, ze z tohoto "clanku" sem spis vztekla. Ty kecy o sockach a hlavne abyste vedeli, fotograf ma bilyho ajfouna!! (a tim foti...eh:-/)
    Mne to prijde strasne trapny, ano Kolbenka je balkan nonplusultra, ale, priznavam, mne prijde uprimnejsi, nez to na Miraku. (To je takovy...no...postavim si stanek s haraburdim kramu z doby dvacet let zpet a jety slunecni bryle, co na Kolbence maj tak za dvacku, tady maj za dve kila, ponivac tůristo, toto je echt komůnizmus, jak vod Mattela!:-( )

Kazdopadne ton toho clanku o sockach a bnily vrane s ajfounem je...zoufalej.

Jo a ja na Kolbenku sla v nedeli, v tuto dobu ale fakt nedoporucuju: jede ta cast s novym zbozim (vcetne eklu proslych potravin:-/), ta cast s vetesi je obsazena tak z 10% oproti beznymu stavu. Nicmene i pres to sem tam nasla to,co sem tam hledala na podzim v plnym "provozu" (kovani-hacky na zed. Jo a ty cerveny letny saticky s puntiky za pade, co mi vytecne sedej a uzasne vonej(!!), ty mne taky moc potesily!)
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    TAMARIX: jo ten na boxhagneru je fakt nejlepsi, teda mne tak prijde:-)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Víťa píše zase o návštěvě blešáku http://www.czechfashionisto.com/2012/01/co-delat-v-berline-v-nedeli.html . Ty fotky tam.. Já už se někdy na nějaký ten zahraniční blešák musím vypravit, byť jsem úplný negramot, co se týče cizích řečí. :-)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Zdravím a připomínám nedělní bazárek na podporu opuštěných koček v péči O.S. Devět životů

[ KOČKY & BLECHY - blešák pro kočky v útulku / ostatniother / 4.12.2011 / CR - Praha - Vypálené koťátko, Mařákova 5, Praha 6 ]
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    S blešákama se roztrhl pytel:

[ MÓDNÍ BAZÁREK V DUENDE / ostatniother / 25.10.2025 / CR - Praha - Duende, Karoliny Světlé 30, Praha 1 ]

A další v sobotu 25.11. 15-18 v Bio Zahradě na Míráku :)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    ALDEMIK: Super! :-) Klobouk dolů! Příště bych se určitě ráda zúčastnila..
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    P.S.: Ta fotka dětského koutku je z doby, kdy blešák ještě nezačal. Pak to bylo beznadějně obležené, ale už to nikdo nestihl vyfotit.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Nějak jsem nenapsala reportáž z blešáku vlastního... (Roztoky u Prahy)

Měli jsme fakt echt hnusné počasí (vítr, déšť, kosa), ulítlo několik stánků a část prodejců musela odejít dřív, protože jim prostě mrzly děcka. Přesto se všichni shodli, že si to užili a že přijdou zase, což bylo úplně supr. Měli jsme z toho skoro euforku, že si to lidi přes děsné počasí fakt nenechali zkazit.

Měli jsme asi 90 přihlášených prodejců, což byl obrovský nárůs oproti minule (to jich bylo okolo 50). Přišlo jich 75, což beru za znak roztocké osobní statečnosti. Většina z toho byli místní, pár profi stánků s vyráběnýma věcma, keramika a tak, máme fundraisingový antikvariát pro místní neziskovku, který sice taky organizujem my, ale prodává to někdo jinej, nějaké to občerstvení (křňáci), kafe a tak. Ulovila jsem nějaké prodejce na Míráku, bohužel jenom s hadrama, kterých máme dost, budu muset někde nalovit nějaké starožitnosti a desky :-) holt něco v Roztokách přirozeně není.

Podařil se nám naprosto supr tah - pro děcka tam byla walda, což je taková válecí stavebnicoprolejzačka. Kromě toho je to v parku, kde jsou stromy na lezení a celkově přívětivé prostředí. Chtěli jsme tam ještě slacklinu na chození po provaze, ale místní žonglovací kroužek to pověsil tak pětkrát výš, než jsem čekala, takže se na to moc nikdo neodvážil - škoda, pořešíme do příště. Já měla v plánu bubliny, ale nebylo počasí, navíc jsme měli dost práce s vlastním stánkem (a definitivně jsme se rozhodli, že budem všechno, co můžem, outsourcovat, protože stavět a provozovat vlastní stánek, do toho pomáhat organizovat jeden další a dělat registrace sice jde, ale vede k totální zpruzenosti a posléze demenci). nidméně tam prostě byla zábava pro děti, což je polovina úspěchu pro to, aby tam lidi trávili víc než půl hodiny na prolítnutí.

Celkově supr, ale chtělo by to teda, aby příště bylo pěkně. Pokud jsme si to s počasím vybrali na rok dopředu, tak dobrý... To ej prostě nevýhoda, když člověk dělá dvoje-troje trhy do roka.

Výhled na příště máme takový, že Roztoky snesou určitě tři blešáky ročně, takže příští termín je asi na apríla. A že bylo sice hnusně, ale jsme nejlepší :-)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Jedna reportáž z berlínského blešáku: http://www.czechfashionisto.com/2011/10/blesi-trh-v-mauerparku.html .
    MILLY
    MILLY --- ---
    "Prvorepublikový Blešák

28. říjen · 9:00 - 16:00, Dvůr, Klapkova 28, Praha 8, Kobylisy

Máte doma věci, které jste si rok(y) nevzali na sebe? Vaše děti vyrostly a hračky, oblečení a spousta podivných věcí zabírá místo u vás ve sklepě? Nebo si prostě jen chcete ulovit nějaký ten extra kousek?
    Pak by vám neměl uniknout Prvorepublikový bleší trh ve Dvoře!

Prodávajícím se může stát kdokoliv, kdo přinese čisté a funkční předměty, oblečení, CD, knihy, šperky, hračky..zkrátka co vás napadne.
    Přihlásit se můžete na emai...lu akcedvur@centrum.cz. Poplatek je 100 Kč za metr čtvereční. K dispozici budou zastřešené stánky a stolky.
    Těšit se můžete na živou hudbu, otevřenou hospůdku, akce pro děti a farmářské dobroty. Pozor: personál Dvora včetně prodejců na souběžně probíhajícím farmářském trhu bude oděn v prvorepublikových kostýmech dle vlastního výběru a fantazie..když se přidáte, budete cool a zcela jistě i IN:)
    K dispozici bude samozřejmě venkovní dětský koutek s pískovištěm, navrch i zastřešený "malovací koutek" - děti máme rádi, tak je vezměte s sebou:)

Ps: Pokud se vám nechce prodávat, ale stejně se chcete zbavit starého oblečení (zimní se teď bude cenit zlatem), neváhejte a jen nám ho do Dvora přineste. Co sesbíráme zabalíme a odvezeme do Armády spásy nebo do azylového domu pro matky s dětmi neziskové organizace R-mosty.

Co ještě nevíme, doplníme.

Těšíme se na vás.

Petra a Bára
    GSM: 737 780181
    www.nasdvur.cz "
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    TAMARIX: Dík :-)

Ostatně, pochybnosti o kulturním přínosu blešáků se nějak rozmohly i k nám do Roztok.
    Naštěstí se s nikým nepereme o žádný lukrativní prostor, v parku na náměstí se něco děje tak dvakrát do roka, ale kulturní komise, co posuzuje granty, nám teď pravděpodobně nepřidělila dotaci.

Žádali jsme je o 3 000, což jsou pro nás příjemné peníze, protože si tam pak můžem dovolit třeba supr dětskou zábavku. Jen doufáme, že nám příště nezruší nájem zdarma, ale i to by se nějak zvládlo, snad.

Máme nastavené tak, že se to celkem ufinancuje samo, protože kromě poplatku prodejců (který všemi silami držíme na 50 Kč + dobrovolně víc) tam máme antikvariát, jehož tržbu lze v případě nouze defraudovat ve prospěch organizace... A to bychom si ještě na sebe mohli točit pivo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam