• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    REK11Kombinované/dálkové studium na VŠ
    Pro nyxáky, kteří studují dálkově vysokou školu. Často už nám dávno není náct, ale snažíme si prohánět závity mozkové .-)))

    Všechna OT budu po jednom upozornění mazat.

    Prudit si choďte do nějaké vlastní místnosti.

    Je to diskuze! Ne žádnej klub, který má za úkol terorizovat nebo buzerovat přispívající, to je základní pravidlo! Kdo ho poruší, má smůlu...
    rozbalit záhlaví
    REK11
    REK11 --- ---
    EDNA_JEDNA: nejde o stezovani, kombi studium je tak stavene-aby co nejmin zatezovalo skolu a co nejvic studenty..... nevim jak kde, ale vlastne nemame zadne ulevy a u nas nemame pravo ani na ISIC, takze ve sve podstate já ani nejsem studentem :-)) minimalne nemám ten statut.....maximálně prakticky nestuduji ve skole, ale doma.....
    EDNA_JEDNA
    EDNA_JEDNA --- ---
    SWEETSKIN: ohledne prednasek jsem uz psala, ze si nemas stezovat na nyxu ale na dekanatu, mozna to bude mit i nejakej pro tebe pozitivni vysledek.
    SWEETSKIN
    SWEETSKIN --- ---
    EDNA_JEDNA: Nevkládej mi něco, co jsem neřekla - na všechny studenty bych to v žádnym případě nezobecnila, ale často to tak je. Co se týče příspěvků - žila jsem bez nich doteď, zvládnu to i se školnym, řešily se rozdíly mezi dennim a dálkovym, jak už jsem psala... A ne, navštěvovat přednášky denního nemůžu - vzhledem ke vzdálenosti a jinýmu harmonogramu se s tim logicky nepočítá.
    REK11
    REK11 --- ---
    z FB

    Student dělá zkoušku a samozřejmě nic neví. Profesor, už mírně rozladěný se ho ptá: "Víte kdo je to student?" "No nevím." odpoví zkoušený. "Tak Já vám to povím. To je hovno plovoucí v jezeře, které se ze všech sil snaží doplavat k ostrovu Inženýr" Student se zamyslí a po chvíli se zeptá: "A víte kdo je to profesor?" "No nevím." odpoví profesor. "Tak Já vám to povím. To je hovno, které horko těžko, ale přeci, doplavalo k ostrovu Inženýr, ještě s většími těžkostmi, a snad i zázrakem překonalo cestu k ostrovu Profesor, a teď tam dělá vlny, aby ostatní hovna nemohly doplavat."
    EDNA_JEDNA
    EDNA_JEDNA --- ---
    CMLKA: no taky jsem koukala, ze ten navrh neni az tak dotazenej, jak by mel bejt, tak uvidime, co z toho nakonec vubec bude;)

    zkouskovy voser, drzim pesti;)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    EDNA_JEDNA: no hele si vem, ze je ot udelany tak, ze chodim do skoly trikrat v patek za semestr a do te same ucebny chodi zaroven druhaci a tretaci, kazdy to mame v jiny tyden, takze vlastne se vejdeme tri rocniky do kapacity pro jedny dennaky...ale je to fuk, beztak buhvi, jak to bude, uz sem cetla, ze skoly chteji stavkovat...
    ja ted zatim resim zkouskovy :))
    EDNA_JEDNA
    EDNA_JEDNA --- ---
    CMLKA: tak pres nebo nepres, kdyz mas min predmetu a nemusi kvuli tobe topit? Jako reakce na Splifboye fer, ale zase je to co - jeden specifickej obor, kterej nema denni formu. Asi to budes mit levnejsi, no.

    CMLKA
    CMLKA --- ---
    EDNA_JEDNA: ja se tady o skolny nepru, jestli sis nevsimla....jen reakce na Splifboye,kterej rika, ze mi nikdo nebrani chodit na prednasky vypsane pro denni...a ano, myslim si, ze by v tom pripade melo byt skolne nizsi, tedy melo by byt zohledneno, ze nezaberu ucebnu, nemusi se kvuli me topit, mam mnohem mene predmetu, ucitelu, atd. ale osobne si myslim, ze to skoly zohlednovat budou
    EDNA_JEDNA
    EDNA_JEDNA --- ---
    SWEETSKIN: No jenze ty rozdily, ktery popisujete na nejakych vasich osobnich zkusenostech - si myslis, ze zadna matka nikdy nedelala denni studium, nebo ze denni nikdy nestudoval nikdo, kdo do skoly dojizdel?

    Nemuzes prece tvrdit, ze vsichni studenti dennich studii jsou flakaci, kteri si zaslouzi solit a vsichni studenti kombinovane formy jsou pracoviti lide a tak si zaslouzi pomoc.

    Jako chapu narky na skolu a profesory, co ojebavaj vikendovy terminy, ale to uz neni problem systemu, ani argument proti zavedeni skolnyho, je to problem dane skoly a ty jako student mas myslim pravo se obratit v pripade problemu s profesorem, ktery neplni svoje povinnosti tak, jak kombinovana forma studia predpoklada, ze bude, na svuj dekanat.

    Ctu proste jen nejaky narky na spatnou skolu, blby sory, spatny prednasky, malo casu atd. a jediny o cem me nutite premyslet je, ze se ptam sama sebe proc na ty skoly chodite, kdyz je to tak hrozny.


    CMLKA: a medicina a prava jsou zase obory, co se studuji temer vyhradne (prava se daji kombinovane v brne a tady na fizlarne) v denni forme. Takze ja bych taky mohla rict, ze je nespravedlivy, ze ze me nikdy nebude lekar, protoze jsem musela jit po maturite do prace?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    SPLIFFBOY: moje studium je jenom kombinovany, dennaci neexistujou....
    REK11
    REK11 --- ---
    SPLIFFBOY:
    ctes me vubec? ty ses odnaucil hadat na netu ?:-DDDD ja psala,ze nic nechci-ja se to sama naucim, ale kdyz muj obor nakoncipovali tak, jak je, tak at tomu odpovida i platba NIC VIC!!

    ty jdes ke statnicim? tak to s nedivim,ze te skolne uz netrapi :-))

    Prace uzivi me a me deti, ale nenazranej system uz ne.......

    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    REK11: po skole se nemuzou pohybovat bezprizorne studenti? prednaskove mistnosti maji omezene kapacity, ano... ale kdyby ses namahala stavit za prednasejicim, rekla mu, ze ses studentka kombinovaneho studia, ale ze bys rada mela prilezitost do latky vic proniknout a shodou okolnosti mas treba zrovna jeho prednasku v odpolednich hodinach cas navstevovat, treba bys zjistila, ze ma ze zajmu uprimnou radost a pritomnost ti schvali. mozna by ses obecne divila, co vsechno jde, kdyz se chce... ale proc, vid?


    jasne, klasicky cechacek, co taky jinyho... :))))) promin, ale ja klasickyho cechacka vnimam spis jako osobu, co chce vsechno, chce to hned a strasne se divi, ze se celej svet neposadi na zadek, aby mu to sam poskytl. hlavne umet hledat chyby vsude jinde... v systemu, v neprejici skole, ktera na tebe kasle, v podstate te snad jeste zneuziva... kdyz na tebe tak serou a je to tak strasny, proc tam vubec ses? mas snad nejaky soudem narizeny vzdelavani?

    nepredstavuju si nic jak hurvinek valku, taky studuju, letos finisuju, jdu za ctyri mesice ke statnicim... a nebavi me jen tak remcat. zrovna tak uz jsem se davno odnaucil zbytecne hadat na netu. ok, jses teda chudak, svet je proti tobe, mas praci, co te pomalu neuzivi, deti, co ti prekazi ve studiu, a ted se nedej boze jeste vlada rozhodne, ze by ses mela financne podilet na svym studiu, ktery vlastne stoji desne za houby. poor you. maucta.
    REK11
    REK11 --- ---
    SPLIFFBOY: klasický čecháček,to že mi to nezakazuje,neznamena,ze mi to povoluje-co takhle prezencky? co blokova cviceni na ktere se proste nemuzu prihlasit, protoze to ma jiny kod predmetu!!! si to predstavujes jak hurvinek valku! po fakulte se preci nemohou pohybovat bezprizorne cizi studenti.... kazdy obor ma svou kapacitu,prednaskovou mistnost atd.....tak je to koncipovane.

    Kombi studium, je HLAVNE samostudium,jak je napsano nize,kolikrat na tu prednasku nemusim,staci si stahnout slidy a jsem vklidu. Ted jsem otevrela EMM a na prvni strance je,ze tohle studium probiha bez pritomnosti profesora,jestli chces,klidne ti to naskenuju :-))))

    nechci zadny vyhody,ale kdyz uz na me serou,tak nevidim duvod,proc jim za to jeste platit......
    CRANK
    CRANK --- ---
    SPLIFFBOY: Kdyby to bylo takhle easy, tak to beru a držím hubu. Ale co si vymysleli na FITu (nejsem si ani jistý, že to je oficiálně) je trochu otřes.

    Jsem prakticky první nastupující kombistudent. Chápu, že po nich asi nemůžu chtít víc a jsem celkem spokojený u několika předmětů, které jsou připravené.

    To že nároky jsou identické s nároky na denní studenty také beru.

    Většina předmětů ale funguje tak, že ani na ty soboty do školy nemusím, protože jediné co se tam děje je, že nám prostě přečtou slidy. A tvrdí, že nám poskytují "konzultace". Kdyby místo toho dali prostor pro diskuzi / konzultaci problémů které už konkrétně máme, na které jsme narazili při studiu, tak by to bylo taky o něčem jiném. Konzultace jsou poskytovány potom v týdnu a přes email, na který standardně tento typ kanotrů odpovídá poměrně "laxně". To je první věc, která mi vadí. A fakt, že většina kombi studentů je na kombi studiu právě proto, že nemůže chodit přes týden do školy je jaksi předpokládatelný, ne?

    Nicméně teď v druháku někoho napadlo, že nám rozdělí semestr na dva půl semestry, v jedné půlce zvládneme první polovinu předmětů ze semestru a v druhé druhou polovinu předmětů ze semestru. :-D Super nápad ne? To co se denní student učí celý semestr my zmákneme za půl. Někoho to napadlo - udělali to.

    Na druhou stranu jsou tam i kantoři, kteří učí parádně. Třeba diskrétní matematika, algoritmizace v prváku, analýza v prváku ... To bylo fajn.

    Ale jo, dá se říct že většina těch (mých) výlevů tady jsou akorát ubrečený cancy. Kdybych nebyl kretén, mohl jsem využít toho, že mě mí rodiče byli ochotní živit při studiu a mohl jsem bejt dávno inža. Jenže já byl ješitnej a myslel jsem si že VŠ není potřeba. Není. Ale když člověk chce dělat něco opravdu zajímavého v oboru, ten background se hodí, případně titul se dá využít k cestě k takové zajímavé práci.
    CRANK
    CRANK --- ---
    SPLIFFBOY: Díky za motivaci, právě propadám bezmoci :-).
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    REK11: ano, prednasky vyhradne pro vas v case mimo standardni pracovni dobu mate jen v omezene mire, ale opravdu mi chces tvrdit, ze mas zapovezeno se ucastnit tech dennich prednasek? a to mas overene, nebo je to pro zmenu pouze tvuj predpoklad?

    nezlob se na me, ale jsem prirozene neduverivy, takze jsem si dal tu trochu prace nahlednout do studijniho radu TVOJI skoly, ale nic podobneho mi z nej nevyplyva, niz kopiruju veskere zminky o kombinovanem studiu z toho radu:

    "Článek 3
    Formy studia

    (2) Prezenční forma studia předpokládá u studentů účast na přednáškách, cvičeních, seminářích a dalších vzdělávacích aktivitách, které jsou obsahem studijního plánu.
    (3) Kombinovaná forma studia vychází z prezenční formy studia s tím, že se u ní předpokládá vyšší podíl samostatného studia.

    Článek 15
    Kombinovaná forma studia
    (1) Kombinovaná forma studia umožňuje studovat akreditovaný studijní program převážně formou samostudia podle časového harmonogramu (čl. 6 odst. 2).
    (2) Výuka v kombinované formě studia je organizována formou skupinových, blokových a individuálních konzultací, cvičení a seminářů.
    (3) Student v kombinované formě studia je povinen účastnit se konzultačních schůzek s vyučujícím a další výuky v termínech stanovených rozvrhem.
    (4) Požadavky u zkoušek a zápočtů na studenty v kombinované formě studia jsou rovnocenné s požadavky u zkoušek a zápočtů na studenty v prezenční formě studia."

    pokud se citis byt osizena na tom, co ti tva skla skutecne poskytuje a umoznuje, verim, ze kdyz se odvolas na to, ze ti studijni rad vyslovne nezakazuje se prednasek ucastnit, bude ti to umozneno. ale o tom ten tvuj problem asi neni...
    REK11
    REK11 --- ---
    SPLIFFBOY: dalkove uz prakticky neexistuje!!! mame jen svoje prednasky a na vse jednu,takze predpoklad je SPATNY.....
    REK11
    REK11 --- ---
    CRANK: mě se neptej, ja si na vše beru dovolenou .-) zrovna dneska mi krom jineho rekl sef,ze je spokojeny.......takze sjem to taky uplne nepochopila,.....
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    ja se teda skolneho taky zastanu...

    ohanite se tim, ze stojite skolu podstatne min... ale to podle me pouze teoreticky, z vaseho vlastniho uhlu pohledu. Predpokladam, ze drtiva vetsina z vas ma kombinovane studium, nikoli dalkove (ktere ve sve ciste forme uz snad ani skoro neexistuje)... tudiz veskere prednasky jsou vypisovany i pro vas. to, ze v tydnu chodite do prace a tudiz se jich neucastnite, je vec druha. ja (a verim, ze i rada z vas) si pri zapisu muzu zapsat prednasky vseho druhu v ramci stejnych limitu maximalniho poctu zapsanych kreditu jako studenti prezencni. muzu si zapsat nakladnou jazykovou pripravu, ruzny blokovy kurzy, certifikovany programy - jedina prekazka je muj cas, ale to je problem muj, ne skoly, skola me nijak neomezuje v tom vyuzivat nastroje pro vzdelavani, ktere mi poskytuje. jen mi nad ramec toho, co poskytuje denakum, zarizuje na ty nejdulezitejsi predmety i vikendove terminy prednasek (kde urcite prednasejicimu pro zmenu priplati, ze mi ten cas venuje).

    jako jasne, taky si obcas zanadavam, ze na podporu distancniho vzdelavani skola kasle, ale to spis v souvislosti s tim, ze vsichni prednasejici si vypisujou zkouskovy terminu zpusobem 11:00 nebo 13:00, coz je pro me s ohledem na to, ze mam skolu 2 hodiny cesty, v urcitych pripadech zabitej pracovni den...

    jinak mi chvili trvalo najit obor, ktery mi vyhovuje, tudiz nedelam svou prvni skolu a letos uz studium platim. dela to asi 18500 za semestr, takze za tenhle rok by uz za to byla klidne treba mesicni vyprava na druhou stranu sveta, ale je to ma volba, zda to jsem ochotny platit... a to navic s vedomim, ze se vzdelavam v necem, co me zajima a bavi, ale zivit me to nebude, protoze to zvladam v komercni sfere uz nyni vyrazne lepe nez by tomu bylo v oboru meho studia po ziskani titulu.

    a jen tak mimochodem doplnim, ze jsem praci v zari menil, bez prace jsem byl sotva tri tydny a zamestnavatel /potazmo teda prima nadrizena/ mi vychazi dost vstric, protoze mu svou obcasnou nepritomnost svym nasazenim bohate kompenzuju, misto dovolene si cas nepritomnosti vetsinou radsi napracuju a obecne teda v praci travim podstatne vic casu nez musim (a nez rada kolegu). jasne, kdyz pak prijdu domu z prace, mam sto chuti padnout xychtem do polstare a misto toho me ceka jeste druha smena nad ucenim, ale je to ma volba. chapu, ze kdyz nekdo do toho ma uz rodinu, ma to o to tezsi, ale to taky neni vina skoly... a treba moje mama si dodelala maturitu kdyz ji bylo 37 (a ja se sestrou uz jsme byli starsi) a po nasem odchodu z domu v dospelosti se vrhla jeste na odbornou skolu ve svem oboru, pak bakalare, ktereho letos na jare dokoncila (v 5O letech) a i kdyz byla rozhodnuta nepokracovat, nakonec ted jeste nastoupila na navazujici mgr. (a jeste se mi vysmiva, ze me ve studiu predbehla). vsechno je to o vas, vasich rozhodnutich a vasich obetech.
    CRANK
    CRANK --- ---
    A furt teda nadávám, na tom to taky poznají, napráskám se sám :-D. Ale teda že by to poznali na práci ... to snad ne.
    CRANK
    CRANK --- ---
    REK11: A oni to poznají kdy studuješ?

    Já teda v práci pracuju stejně jako kdybych nestudoval. Jen jsem občas nevyspalej a dovolenou mám pouze o zkouškovém období :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam