SPLIFFBOY: Kdyby to bylo takhle easy, tak to beru a držím hubu. Ale co si vymysleli na FITu (nejsem si ani jistý, že to je oficiálně) je trochu otřes.
Jsem prakticky první nastupující kombistudent. Chápu, že po nich asi nemůžu chtít víc a jsem celkem spokojený u několika předmětů, které jsou připravené.
To že nároky jsou identické s nároky na denní studenty také beru.
Většina předmětů ale funguje tak, že ani na ty soboty do školy nemusím, protože jediné co se tam děje je, že nám prostě přečtou slidy. A tvrdí, že nám poskytují "konzultace". Kdyby místo toho dali prostor pro diskuzi / konzultaci problémů které už konkrétně máme, na které jsme narazili při studiu, tak by to bylo taky o něčem jiném. Konzultace jsou poskytovány potom v týdnu a přes email, na který standardně tento typ kanotrů odpovídá poměrně "laxně". To je první věc, která mi vadí. A fakt, že většina kombi studentů je na kombi studiu právě proto, že nemůže chodit přes týden do školy je jaksi předpokládatelný, ne?
Nicméně teď v druháku někoho napadlo, že nám rozdělí semestr na dva půl semestry, v jedné půlce zvládneme první polovinu předmětů ze semestru a v druhé druhou polovinu předmětů ze semestru. :-D Super nápad ne? To co se denní student učí celý semestr my zmákneme za půl. Někoho to napadlo - udělali to.
Na druhou stranu jsou tam i kantoři, kteří učí parádně. Třeba diskrétní matematika, algoritmizace v prváku, analýza v prváku ... To bylo fajn.
Ale jo, dá se říct že většina těch (mých) výlevů tady jsou akorát
ubrečený cancy. Kdybych nebyl kretén, mohl jsem využít toho, že mě mí rodiče byli ochotní živit při studiu a mohl jsem bejt dávno inža. Jenže já byl ješitnej a myslel jsem si že VŠ není potřeba. Není. Ale když člověk chce dělat něco opravdu zajímavého v oboru, ten background se hodí, případně titul se dá využít k cestě k takové zajímavé práci.