NATAALKA: asi ti neodpovím na všechno, znám tsh což je hormon vylučovaný hypofýzou (v mozku) a má stimulovat štítnou žlázu k tomu aby produkovala vlastní hormony, zvýšení téhle hodnoty značí, že mozek stimuluje žlázu a ta neodpovídá - a hypofýza nedostává zpětnou odezvu takže zvyšuje produkci TSH. Pokud máš 4,035 tak se to dá ještě považovat asi za normu, ta je asi do 5., Já měla před 5 měsíci tsh nějakých 19,5, což je už hodně hraniční hodnota a starší člověk by prý byl s něčím takovým uplně v hájí, já tak nějak stále fungovala...
další hodnota je hormon štítné žlázy T4, hodnota cca mezi 7-18 je normální. Takže máš jen záněť, nikoliv hypofunkci jak asi chápu...
k tomu poslednímu anti TPO 287, to jsou protilátky proti štítné žláze, které ji ničí a přetvářejí její funkční parenchym ve vazivo (tak mi bylo řečeno) Já byla před lety ve stejném stavu jako ty, ale vybodla jsem se na užívání euthyroxu, takže mi zánět žlázu zničil a ta nefunguje. Po tom co jsem loni v listopadu začala brát euthyrox mi klesly protilátky z 800 na 200 asi během dvou měsíců. Bohužel žlázu mám poškozenou.
Takže ti opravdu velmi doporučuju řídit se radou lékaře a časem budeš třeba moci být bez léků až ti zánět zmizí...