Nějak jsem nenapsala reportáž z blešáku vlastního... (Roztoky u Prahy)
Měli jsme fakt echt hnusné počasí (vítr, déšť, kosa), ulítlo několik stánků a část prodejců musela odejít dřív, protože jim prostě mrzly děcka. Přesto se všichni shodli, že si to užili a že přijdou zase, což bylo úplně supr. Měli jsme z toho skoro euforku, že si to lidi přes děsné počasí fakt nenechali zkazit.
Měli jsme asi 90 přihlášených prodejců, což byl obrovský nárůs oproti minule (to jich bylo okolo 50). Přišlo jich 75, což beru za znak roztocké osobní statečnosti. Většina z toho byli místní, pár profi stánků s vyráběnýma věcma, keramika a tak, máme fundraisingový antikvariát pro místní neziskovku, který sice taky organizujem my, ale prodává to někdo jinej, nějaké to občerstvení (křňáci), kafe a tak. Ulovila jsem nějaké prodejce na Míráku, bohužel jenom s hadrama, kterých máme dost, budu muset někde nalovit nějaké starožitnosti a desky :-) holt něco v Roztokách přirozeně není.
Podařil se nám naprosto supr tah - pro děcka tam byla walda, což je taková válecí stavebnicoprolejzačka. Kromě toho je to v parku, kde jsou stromy na lezení a celkově přívětivé prostředí. Chtěli jsme tam ještě slacklinu na chození po provaze, ale místní žonglovací kroužek to pověsil tak pětkrát výš, než jsem čekala, takže se na to moc nikdo neodvážil - škoda, pořešíme do příště. Já měla v plánu bubliny, ale nebylo počasí, navíc jsme měli dost práce s vlastním stánkem (a definitivně jsme se rozhodli, že budem všechno, co můžem, outsourcovat, protože stavět a provozovat vlastní stánek, do toho pomáhat organizovat jeden další a dělat registrace sice jde, ale vede k totální zpruzenosti a posléze demenci). nidméně tam prostě byla zábava pro děti, což je polovina úspěchu pro to, aby tam lidi trávili víc než půl hodiny na prolítnutí.
Celkově supr, ale chtělo by to teda, aby příště bylo pěkně. Pokud jsme si to s počasím vybrali na rok dopředu, tak dobrý... To ej prostě nevýhoda, když člověk dělá dvoje-troje trhy do roka.
Výhled na příště máme takový, že Roztoky snesou určitě tři blešáky ročně, takže příští termín je asi na apríla. A že bylo sice hnusně, ale jsme nejlepší :-)