• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PLUMMPLUMMova tvorba - kresby, malby, vesmír a vůbec
    rozbalit záhlaví
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    R0C3S3K: JAHMAR: Kdepak, já to tady prostě jen prachsprostě zanedbával. :)
    TURF: Napsal jsem jim až docela pozdě, ještě je to v řešení. O rozuzlení se podělim.
    JAHMAR
    JAHMAR --- ---
    užívá si posledních dnů volna nejspíš =D
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    nepovesil jsi to tu na hrebik?
    TURF
    TURF --- ---
    PLUMM: jak to dopadlo? :)
    BENKI
    BENKI --- ---
    PLUMM: Chápu, já zmenil názor potom, co jsem potřeboval víc zvuků a nebylo únosný vozit víc kytar. Teď to ženu stejně do guitar rigu a dál kurvím v kompu,... ale jasný že 60s strat a nějaký twin amp, to má prostě duši :-)

    Na synth jsem zvědav, co sis skládal?
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    BENKI: No já jsem v tomhle trochu ze starý školy a nemam rád tyhlety aktivní elektroniky v kytarách včetně aktivních snímačů i když pro to vlastně nemam žádnej důvod. :) Je to jen blbej pocit z toho, že bych si do kytary měl dát nějakou elektronickou destičku a nedejbože ještě i baterku jako napájení. I když jinak proti elektronice v hudbě nic nemam, teď jsem si například postavil homemade syntezátor, hodim brzo fotky. :) Ale k tý kytaře mi to nesedne. Já mam prostě nejradši, když někdo vezme do pracek 40 let starou kytaru s lakem protkanym pavučinou prasklinek a zežloutlym do barvy medu a lezou mu z toho krásný tóny i bez všech těhle udělátek.

    Jinak tu fólii jsem měl o šířce myslim 5 cm a spotřeboval jsem možná tak metr a půl.

    A na živo ten výtvor asi jen tak neuvidíš, protože nikde nehraju. :) A kamarád, kterýmu jsem jí pučoval na koncert má teď nějaký bezkapelní období kvuli času, takže taky nikde nehraje. Musíš se spokojit s fotkama. :)
    BENKI
    BENKI --- ---
    PLUMM: Jj, připomíná ti to správně Claptona. Taky třeba Buddy guy... nebo já ve svým clapton stratu ;-). TBX je aktivní tónová clona, od pětky k nule funguje vpodstatě jako na každým stratu, od pětky do desíti to výšky ještě přidává. Mid boost, jak název napovídá, zesiluje středy, přiblíží se to pak trošičku plnýmu zvuku slabších humbuckerů. Dá se s tím krásně vyhrát, kobilkovej snímač, tónová clona stažená a midboost naplno a je to dravec jako sviňa :-) Že se ti do toho už nechce hrabat chápu, já cpal do toho strata, už tak pořádně vydlabanýho ještě piezo snímače s předzesákem a "midi převodníkem" (tedy ne převodníkem ale předzesákem pro něj), nejenže jsem si zkurvil při trošce neopatrnosti spodní roh okolo pickguardu, ale ještě mi to celé nějak hapruje... blé, nesnáším tohleto prostorově náročné pájeníčko :). Za ten tip na fólii dík, přesně to jsem teď potřeboval takhle lacino bez snahy objevit.

    Hmotnost je průser právě kvůli zádům, pokud člověk hraje hodně... všiml sis někdy, jak jsou všichni staří lespaulisti pokroucení? ;-) I když, jak to teď tak zkouším, ten clapton strat taky není úplnej drobeček. Měl jsem předtím nějakýho indonézskýho Squiera a to bylo pírečko.

    No, nicméně ten tvůj výtvor bych fakt někdy rád viděl naživo, ...
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    PLUMM: K tý váze ještě, taky záleží na tvý tělesný stavbě, žejo, jestli sám vážíš jen o trochu víc než ta kytara, tak je to pak bývá problém, no. :D I pro lidi, co mají třeba problémy se zádama. Já sice nejsem žádnej dřevorubec, ale mít nějakou dobu 4,5 kg (nebo kolik má) přes rameno mě nevytrhne. LP od Gibsonu mívají i mnohem, mnohem, mnohem víc.
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    BENKI: Díky, jsem rád, že se líbí. :) TBX se přiznam, že nevim, co je a mid boost taky pořádně ne, mam to jen spojený s Claptonem a nějakou aktivní elektronikou vevnitř. Těch modifikací je moc, asi jsem na to narazil, když jsem vyhledával informace. Mně se líbí jak to hraje se standardním zapojením, fakt, nemám chuť se v tom zase šťourat.:) Jediná modifikace, kterou tam mam je 680pF kondenzátor a 220kΩ odpor na volume potenciometru, jakože treble bleed control – aby se neztrácely výšky při stahování volume a Volume control, kterej trochu upravuje křivku průběhu toho volume potenciometru, je použitelnější na mnohem větší dráze, nestane se, že ztlumíš z 10 na 6 a je najednou uplný ticho. Víc s tim dělat nebudu, dokud se mi ten zvuk bude líbit. :)

    Jj, ta měděná páska je samolepící a má vodivý lepidlo. Jinak by se ty jednotlivý kusy musely k sobě pájet no.

    A nezajímavý žvásty to nejsou a koho to neba, tak má smůlu. :D

    Máš pravdu, s tou váhou je to podobný, no. Mam ještě Epi LP Standard a ten je o trochu těžší. Jde ale o zvyk, neni to tak hrozný. :)
    BENKI
    BENKI --- ---
    PLUMM: Tak tohle je bomba. Doporučil bych, obzvlášť jestli tam máš noiseless snímače, nacpat tam ještě TBX a mid boost, udělá to z té kytary fakt hodně univerzální nástroj. Nádherná práce. Ta CU páska z gme má vodivý lepidlo nebo jsi to musel nějak spojovat? /kdyžtak klidně pošta aby sis to tu nezasíral pro ostatní asi nezajímavejma žvástama;-)/ Jen ta hmotnost škoda, to je jak hrát na les paula, ne? :-)
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    R0C3S3K: Fakt ne, byl to děsnej časovej pres. :) Tahle dvoustrana vypadá docela pěkně, pak už je to horší.
    SUN_VU_KUNG: Dík za nabídku, no proč ne, žejo. :) Poptám se tě pak v poště kdyžtak.
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    PLUMM: houby, hobluj :) ...uka vic
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    A ještě jsem dělal krátkej komiks (12 stran) o stavebnici Merkur a jejím vynálezci a tohle je první dvoustrana. Víc neukážu, protože moc hrdej na to nejsem, abych řekl pravdu. :)

    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Nechtěl bys udělat něco pro Acidpaper? Jsme zrovna dneska seděli na pivu a řešili možné autory :)
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Něco novýho z mý zahrádky. Dva B2 plagoše (50 x 70). To první má bejt jakože Cesta do pravěku a to druhý Vynález zkázy. Oboje filmy Káji Zemanů. A protože neumim pracovat s písmem, tak jsem to u tý Cesty do pravěku vůbec neřešil a prostě jsem jenom maloval a pak jsem to diletantsky napsal pod ty tři okýnka. :) A ten výbuch na Vynálezu zkázy je poskládanej z cca 150 technickejch nákresů přes 100 let starejch patentů z databáze Americkýho patentovýho úřadu – maj tam toho víc než my a líp se tam vyhledává. :)









    TURF
    TURF --- ---
    PLUMM: ukaz jim, jak by to vypadalo s originalem ;)
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    PLUMM: tak to ale presne nejak bude,,, dost pochybuju ze by rejza vlezl na google, nasel tvou kresbu a rekl si " ty vole, ten kluk je tak dobrej, ze mu to slohnem, nez abychom mu napsali o prava":)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    PLUMM: jo, tak to klidně mohlo proběhnout :) Normálně takové věci dělá ilustrátor, který spolupracuje na projektu, většinou externě, ale protože se spoustě agentur nechce takového člověka shánět/platit, tak to může dopadnout i takhle. Je to dost častý jev třeba u knižních obálek, kdy řadu z nich ilustrují amatéři, nejčastěji kamarádi/příbuzní/známí vydavatele nebo někoho z nakladatelství :) Podle toho to pak vypadá. Dostanou za to pak flašku nebo pochvalu :) a zkurví úroveň i hodnotu práce na trhu. Naštěstí většinou ta práce sama o sobě vypoví, jak asi vznikla a na jaké úrovni byl její autor, což je přesně případ tvé kresby, které ta překreslená matlanina nesahá ani po kotníky :)
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    SUN_VU_KUNG: Jj, určitě jim psát budu. Co konkrétně, to si musim promyslet. :)

    No já si krásně umim představit scénář, kdy režisér (napřiklad) řekne svýmu kámošovi/manželce/dceři/whatever, hele ty rád kreslíš, potřebuju tam kresbu nějaký babičky, on odpoví: "OK, neni problém", jde na google pro referenci, najde mezi těma fotkama mojí kresbu, řekne si: "Hej, to vypadá přesně, jak mi to rejža popisoval, to by tam mohlo bejt, to použiju", překreslí, odevzdá rejžovi, ten na to: "Super, ale trochu veselejší to udělej." Tak dodělá úsměv, odevzdá podruhý, rejža je spokojenej, na nic se neptá, vůbec ho to nenapadne. Hotovo, finito. Například. :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    PLUMM: Já bych jim zkusil napsat, když nic, tak budeš mít zajímavou zkušenost s komunikací s ČT :) Na autorská práva by to byl problém dostat, musel bys mít znalecký posudek a to už je věc soudu. Ale možná šikovný právník by s nimi pohnul :) Právě proto, že to nemohli ukrást rovnou a celé a protože potřebovali trochu veselejší výraz, tak to dali nějakému strašnému mazalovi překreslit... možná to dělal přímo někdo z televize v pauze na oběd :)
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    SUN_VU_KUNG: Konečně. :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam