• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NENUPHARŠtítná žláza, poruchy její funkce, klasické i alternativní způsoby léčby. Jiná onemocnění endokrinního systému
    Projevy, klasická medicína versus alternativní léčba, vaše zkušenosti s léčbou
    Štítná žláza je umístěna na přední části krku, je to endokrinní orgán který produkuje thyroidní hormony - thyroxin a trijodthyronin, čímž se podílí na správné funkci metabolismu. Je to vlastně taková továrna na energii. V posledních letech pravděpodobně vlivem znečištěného životního prostředí a zvýšenými nároky na psychiku člověka vzrůstá počet onemocnění štítné žlázy. Klasická medicína si většinou neví s léčbou těchto onemocnění rady a dokáže poskytnout pouze substituci hormonů nikoliv řešení příčiny. Auditko by mělo být místem pro lidi kteří mají problém především se štítnou žlázou, ale popřípadě i s jinými orgány - žlázami souvisejícími s hormonální rovnováhou organismu.
    ///
    Spřátelený gynekologicko - endokrinologický klub
    PCOS - Syndrom polycystických ovarií (Polycystic Ovary Syndrom)
    rozbalit záhlaví
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    TAYLES: jo, co jinýho asi..., aspoň má farmaceutický průmysl komu dodávat, fakt by mě zajímalo kolik z toho mají výrobci euthyroxu a letroxu měsíčně v kase...
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    NENUPHAR: myslím, že za to může hodně životní prostředí (hlavně Černobyl a podobné roztomilé chuťovky - následně smetené ze stolu)
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    TAYLES: mě se těhotenství netýká ani teď ani do budoucna. Příroda asi moc dobře ví proč mi ta štítná žláza nefunguje
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    já jsem teda měla mírnou hypofunkci a zánět + zhoubnej uzel - takže jsem bez štítné žlázy a beru 1x denně letrox 100 (s tím, že jsem teda pořád v léčbě radiojodem) - měla jsem už dvě dávky a další kontrola by měla být kolem podzimu...do budoucna (pokud se všechno podaří) vám tady můžu dávat info k tomu těhotenství :) (ale teda gynekoložka mi říkala, že je skoro už jedno, jestli ta žláza funguje málo nebo není vůbec - to se těma lékama prostě musí nahradit) takže si moc nedokážu představit, jak s břichem hážu prášky do koše - pokud teda nechci mít mimozemšťana
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    TAYLES: protože mi to příjde nepřirozené a mám pocit že by mi měla štítná žláza fungovat a pokud nefunguje tak je něco špatně. Je mi divný že tím trpí tolik lidí, jako by tohle onemocnění bylo důsledkem působení civilizace, stresu a znečištění, chemikálií, což je. Opět civilizace na to má jednoduchý a praktický lék - tabletky.
    Nerada bych byla životně závislá na jakémkoliv produktu civilizace, farmakologický průmysl je z mého pohledu často zbytečný zlo, ráda bych se do budoucna, někdy, snad civilizace uplně nebo z velké části zbavila.

    Tím myslím přímo to, že mým snem je žít (i dočasně) někde na ostrově jako poustevník, popřípadě třeba v pralese :D a každodenní užívání čehokoliv mi do toho nějak nezapadá. Popravdě si myslím, že kdybych žila v prostředí kde je teplota kolem 30°C a víc, tak bych to v pohodě zvládala i bez prášků. V létě když byly ty vedra jsem byla energeticky naproto v pohodě, posere se to pokaždý až s příchodem zimy...
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    jednak teda podotýkám, že to těhotenství je skutečně problém a musí se to všechno velmi tvrdě hlídat - bez těch prášků (pokud žláza nefunguje nebo funguje malinko) prakticky není skoro žádná šance porodit zdravé dítě - jsou tam strašně závažné vývojové vady
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    NENUPHAR: proč se chceš zbavovat prášků na štítnou žlázu? na tom přece není nic blbého - když se pravidelně kontroluje krev a dávkování, tak se to podle mě přece nijak neprojevuje a tělo to potřebuje - neřeknu, kdyby to mělo nějaké brutální vedlejší účinky..třeba přibírání apod.
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    DAFNE: mně antikoncepce taky nevyhovovala..ale letrox jsem začala brát, až když jsem se jí zbavila a ten snáším docela normálně
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    DAFNE: myslím že to nějak spolu může souviset vzhledem k tomu že štítná žláza - její hormony ovlivňuje schopnost reprodukce. Takže s pohlavními hormony to určitě souvisí ale jak přesně ti neřeknu, HA neberu několik let, bylo mi z ní blbě ikdyž jsem nic jiného nekombinovala.

    Letrox jsem zkoušela brát dvakrát ale ani jednou mi nevyhovoval, bolela a motala se mi po tom hlava, takže jsem 4 roky co o problému vím nebrala nic. Teď užívám druhý měsíc euthyrox a je to v pohodě, žádné vedlejší učinky a je mi mnohem líp... Sere mě že se prášků asi nezbavím, čínská medicína sice pomáhá ale obávám se že jsem s tím začala příliš pozdě.
    DOKTORX
    DOKTORX --- ---
    NENUPHAR: staci par asan.. zadny krutosti
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    DOKTORX: no, u mě to možná tak nějak bylo s duševní poruchou. Hlavně nechápu že pokud mám hypofunkci od dětství, tak že na to nepřišli roky, já chodila už s různým druhem problémů, hlavně s únavou a špatnou náladou už kdysi k dětské doktorce kterou napadlo dělat mi testy zda nemám leukemii ale nenapadlo ji odebrat mi testy na hormony štítné žlázy.

    K pravidelné józe jsem se zatím nedokopala, ale pořád na to myslím že musím. Je trochu problém že mám teď asi půl roku nově objevenou i dyslazii obou kyčlí, ( na tu se také mělo přijít už v porodnici nebo nejpozději u dětské doktorky ) s dysplazií kyčlí bych u té jógy neměla jít do určitých asán, vůbec je hodně nežádoucí třeba dřep, nebo hluboký předklon a jakékoliv pozice kdy je ten kyčelní kloub ve velké rotaci, třeba pozice bojovníka je také špatná. Pro mě naopak je víc žádoucí abych neměla ty kyčle tak uvolněné a pohyblivé.
    DOKTORX
    DOKTORX --- ---
    casto se stava ze je diagnostikovana "dusevni choroba" ( maniodepresivni, bipolarni, schizoafektivni) a pritom je to jen porucha stitne zlazy..

    DOKTORX: ta asana funguje jako hluboka masaz te zlazy.
    DOKTORX
    DOKTORX --- ---
    parjanka-asana z jogy reguluje nahoru funkci stitne zlazy (dobry pro hypofunkci), naopak ne bezpecny pro hyperfunkci bych rek
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    CYLAH: jo, tohle chápu a máš můj respekt že jsi to tak vychytala, já mám s dodržováním pravidelnosti stravování docela problém, kolikrát mě ani nenapadne se najíst a třeba ve 3 hodiny odpoledne si uvědomím že jsem ještě nic nejedla a přesto si dám potom jen salát nebo si namažu chleba. Občas vařím ale ne každý den, nějakých 5 jídel denně nezvládám ani náhodou, když to jde dobře tak mám jídlo ráno, v poledne a večer...
    Měla bych jíst pravidelněji a asi i víc. Jsem ráda že poslední dobou jsem se aspoň donutila si vyrábět k snídani ovesné kaše, bylo mi to doporučeno čínskou terapeutkou jakožto zahřívací jídlo. Hodně mi vyhovují různé polívky, necítím se po tom přecpaně jako po normálním jídle a zároveň mám pocit že domácí polívka může obsahovat tak nějak všechno co potřebuju a co si do ní dám ;) Taky se můj jídelníček dělí na "letní a zimní", v zimě mám víc tendenci jíst tučnější jídla a víc masa, přes léto na tohle nemám vůbec chuť. Což je asi správně. Docela by mě zajímalo co používáš za "prášek" jako doplněk stravy, můžeš dát nějaké info?
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    CYLAH: jak se stravuješ?
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    CYLAH: pod to se muzu podepsat...
    MANXX
    MANXX --- ---
    NENUPHAR: Mně už teď krevní testy 2 roky nedělali. Že prý když je to podle UTZ furt stejný, není třeba, takže jdu příští rok. Tak doufám, že ta dr. ví, co dělá.
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    MANXX: no ja ted naposledy jsem byla u senilniho dedka ktery se zameril predevsim na mou schopnost reprodukce. Kdyz jsem mu rekla ze odmitam klasickou 'lecbu' a budu se lecit alternativne tak ho z toho malem ranila mrtvice s tim ze se mi narodi retardovany dite. Marno mu vysvetlovat ze nestojim ani o neretardovane.
    Takze hledam doktora ktery mi bude delat odbery krve a bude drzet hubu :) abych zjistila zda 'sarlatanstvi' umi zazraky.
    MANXX
    MANXX --- ---
    NENUPHAR: Tak tohle vůbec netuším, v životě mi ty výsledky nedali do ruky. Jenom mi je řekli, ale ne s čísly. Prostě ve stylu "tentokrát dobrý" nebo "je tam nález, přijďte si pro recept".
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    já měla na konci března TSH 6,5 nmol/l což je hormon produkovaný hypofýzou který má stimulovat štítnou žlázu k vytváření trijodthyroninu a thyroxinu, normální hodnoty jsou 0,4 - 5. Když je zvýšený, značí to že hypofýza se snaží ale nedostává od štítné žlázy odpověď :)

    potom tu mám výsledek T4 10,7 a anti TPO 865 j
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    budu ráda když vy kdo se léčíte tak sdělíte i svoje laboratorní hodnoty, zajímá mě to pro srovnání jak má kdo vážné fyzické problémy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam