• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    CADDY
    CADDY --- ---
    HAAALA: po dvou letech by se mi libilo...jeste jsem nemel boty, co by vydrzely do dalsiho roku pouzitelne :) (pokud teda jen nechodite z chodby rovnou do auta a auta deset kroku jinam...)
    FACELESS
    FACELESS --- ---
    kvalitni boty za dobrou cenu ma ecco. jinde uz prakticky boty nekupuju
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    COMODOR_FALKON: asi jde o nějakou celebritu a té se nejspíš promine všechno... i když rozepnutý límeček a podobně nošená kravata jsou přinejmenším na pováženou.
    Ševce je radno testovat, spíš na starších a ne příliš hodnotných párech a na menších úkonech. Ono je to podobně jako se zubaři, někdy jsou schopní práci tak odbýt, že je výsledek k pláči...

TMA: Já tohle štěstí bohužel neměl. Klasické černé polobotky vypadaly i při průběžné péči po dvou letech jako od popelnic (nekvalitní kůže, mizerná struktura, bota byla skutečně vyložená jakýmsi kartonem...). Kdysi zakoupeným rádobymartenům praskla po 4 měsících podrážka, což prodejce odmítl uznat jako reklamaci. Po těchhle zkušenostech jsem ochoten si u Bati koupit tak maximálně tkaničky nebo ponožky.
    TMA
    TMA --- ---
    HAAALA: Měl jsem boty od Bati* a byl jsem spokojen. Je tedy pravda, že po devíti až deseti letech jim odešla podrážka, ale to se tak nějak dá čekat. (Nosil jsem je obden, pokud nemrzlo).

KOUDY: Kombinace kravaty s úzkým uzlem (ještě nějak nakřivo) s širokým límečkem je problematická sama o sobě. Skutečnost, že je tento límeček roezepnutý je odsouzeníhodná...

VDFLAT: Svého času jsem měl krásné a pohodlné, full brogue botky značky Venturini. Jenže asi tak po 2 letech častého nošení už byly dost ošlapané, tak jsem je chtěl nechat podrazit... Babička měla v Plzni už prověřeného opraváře bot, tak mu to tam zanesla........a já pak zažil zatmívačku před očima, když jsem viděl výsledek...
    Ten idiot tam nalepil něco na způsob mechové pryže á la bačkory, což sice nebylo na první pohled úplně znatelné, přestože tam nechal přesah cca milimetr na každé straně, ale při pokusu o nošení se to jednak mnohem rychleji a nerovnoměrněji sešlapávalo (zde možná i vliv skutečnosti, že nebyl schopen ani rovného zbroušení), druhak po pár krocích to odpadlo, takže jsem to v rámci akutní nouze musel sám dolepit vteřiňákem....každopádně boty spadly do kategorie "zničené - na vyhození"...
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    UMIAKI: před pár lety jsem si koupil klasický černý derby od Loakes za 80 liber, je možný, že podražily, i tak jsou to držáky a za ty peníze stojí.

Nakupuju tady: http://www.pediwear.co.uk/loake.php

Vass je nekompromisní kvalita za přiměřený peníze. Je to rodinná firma, která ctí tradici a takový je potřeba podporovat.

JAKE_UP: Ke krejčímu. Konfekce se ti vyplatí, pokud nechodíš v obleku denně nebo máš ideální konfekční velikost, tzn. oblek ti bezvadně padne (moc takových lidí neznám, ale pár jich je). Materiálově je konfekce jinde, protože její výrobci mají zájem vydělat a ne mít v materiálu majlant, zejména v případě, kdy běžný zákazník kvalitu nedocení a hodnotí zboží ne podle jakosti, ale podle ceny, případně značky.
    FORREST
    FORREST --- ---
    Za me muzu na volny cas v cenove dostupne kategorii doporucit Celio, pokud mate stesti a je ve vasem meste (e-shop neni). :-)
    Kdyz minete pubertalni cast, tak maji dost pekne kosile, polo kosile a nadherne business svetry. Jednoduche strihy, zadne vzory, velky vyber barev. Materialy mi prijdou taky velmi prijemne.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Pokud se týče krásných gentlemanských doplňků, můžu vřele doporučit tyto britské stránky:

Dalvey | Luxury Men's Gifts and Accessories
    http://www.dalvey.com/

vše od manžetových knoflíčků přes krásné kapesní hodinky až po zajímavé věci na pracovní stůl, má to takový ten krásný britský šmrnc...
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    KOUDY: Ty ponožky jsou super! Mám ráda, když slušně a "staromódně" oblečený muž umí zároveň nějakým detailem naznačit, že sebe ani svůj outfit nebere smrtelně vážně. :)
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    KOUDY: Ze dřeva? :-)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    Gentlemeni, kam pro oblek? Za jakou cenu se ještě vyplatí konfekce, a od kolika už je lepší si nechat ušít? Nějaký tipy a triky?
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    HAAALA: Mně se ty Loakes taky líbí, ale podobně jako Umiaki, bych řekl že jsou tak dvojnásobně dražší než píšeš. Vass podle ceníku je už high class doslova :)
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    HAAALA: Já nechci aby došlo k nedorozumění:) S kvalitou s tebou určitě souhlasím! Kdyby stály £80, tak bych o nich určitě uvažoval i kdybych nenosil polobotky každý den (což zatím nenosím). Ale mám za to, že Loake stojí spíše £130 a více (alespoň podle ofic. stránky a Topman.com).
    Na druhé straně bych dal za botky u Baťi maximálně okolo 1200, tak si myslím, že dostanu to, co si zaplatím...

Koneckonců každý by raději nosil obleky i botky na míru než konfekci a baťovky ;)

VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    HAAALA: Přesně tak, decentní lace up smart shoes budou vždycky in. A při jejich výdrži se zrovna ty Loakes vyplatí jako málokterý boty. Akorát je trochu problém nechat si je pak v ČR podrazit, málokdo to umí.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    UMIAKI: cena možná, kvalita rozhodně. Pořád dám raději 80 liber za boty, který mají tvar, jsou z kvalitní kůže a i po 4 letech vypadají skvěle, než 1600 korun za papíráky od Bati, které si na společenskou obuv jenom hrají, smrdí po půl roce a rozpadá se jim rám (u posledních bot, co jsem si kdy u Bati koupil, jsem se dočetl, že se mají nosit jenom indoors... haha).

Záleží na tom, co označuješ za "pěkné pánské boty".
    Pro mě jsou to třeba tyhle:

Vass Cipő
    http://www.vass-cipo.hu/Den/Modellek_06_Oxford/Modell_06_052_Nagy.html
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    HAAALA: Srovnávat Loake's a Baťa je podle mě trochu extrémní... cena je tak 3, 4násobná. I u Baťi se přece dají koupit pěkné pánské boty. Nejdůležitější je, jak zmiňuješ, to, jak se o ně muž stará... Špinavé Loake's vypadají stejně hnusně jako kterékoli jiné špinavé boty.
    U Baťi mi hlavně vadí to, že ne každý rok se tam dá koupit opravdu klasika. Když "letěly" špičaté boty, tak se tam nedalo koupit nic jiného...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam