• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PLUMMPLUMMova tvorba - kresby, malby, vesmír a vůbec
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    R0C3S3K: Fakt ne, byl to děsnej časovej pres. :) Tahle dvoustrana vypadá docela pěkně, pak už je to horší.
    SUN_VU_KUNG: Dík za nabídku, no proč ne, žejo. :) Poptám se tě pak v poště kdyžtak.
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    PLUMM: houby, hobluj :) ...uka vic
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    A ještě jsem dělal krátkej komiks (12 stran) o stavebnici Merkur a jejím vynálezci a tohle je první dvoustrana. Víc neukážu, protože moc hrdej na to nejsem, abych řekl pravdu. :)

    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Nechtěl bys udělat něco pro Acidpaper? Jsme zrovna dneska seděli na pivu a řešili možné autory :)
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Něco novýho z mý zahrádky. Dva B2 plagoše (50 x 70). To první má bejt jakože Cesta do pravěku a to druhý Vynález zkázy. Oboje filmy Káji Zemanů. A protože neumim pracovat s písmem, tak jsem to u tý Cesty do pravěku vůbec neřešil a prostě jsem jenom maloval a pak jsem to diletantsky napsal pod ty tři okýnka. :) A ten výbuch na Vynálezu zkázy je poskládanej z cca 150 technickejch nákresů přes 100 let starejch patentů z databáze Americkýho patentovýho úřadu – maj tam toho víc než my a líp se tam vyhledává. :)









    TURF
    TURF --- ---
    PLUMM: ukaz jim, jak by to vypadalo s originalem ;)
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    PLUMM: tak to ale presne nejak bude,,, dost pochybuju ze by rejza vlezl na google, nasel tvou kresbu a rekl si " ty vole, ten kluk je tak dobrej, ze mu to slohnem, nez abychom mu napsali o prava":)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    PLUMM: jo, tak to klidně mohlo proběhnout :) Normálně takové věci dělá ilustrátor, který spolupracuje na projektu, většinou externě, ale protože se spoustě agentur nechce takového člověka shánět/platit, tak to může dopadnout i takhle. Je to dost častý jev třeba u knižních obálek, kdy řadu z nich ilustrují amatéři, nejčastěji kamarádi/příbuzní/známí vydavatele nebo někoho z nakladatelství :) Podle toho to pak vypadá. Dostanou za to pak flašku nebo pochvalu :) a zkurví úroveň i hodnotu práce na trhu. Naštěstí většinou ta práce sama o sobě vypoví, jak asi vznikla a na jaké úrovni byl její autor, což je přesně případ tvé kresby, které ta překreslená matlanina nesahá ani po kotníky :)
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    SUN_VU_KUNG: Jj, určitě jim psát budu. Co konkrétně, to si musim promyslet. :)

    No já si krásně umim představit scénář, kdy režisér (napřiklad) řekne svýmu kámošovi/manželce/dceři/whatever, hele ty rád kreslíš, potřebuju tam kresbu nějaký babičky, on odpoví: "OK, neni problém", jde na google pro referenci, najde mezi těma fotkama mojí kresbu, řekne si: "Hej, to vypadá přesně, jak mi to rejža popisoval, to by tam mohlo bejt, to použiju", překreslí, odevzdá rejžovi, ten na to: "Super, ale trochu veselejší to udělej." Tak dodělá úsměv, odevzdá podruhý, rejža je spokojenej, na nic se neptá, vůbec ho to nenapadne. Hotovo, finito. Například. :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    PLUMM: Já bych jim zkusil napsat, když nic, tak budeš mít zajímavou zkušenost s komunikací s ČT :) Na autorská práva by to byl problém dostat, musel bys mít znalecký posudek a to už je věc soudu. Ale možná šikovný právník by s nimi pohnul :) Právě proto, že to nemohli ukrást rovnou a celé a protože potřebovali trochu veselejší výraz, tak to dali nějakému strašnému mazalovi překreslit... možná to dělal přímo někdo z televize v pauze na oběd :)
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    SUN_VU_KUNG: Konečně. :D
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    PLUMM: :) vítej v klubu :)
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Zajímavej objev. To vlevo je screenshot ze seriálu Český televize "Život je ples", to vpravo je moje tři roky (nebo tak nějak) stará kresba mojí babičky.

    V tom seriálu je to vždycky před titulkama v čase cca 55:20
    Video — Život je ples: V sedmém nebi — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/10220228546-zivot-je-ples/208572231220014-v-sedmem-nebi/video/

    A vzhledem k tomu, že když do googlu zadam "babička", zobrazim si obrázky a vyhodí mi to tuhle mojí kresbu, je mi uplně jasný, jak to vzniklo. Akorát teda nechápu, proč něco vygooglit a místo kontaktování autora to radši překreslit a ještě k tomu blbě. A změnit pusu, aby to jakože bylo veselejší.




    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Nějaký nový figury z mojí zahrádky. :) Všechno klasicky v životní až nadživotní velikosti

    PLUMM
    PLUMM --- ---
    LULU: No já si myslim, že za cenu, která by pro mě byla odpovídající, by ta kytara byla neprodejná. :) Jakože jsem to dělal poprvé, takže jsem všechno dělal pomalu, abych něco nepokazil a strávil tak u toho fakt hodně času, kterej bych samozřejmě musel zahrnout do ceny, aby ten prodej měl vůbec nějakej smysl. Navíc mi přirostla k srdci, takže prodávat se nebude. :) Tahle určitě ne. Možná nějaká další...jestli bude. Jinak dík.
    LULU
    LULU --- ---
    hmmm... myslim, ze bys ji hodne slusne vydrazil nejakymu profikovi... Kam se hrabe Jurkovic :D
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    A ještě to třetí. Taky zkreslenej:
    song: Ozzy Osbourne - No More Tears
    Homemade strat soundcheck - overdrive 2
    http://vimeo.com/14101920
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    LULU: LOJZA: Díky :)

    Dal bych sem i nějakou zvukovou ukázku, ale mam jen tři videa nahraný kompaktním foťákem. Jak obraz, tak zvuk. Žádnou nahrávku na mikrofon nebo rovnou do počítače nemam, takže to zvukově stojí za houby a nic z toho nejde poznat, protože kompakt ten řev z lampovýho komba prostě nepobírá. :) Ale tak teda aspoň jako důkaz, že hraje. :) Na tom videu je kamarád, nejsem to já:

    Čistej kanál:
    songy: Pink Floyd - Wish You Were Here, Jimi Hendrix - Little Wing
    Homemade strat soundcheck - clean
    http://vimeo.com/14101316


    Zkreslenej kanál:
    songy: Joe Satriani - Summer Song, Van Halen - Eruption
    Homemade strat soundcheck - overdrive
    http://vimeo.com/14101595
    LULU
    LULU --- ---
    Plumm rulezz :)
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    PLUMM: To je prostě úžasný... BIG RESPECT.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam