• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    Pánové, rád bych koupil tuto vestičku http://www.duchamplondon.com/menswear/jackets/tweed-duo-check-waistcoat-granite
    Jelikož to ale není málo peněz a udělal jsem roční zásoby v Devredu, neuměl by některý z vás poradit, kde sehnat u nás něco obdobného? Střih se mi dost líbí.
    AGOG
    AGOG --- ---
    LANNA: Můžu mít dotaz? Kde je ten gentleman style u toho kluka? To je nějaký urban casual styl.
    LANNA
    LANNA --- ---
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    DEMONOFANARCHY: je to málo punk, že jo...

ale i tak, pořád lepší kvalitní triko s límečkem a vyžehlený chinos než polyesterovej husákovskej "voblek"
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    SEDMIKRASKA: kurz und gut: z hovna bič neupleteš
    SEDMIKRASKA
    SEDMIKRASKA --- ---
    HAAALA: Já se omlouvám, že přispívám do pánské diskuze, ale docela mne zaráží, že se toto neřeší také v dámském klubu. Já jsem na Dvořákově Praze a teda srdce mi brečí nad tím, v čem se lidé nebojí vylézt na ulici, kór na koncertní představení vážné hudby. I když bych všeho všudy seděla za sloupem, tak se snad jedná o kulturní zážitek první kategorie ne?
    Já chápu cizince, kteří si až v Praze našli, jakou kulturní událost v rámci svého výletu zvolí, ale opravdu nepochopím ostatní. Vyjma opravdu stařičkých hrbatých babiček, které jsou vůbec rády, že se takového festivalu vůbec mohou účastnit.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    Včera navečer jsem čekal na přítele před Vinohradským divadlem, a jelikož se opozdili, sedl jsem si na kamennou zídku a zevloval, přesněji řečeno sledoval příchozí. Podotýkám, že se hrál "Ideální manžel" v nijak neaktualizovaném provedení, což se týkalo i kostýmů. Jak brutálně pak na scéně kontrastovali dobře oblečení herci v žaketech, fracích a redingotech a herečky ve vybraných róbách s Čížky v hledišti, kteří si opravdu dali záležet, když už se jde do divadla... jestli něco nepochopím, jsou to pánská saka bez rozparků (a bez tvaru), skoro uniformně dlouhé rukávy u sak, takže nejsou vidět manžety (ty ovšem nikdy ani povykouknou nemůžou u těch, kdož nosí šedé polyesterové obleky s vestou a do nich brčálově zelenou košili s rozhalenkou a s krátkým rukávem). Taky mi nedochází, proč si většina diváků, kteří přišli v saku, zapla nejnižší knoflík u saka (že by jim byla opravdu veliká zima?) a opomenula vyčistit boty.

Čekal jsem nějakou chvíli, takže jsem toho viděl dost, možná víc, než mi bylo milé. Za tu dobu jsem napočítal 2, slovy dva muže, kteří na sobě měli padnoucí oblek ze slušného materiálu, kvalitní obuv a vypadali přirozeně. Hlavou se mi míhaly výjevy z tanečních, obludná saka naše i asistentů... a podobně jako v tanečních, co do volby šatníku vítězily i zde samičky, jakkoli to u některých z nich, s divokým melírem, flitry nebo jiným bodyartem bylo vítězství spíše Pyrrhovo.

CADDY: pravda je, že jsem ty boty nenosil denně, vycpával je novinami a pravidelně se o ně staral, i tak to byl aušus. Chodím po Praze hodně pěšky, auto nemám.
    CADDY
    CADDY --- ---
    HAAALA: po dvou letech by se mi libilo...jeste jsem nemel boty, co by vydrzely do dalsiho roku pouzitelne :) (pokud teda jen nechodite z chodby rovnou do auta a auta deset kroku jinam...)
    FACELESS
    FACELESS --- ---
    kvalitni boty za dobrou cenu ma ecco. jinde uz prakticky boty nekupuju
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    COMODOR_FALKON: asi jde o nějakou celebritu a té se nejspíš promine všechno... i když rozepnutý límeček a podobně nošená kravata jsou přinejmenším na pováženou.
    Ševce je radno testovat, spíš na starších a ne příliš hodnotných párech a na menších úkonech. Ono je to podobně jako se zubaři, někdy jsou schopní práci tak odbýt, že je výsledek k pláči...

TMA: Já tohle štěstí bohužel neměl. Klasické černé polobotky vypadaly i při průběžné péči po dvou letech jako od popelnic (nekvalitní kůže, mizerná struktura, bota byla skutečně vyložená jakýmsi kartonem...). Kdysi zakoupeným rádobymartenům praskla po 4 měsících podrážka, což prodejce odmítl uznat jako reklamaci. Po těchhle zkušenostech jsem ochoten si u Bati koupit tak maximálně tkaničky nebo ponožky.
    TMA
    TMA --- ---
    HAAALA: Měl jsem boty od Bati* a byl jsem spokojen. Je tedy pravda, že po devíti až deseti letech jim odešla podrážka, ale to se tak nějak dá čekat. (Nosil jsem je obden, pokud nemrzlo).

KOUDY: Kombinace kravaty s úzkým uzlem (ještě nějak nakřivo) s širokým límečkem je problematická sama o sobě. Skutečnost, že je tento límeček roezepnutý je odsouzeníhodná...

VDFLAT: Svého času jsem měl krásné a pohodlné, full brogue botky značky Venturini. Jenže asi tak po 2 letech častého nošení už byly dost ošlapané, tak jsem je chtěl nechat podrazit... Babička měla v Plzni už prověřeného opraváře bot, tak mu to tam zanesla........a já pak zažil zatmívačku před očima, když jsem viděl výsledek...
    Ten idiot tam nalepil něco na způsob mechové pryže á la bačkory, což sice nebylo na první pohled úplně znatelné, přestože tam nechal přesah cca milimetr na každé straně, ale při pokusu o nošení se to jednak mnohem rychleji a nerovnoměrněji sešlapávalo (zde možná i vliv skutečnosti, že nebyl schopen ani rovného zbroušení), druhak po pár krocích to odpadlo, takže jsem to v rámci akutní nouze musel sám dolepit vteřiňákem....každopádně boty spadly do kategorie "zničené - na vyhození"...
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    UMIAKI: před pár lety jsem si koupil klasický černý derby od Loakes za 80 liber, je možný, že podražily, i tak jsou to držáky a za ty peníze stojí.

Nakupuju tady: http://www.pediwear.co.uk/loake.php

Vass je nekompromisní kvalita za přiměřený peníze. Je to rodinná firma, která ctí tradici a takový je potřeba podporovat.

JAKE_UP: Ke krejčímu. Konfekce se ti vyplatí, pokud nechodíš v obleku denně nebo máš ideální konfekční velikost, tzn. oblek ti bezvadně padne (moc takových lidí neznám, ale pár jich je). Materiálově je konfekce jinde, protože její výrobci mají zájem vydělat a ne mít v materiálu majlant, zejména v případě, kdy běžný zákazník kvalitu nedocení a hodnotí zboží ne podle jakosti, ale podle ceny, případně značky.
    FORREST
    FORREST --- ---
    Za me muzu na volny cas v cenove dostupne kategorii doporucit Celio, pokud mate stesti a je ve vasem meste (e-shop neni). :-)
    Kdyz minete pubertalni cast, tak maji dost pekne kosile, polo kosile a nadherne business svetry. Jednoduche strihy, zadne vzory, velky vyber barev. Materialy mi prijdou taky velmi prijemne.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Pokud se týče krásných gentlemanských doplňků, můžu vřele doporučit tyto britské stránky:

Dalvey | Luxury Men's Gifts and Accessories
    http://www.dalvey.com/

vše od manžetových knoflíčků přes krásné kapesní hodinky až po zajímavé věci na pracovní stůl, má to takový ten krásný britský šmrnc...
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    KOUDY: Ty ponožky jsou super! Mám ráda, když slušně a "staromódně" oblečený muž umí zároveň nějakým detailem naznačit, že sebe ani svůj outfit nebere smrtelně vážně. :)
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    KOUDY: Ze dřeva? :-)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    Gentlemeni, kam pro oblek? Za jakou cenu se ještě vyplatí konfekce, a od kolika už je lepší si nechat ušít? Nějaký tipy a triky?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam