• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    REK11Kombinované/dálkové studium na VŠ
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    REK11: ano, prednasky vyhradne pro vas v case mimo standardni pracovni dobu mate jen v omezene mire, ale opravdu mi chces tvrdit, ze mas zapovezeno se ucastnit tech dennich prednasek? a to mas overene, nebo je to pro zmenu pouze tvuj predpoklad?

    nezlob se na me, ale jsem prirozene neduverivy, takze jsem si dal tu trochu prace nahlednout do studijniho radu TVOJI skoly, ale nic podobneho mi z nej nevyplyva, niz kopiruju veskere zminky o kombinovanem studiu z toho radu:

    "Článek 3
    Formy studia

    (2) Prezenční forma studia předpokládá u studentů účast na přednáškách, cvičeních, seminářích a dalších vzdělávacích aktivitách, které jsou obsahem studijního plánu.
    (3) Kombinovaná forma studia vychází z prezenční formy studia s tím, že se u ní předpokládá vyšší podíl samostatného studia.

    Článek 15
    Kombinovaná forma studia
    (1) Kombinovaná forma studia umožňuje studovat akreditovaný studijní program převážně formou samostudia podle časového harmonogramu (čl. 6 odst. 2).
    (2) Výuka v kombinované formě studia je organizována formou skupinových, blokových a individuálních konzultací, cvičení a seminářů.
    (3) Student v kombinované formě studia je povinen účastnit se konzultačních schůzek s vyučujícím a další výuky v termínech stanovených rozvrhem.
    (4) Požadavky u zkoušek a zápočtů na studenty v kombinované formě studia jsou rovnocenné s požadavky u zkoušek a zápočtů na studenty v prezenční formě studia."

    pokud se citis byt osizena na tom, co ti tva skla skutecne poskytuje a umoznuje, verim, ze kdyz se odvolas na to, ze ti studijni rad vyslovne nezakazuje se prednasek ucastnit, bude ti to umozneno. ale o tom ten tvuj problem asi neni...
    REK11
    REK11 --- ---
    SPLIFFBOY: dalkove uz prakticky neexistuje!!! mame jen svoje prednasky a na vse jednu,takze predpoklad je SPATNY.....
    REK11
    REK11 --- ---
    CRANK: mě se neptej, ja si na vše beru dovolenou .-) zrovna dneska mi krom jineho rekl sef,ze je spokojeny.......takze sjem to taky uplne nepochopila,.....
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    ja se teda skolneho taky zastanu...

    ohanite se tim, ze stojite skolu podstatne min... ale to podle me pouze teoreticky, z vaseho vlastniho uhlu pohledu. Predpokladam, ze drtiva vetsina z vas ma kombinovane studium, nikoli dalkove (ktere ve sve ciste forme uz snad ani skoro neexistuje)... tudiz veskere prednasky jsou vypisovany i pro vas. to, ze v tydnu chodite do prace a tudiz se jich neucastnite, je vec druha. ja (a verim, ze i rada z vas) si pri zapisu muzu zapsat prednasky vseho druhu v ramci stejnych limitu maximalniho poctu zapsanych kreditu jako studenti prezencni. muzu si zapsat nakladnou jazykovou pripravu, ruzny blokovy kurzy, certifikovany programy - jedina prekazka je muj cas, ale to je problem muj, ne skoly, skola me nijak neomezuje v tom vyuzivat nastroje pro vzdelavani, ktere mi poskytuje. jen mi nad ramec toho, co poskytuje denakum, zarizuje na ty nejdulezitejsi predmety i vikendove terminy prednasek (kde urcite prednasejicimu pro zmenu priplati, ze mi ten cas venuje).

    jako jasne, taky si obcas zanadavam, ze na podporu distancniho vzdelavani skola kasle, ale to spis v souvislosti s tim, ze vsichni prednasejici si vypisujou zkouskovy terminu zpusobem 11:00 nebo 13:00, coz je pro me s ohledem na to, ze mam skolu 2 hodiny cesty, v urcitych pripadech zabitej pracovni den...

    jinak mi chvili trvalo najit obor, ktery mi vyhovuje, tudiz nedelam svou prvni skolu a letos uz studium platim. dela to asi 18500 za semestr, takze za tenhle rok by uz za to byla klidne treba mesicni vyprava na druhou stranu sveta, ale je to ma volba, zda to jsem ochotny platit... a to navic s vedomim, ze se vzdelavam v necem, co me zajima a bavi, ale zivit me to nebude, protoze to zvladam v komercni sfere uz nyni vyrazne lepe nez by tomu bylo v oboru meho studia po ziskani titulu.

    a jen tak mimochodem doplnim, ze jsem praci v zari menil, bez prace jsem byl sotva tri tydny a zamestnavatel /potazmo teda prima nadrizena/ mi vychazi dost vstric, protoze mu svou obcasnou nepritomnost svym nasazenim bohate kompenzuju, misto dovolene si cas nepritomnosti vetsinou radsi napracuju a obecne teda v praci travim podstatne vic casu nez musim (a nez rada kolegu). jasne, kdyz pak prijdu domu z prace, mam sto chuti padnout xychtem do polstare a misto toho me ceka jeste druha smena nad ucenim, ale je to ma volba. chapu, ze kdyz nekdo do toho ma uz rodinu, ma to o to tezsi, ale to taky neni vina skoly... a treba moje mama si dodelala maturitu kdyz ji bylo 37 (a ja se sestrou uz jsme byli starsi) a po nasem odchodu z domu v dospelosti se vrhla jeste na odbornou skolu ve svem oboru, pak bakalare, ktereho letos na jare dokoncila (v 5O letech) a i kdyz byla rozhodnuta nepokracovat, nakonec ted jeste nastoupila na navazujici mgr. (a jeste se mi vysmiva, ze me ve studiu predbehla). vsechno je to o vas, vasich rozhodnutich a vasich obetech.
    CRANK
    CRANK --- ---
    A furt teda nadávám, na tom to taky poznají, napráskám se sám :-D. Ale teda že by to poznali na práci ... to snad ne.
    CRANK
    CRANK --- ---
    REK11: A oni to poznají kdy studuješ?

    Já teda v práci pracuju stejně jako kdybych nestudoval. Jen jsem občas nevyspalej a dovolenou mám pouze o zkouškovém období :-D
    REK11
    REK11 --- ---
    BLOODY_COUNTESS: dneska se mě ptal šef,jak ještě dlouho budu studovat :-(
    SWEETSKIN
    SWEETSKIN --- ---
    EDNA_JEDNA: řešily se rozdíly mezi dennim a dálkovym studiem, v tomhle směru jsou dálkaři znevýhodněný. Jak píše REK11, stojíme školu podstatně míň peněz a pokud budou budoucí poplatky pro deňáky a dálkaře stejný, měli by nám ulehčit aspoň nějak. Studovat chci stejně, jako jakejkoliv jinej student denního, ale vydělávat a živit se holt musim...nehledě na to, že spousta deňáků jde na školu jenom proto, že se jim ještě makat nechce a válej se u rodičů - proč má mít pracovitej člověk horší podmínky?
    BLOODY_COUNTESS
    BLOODY_COUNTESS --- ---
    CMLKA: bohužel to spoustě zaměstnavatelům vážně vadí. nevim, jak je to jinde na školách, ale studuju společně s REK11. cvičení nám teď po novym roce vypsali na všední dny a zkoušky to samý. ačkoliv se vyučující dušovali, že se budou snažit vypisovat ráno/večer/víkend, neni tam snad jedninej termín večer nebo o víkendu. válčím s tím v práci, protože v lednu je největší binec a ačkoliv si vybírám řádnou dovolenou, tak tu taky dostat od šéfa nemusim :-/
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    CMLKA: ale nikde jsem se nesetkala s tim, ze by to byla prekazka, vzdyt i spousta firem dalsi vzdelavani podporuje, skolu ti treba zaplati, atd.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    REK11: fakt? ze studujes vadi? to mi prijde teda hodne zvlastni....to by snad melo bejt pro zamestanvatele plus ne? a vubec, co je komu do toho, chces na to pouze cerpat radnou dovolenou (nebo ja to tak mam)
    EDNA_JEDNA
    EDNA_JEDNA --- ---
    REK11: to chapu, ze to neni jednoduchy; ja to taky nemela jednoduchy, sice bezdetna, ale platila jsem se skolou jeste nejaky svoje prusery, chodila jsem jenom do prace, z prace domu se ucit, protoze jsem neumela ani polsky vlastne na zacatku, kazdej druhej vikend do skoly, o volnych vikendech jsem se ucila, protoze jsem vlastne na nic jinyho nemela (penize/silu/znamy) a taky me to priserne sralo (navic jsem bydlela prakticky na vsi a prace byla o tri vsi dal, na okrajich Varsavy, do skoly jsem tak dojizdela treba 2 hodky pres celej svet, dojet pres tyden do centra bylo psycho) + vsechny sracky tykajici se toho, ze jsem tam byla za cizince, takze dvacetkrat vic papirovani se vsim, pojisteni drahy jak krava a stejne kdyz jsem onecmocnela treba na antibiotika tak to byl hodne drahej spas

    Taky se mi nakonec (a to byl snad prelom 2008/2009, tehda vynalezli krizi) podarilo najit jinou praci - v centru, za vic penez, kde jsem poznala fajn lidi a nakonec vsechno dopadlo dobre, bla bla - uz tak jsem se desne rozepsala, ale chtela jsem te hlavne povzbudit, abys to vydrzela, jak skolu, tak snahu o praci za lepsi prachy, jednoho dne se to nakonec vyplati, uvidis:)

    REK11: to znam, no


    Jasne, neni to lehky ani cernobily, ale porad je to nas/vas vyber, takze nakonec asi otazka motivace hlavne
    REK11
    REK11 --- ---
    POZITRON: pravda,ani tihle to nemaji jednoduche-ted jsem byla na Assessment centru v GE a na stredoskolskou pozici jen v me skupine jeden ing a druhy bc...... spis jsem chtela rict to, ze to ,ze studuji je vec, ktera zamestnavatelum vadi.......
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    REK11: pises "az dostuduji, budou me chtit", nechci ti brat iluze, ale pred vanocema jsem v praci (brigada) vyslechla rozhovor 2 absolventek z CZU, obe ing. a praci hledaj od cervence.
    REK11
    REK11 --- ---
    EDNA_JEDNA: já nedoufám,že mi někdo něco dá,jenom bych brala,kdyby me porad nekdo nedojil o prachy..... to je furt neco, pripadam si jak oslicku otres se....
    REK11
    REK11 --- ---
    EDNA_JEDNA: mno jak jsem rikala niz, nevim,proc bych mela platit,co denak, kdyz on ma 100 nasobne vic prednasek a vic se mu venuji......TO JE LOGICKE.

    jinak jde samozrejme o vychcanost....

    imho-treba v nigerii je skolne take, strasne se divili, ze ho tu nemame, ale taky se ZAROVEN strasne divili, ze bychom tohle nebyli schopny splatit behem roku,co budeme po skole delat :-DD

    imho 20 000 je vic nez muj mesicni plat-o ctvrtinu, presto nedosahnu na nic, takze nejsem socialni pripad a nebudu mit narok na nic ...... a to dojizdim delat do prahy. Uprime radsi bych delala za vic a mit na to,ale zkousel nekdo z Vas ted hledat lepsi praci? Ja to zkousim od cervna. Mimojine VADI skola a studium......

    Je to jeden debilni kolotoc-kdyz studuji,nechteji me,az dostuduji,budou me chtit, ale to bych na to studium musela mit, jenze kdyz zustanu v teto praci, tak na to mit nebudu.........
    EDNA_JEDNA
    EDNA_JEDNA --- ---
    Jako nuti vas nekdo do tech skol chodit? To je furt jenom 'doufam, ze mi nekdo da nejaky prachy na ubytovani/jidlo/deti/dopravu' - wtf?!
    SWEETSKIN
    SWEETSKIN --- ---
    CMLKA: žeano...a proto by se mi ten příspěvek docela hodil.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    SWEETSKIN: tak tezko muzes prinutit soukromyho dopravce, aby ti dal slevu, zeano....
    SWEETSKIN
    SWEETSKIN --- ---
    CMLKA: spíš jsem to myslela tak, že když může deňák dostat stipendium na bydlení, proč ne já na dopravu, když už tu školu nestojim skoro nic
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam