Včera navečer jsem čekal na přítele před Vinohradským divadlem, a jelikož se opozdili, sedl jsem si na kamennou zídku a zevloval, přesněji řečeno sledoval příchozí. Podotýkám, že se hrál "Ideální manžel" v nijak neaktualizovaném provedení, což se týkalo i kostýmů. Jak brutálně pak na scéně kontrastovali dobře oblečení herci v žaketech, fracích a redingotech a herečky ve vybraných róbách s Čížky v hledišti, kteří si opravdu dali záležet, když už se jde do divadla... jestli něco nepochopím, jsou to pánská saka bez rozparků (a bez tvaru), skoro uniformně dlouhé rukávy u sak, takže nejsou vidět manžety (ty ovšem nikdy ani povykouknou nemůžou u těch, kdož nosí šedé polyesterové obleky s vestou a do nich brčálově zelenou košili s rozhalenkou a s krátkým rukávem). Taky mi nedochází, proč si většina diváků, kteří přišli v saku, zapla nejnižší knoflík u saka (že by jim byla opravdu veliká zima?) a opomenula vyčistit boty.
Čekal jsem nějakou chvíli, takže jsem toho viděl dost, možná víc, než mi bylo milé. Za tu dobu jsem napočítal 2, slovy dva muže, kteří na sobě měli padnoucí oblek ze slušného materiálu, kvalitní obuv a vypadali přirozeně. Hlavou se mi míhaly výjevy z tanečních, obludná saka naše i asistentů... a podobně jako v tanečních, co do volby šatníku vítězily i zde samičky, jakkoli to u některých z nich, s divokým melírem, flitry nebo jiným bodyartem bylo vítězství spíše Pyrrhovo.
CADDY: pravda je, že jsem ty boty nenosil denně, vycpával je novinami a pravidelně se o ně staral, i tak to byl aušus. Chodím po Praze hodně pěšky, auto nemám.