Darkside Club
58 min ·
Vyjádření k Highlanderu 2016 hlavní stage:
byli jsme poproseni o zajištění:
-pozice stagemanagera pro hlavní stage s platem 500 Kč na den
-pozice stagemanagera pro dnb sttage s platem 500 Kč na den
-ozvučení ART STAGE 1500Kč na den
-technik pro ART STAGE s platem 500 Kč na den
-Stan pro zázemí stage
-Djs ( ANS / Payaman / Woody / Podry ) cesťák 3x700 Kč + 4x500 Kč za odehrání setu
ve čtvrtek den před začátkem Highlanderu jsem byl požádán o:
-kompletní pódiovou techniku ( mikrofony zpěv, instrumentál, sada na bicí ) 3 000 Kč na den
-zvukařský pult 4 000 Kč na víkend
-technik hlavní stage s platem 500 Kč na den
-dále jsem byl požádán o kompletní odposlechy na hlavní stage, které jsem říkal rovnou že nejsem schopen obstarat a kdyby ano tak je nemám jak odvézt jelikož už jsme byli plně naloženi.
-upozornil jsem pořadatele, že mix mám půjčený je to digitální 24 kanálová bestie a, že zvukaře nemáme, zvukař měl by na místě a mi jsme měli mix hlídat a maximálně občas trošku poladit zvuk upozorňoval jsem, že nejsme schopni akci na zvučit a zapojit, že je třeba profesionální zvukař, který si vše zkonstruuje podle sebe.
-Dokonce mi byla nabídnuta obsluha mixážního pultu na celou akci za 2000 ( původní cena 5000 se pořadateli zdála za zvukaře moc ) bohužel, jelikož zvukař měl být a pořadatel řekl, že to zvládne tak jsem i za tuto cenu zvukaře odmítl.
Slíbeno nám bylo kromě peněz i:
-Ubytování ( část splnil hezky sprcha atd ), ale stejně jsme museli za ubytování pro zbytek bandy dát 2 000 Kč
-Jídlo a pití ( ani láhev vody jsme nedostali poděkováni patří ACID/PSY STAGI, za těch pár piv a hermelínů, o který se s námi podělili nebýt jich tak asi chcípneme )
-Pomoct se stavbou stage, stanu atd ( potřebovali jsem 14 lidí ) stavěli jsme to v 6 ti + účastníci festivalu a djs, kteří jeli se mnou a jelikož jsou to moji přátelé, vykašlali se na své sety a začali řešit problémy festivalu.
A co se stalo po příjezdu???
-Jelikož jsme tušili, že se může stát, že prostě peníze nebudou, sepsali jsme smlouvu o pronájmu.
-Já a druhý stagemanager jsme přijeli ve čtvrtek / pátek v 0:30 kemp plný děti ze školy v přírodě nestálo nic a pan pořadatel spal a neměl nás kdo ubytovat tak jsme se kolegou koukli na sebe a říkáme co teď, vyhulili jsme se do stavu bez tíže a začali uvažovat jestli odjet domů nebo spát v autě nakonec jsme byli přiřazeni do chatky ke slečně.
-Vyspali jsme se a čekali co se bude dít, začali jezdit první účastníci a vstup se ještě nezačal vybírat, stage se začali stavět bůh ví kdy a všichni byli neuvěřitelně zmatení.
-Přijela naše technika postavili jsme si stage ( bez stanu a zapojení kabelů ) odnesli na hlavní stage techniku ( zvukařský pult a pódiovku ), kde jsme zjistili, že zvukař je na místě tak jsme se ho šli optat, ale byl to týpek od raggae stage, který ležel ve svých zesilovačích a zapojoval a připravoval zvuk pro raggae stage. Tak jsme sním začali konverzovat, musím říct, že pořadatele znal lépe než my, a proto ho nepřekvapilo to, že má zvučit hlavní stage, i když o tom neví, z jeho vůle šel a začal se s námi zajímat o zapojení hlavní stage, jenže to už měli hrát první kapely a hlavní stage měla být v plným proudu a i přes snahu mého technika, kluky od Massa sound systému nebo o zvukaře, který si usmyslel, že pomůže, tak ani přes to se nepovedlo zprovoznit mix pult a zapojení tak, aby to bylo dobrý.
-Přišla chvíle kdy, měl začít hip hop, takže jsme natvrdo zapojili micy do mixu pioneer 750M a snažili s toho dostat aspoň něco, na chvíli se hlavní stage rozjela, udělali tam dobrou show IDEA, FATTE a REST, DEFUCKTO a spousty dalších.
-Jenže nebyl čas řešit naši rozestavenou stage takže jsme museli běhat sem a tam, aby jsme dostavěli naši stage, přišli jsme na naši stage a djs co jsme přivezli na festival postavili stan 6x12 metrů lilo z nich a my nevěřili tomu, že to pro nás nebo spíš pro pana pořadatele udělali. Tímto díky hlavně WOODYMU, který se fakt zapotil. Zapojili jsme si stage a letěli zpět na hlavní stage, kde to fungovalo i bez nás aspoň chvíli, dojel se program do 04:00 produkční den skončil, druhý den nám pan pořadatele oznámil, když se vyspinkal, že Live stage ten den už nebude. Oddechli jsme si po pátku fakt jo.
-Jenže jsme celý den nejedli nepili a fakt nám už nebylo dobře peníze jsme použili na ubytování a jelikož to byla vegetariánská akce a my všichni masožravci bylo pro nás jídlo ne jen nechutné ale i velice drahé a kvůli nedostatku lidí ceny vyhnány do extrému. Někteří jeli i bez peněz nebo jen z minimem.
-V sobotu, kdy jsme se dozvěděli ze pan pořadatel nám nemá jak zaplatit, jsme v největší bouřce v pár lidech začali balit stage a stan... PEKLO, chtělo se nám tak moc domů jako nikdy, byli jsme hotový.
-Po příjezdu domu si přečtu na internetu vyjádření druhého spolupořadatele Michaela Havrdy, že on zajistil bla bla, jak on makal, jak on ani není spolupořadatel atd. atd. atd. a naše zásluhy buď shazuje nebo si je připisuje sobě, že on udělal víc než měl ne nebýt nás tak si ani pan Havrda na hlavní stagi nezahrál a nemohl dělat "frajera za playery", který si ani neuměl nastavit s mixem.
-Jak to dopadlo všichni víte, za nás palec dolů!
Acid Punk Ravers a Darkside Crew
ANS
Podry
Schumack
Payaman
Woody
těm patří obrovský "DĚKUJU" všichni tam byli zadarmo a dělali max proto, aby vůbec něco bylo.