• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PLUMMPLUMMova tvorba - kresby, malby, vesmír a vůbec
    rozbalit záhlaví
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    PLUMM: Tak teď jsi mne znejistil, tak jsem šel vykrámovat krabici abych se podíval a máš pravdu, je to taky Pentel, ale kupoval jsem je už před několika lety a už se mi to nevybavilo. Jinak ten velký černý Colour brush přímo nemám, ale viděl jsem ho a měl by jít plnit normálně sám o sobě, protože ta násadka je dutá. Jestli se do toho dávají nějaké kartuše, tak se možná dají plnit ty, ale nikde jsem to neviděl, všude je jen ten předek s hrotem, víčko a násadka... jinak ještě tip v případě některých barev / inkoustů - jestli si můžete sehnat malé ložiskové kuličky, tak je dobré jich do té násadky (do které to jde) pár hodit (třeba 3) líp se tím pak při zatřepání sesednutá barva rozmíchá, protože přeci jen, pigmenty za nějakou dobu sednou.

    PLUMM
    PLUMM --- ---
    SUN_VU_KUNG: Vypadají stejně jako http://www.pentel.com/store/aquash-water-brush-large-fine-point-tip tak to je imho taky Pentel. Pokud to neni noname kopie teda. :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    PLUMM: I ten Colour Brush můžeš plnit... ten je od Pentelu a prodává se i v sadách už s naplněnými barvami.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    PLUMM: ty modrý jsou myslím nějaký noname...
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    SUN_VU_KUNG: Ten libovolně plnící je jen ten color wash brush (oficiálně Aquash), je to tak?
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    TURF: To jsou všechno taky brush peny od Pentelu a já vim jen o Zlatý lodi.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    TURF: myslím, že ne.. jestli to nebude mít Zlatá loď, Altamira nebo Nielsen, tak asi už nikdo... ale z eBay se to dá koupit opravdu levně... a určitě je má Boesner, ale nejbližší je Vídeň nebo Drážďany :) Docela dobře je to použitelné na vytahování světel, stačí to naplnit bílou tuší a pokud to nezaschne, tak je pořád k dispozici - bílé tužky totiž skoro vůbec světla nevytáhnou.
    TURF
    TURF --- ---
    SUN_VU_KUNG: daji se u nas nekde sehnat?
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Tenhle typ štětce se syntetickým vláknem se dělá i s otevřenou plnící komorou, takže ho můžeš naplnit nejenom tuší, ale i vodou (pro akvarel) nebo jakoukoliv tvou vlastní barvou (ideálně třeba tuše pro airbrush). + různé hroty a stojí to taky pár babek.

    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Další tip:)

    Koupil jsem si na ebayi z Hongkongu Pentel Brush Pen. Je to pero s pružnym hrotem, kterej je tvořenej jednotlivýma štětinama. Takže se narozdíl třeba od pružnýho hrotu na Copic markerech skutečně chová jako štětec (protože to štětec doopravdy je :) ) Plní se bombičkama s inkoustem, kterej je k dostání ve více barvách. Vůbec nic nikde nekape, neteče, nedělá kaňky, nic takovýho. I s poštovnym mě vyšel na 13 doláčů (pero + 4 bombičky), což je přibližně o bambilion míň, než za kolik ho prodávají ve Zlatý lodi v Praze. :) A je to parádní věcička, hlavně díky variabilitě tahů, který s tim jdou vytvořit. A taky samozřejmě díky faktu, že je to zkrátka velký jako kterákoli propiska, takže můžete mít neustále v kapse něco, co se chová jako v barvě namočenej štětec.
    Kdo kreslí a nemá žádnej brush pen, tak odporúčam.





    Je to mimochodem nástroj, kterym Kim Jung Gi dělá tyhle svoje bomby. :) Akorát on má nějakej trochu větší.
    김정기 Kim Jung Gi Sudden attack 통제구역 6 Drawing - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=Bg1j9xwcij8
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Moje homemade v garáži vyrobená kytarka v akci. :) Její výrobu jsem postoval tady PLUMM, tady PLUMM a tady PLUMM:
    Hraje na ní kamarád Jakub Havel z kapely Sound Diet.

    SIIMA
    SIIMA --- ---
    PLUMM: umím si to představit :))
    tak já se pokusím něco vyrobit (ale vlastní se fotěj nejhůř - ověřeno léty :) a pak budu zjišťovat, jestli stále maluješ dle fotek :) díky
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Z jinýho soudku. To je ten "vesmír a vůbec" :)
    Zúčastnil jsem se teď v neděli jednodenního desetiboje. Přihlásil jsem se víceméně ze srandy a ze zvědavosti, protože jsem ty disciplíny nikdy nedělal a neni moc příležitostí, aby si je ček alespoň vyzkoušel a zjistil, jak je to náročný. Jestli máte v okolí nějakej venkovní desetiboj pro veřejnost a má bejt hezký počasí, tak ukecejte kamarády a přihlaste se i když vůbec nesportujete, je to fakt sranda. A pokud je to všechno v jeden den, místo klasickejch dvou, tak je to i docela čelendž. :D

    Nejvíc jsme se pobavili na skoku o tyči, kde spousta z nás skočila maximálně uplně tu samou vejšku, jakou pak skočili při skoku do vejšky. :) A druhá disciplína, která stojí za to, je 110 metrů překážek. Až když si člověk zkusí přeskočit tu 106,7 cm vysokou překážku, klidně i jen jednu postavenou někde bokem, tak teprve pak dokáže ocenit výkony těch profi běžců. Z dráhy plný takhle vysokejch překážek jde fakt strach a před startem jsme zkoušeli vymyslet, jak je za běhu co nejlíp zkopávat, aby jsme se při tom nezabili a zároveň aby nás nediskvalifikovali. Nevymysleli jsme nic. :D Samozřejmě jsme přes ně pak skákali jak klokani, překážkovej sed ve vzduchu za běhu vážně nehrozí.

    Sranda byla taky na stovce, když kámoš kousek před cílem spadl a nikdo neví proč, já běžel ve vedlejší dráze a začal jsem se tak smát, že jsem skoro zastavil, takže stovka za 14,26 s :D

    A na oštěpu jsem si samozřejmě něco udělal s ramenem.



    Já, mý kamarádi a uplně první pokusy na tyčce. :D Jsem ten poslední.
    Pole vault - first loserish attempts ever, Decathlon Sokolov 2013 - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=_88oLIPHGFs


    A musim se pochlubit svýma skočenýma 2,43 m. Na zapíchnutí tyčky na správný místo je potřeba moc velkej technickej skill, takže jsme jí už při rozběhu takhle tlačili po zemi. :)
    My first pole vault ever - 2,43m (8 ft) - Decathlon Sokolov 2013 - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=OEJvFOPCUos


    Z nějakýho důvodu mi nejvíc šel disk a tyčka, ale jsem uplně tragickej běžec, takže například za běh 1500m, kterej byl uplně na konci dne, jsem měl 0 bodů. :D Celkem sem udělal 2 052, Šebrle má osobák něco přes 9 000. :)
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    MACOMIX: To by chtělo nějakej příruční teleport na vercajk na trase Plzeň - Praha - Plzeň. :)
    SIIMA: No já už teď beru jen živáky, protože fotek mam dost a vůbec mě to podle nich ani nebaví. Dost často jsou i ty fotky, co lidi pošlou, fakt šílenost a nemám už sílu dokola vysvětlovat, že tyhleta pártyfotka neni zrovna vhodná předloha pro malbu. :D Na druhou stranu, tobě důvěřuju, že nafotíš super předlohu levou zadní a hned napoprvý. Tak pokud jim sedí muj styl, tak se nějak domluvíme.
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    nechces ty portrety malovat taky v Praze? Bych sel :)
    SIIMA
    SIIMA --- ---
    SIIMA: takže bych měla menší kšeft :)
    SIIMA
    SIIMA --- ---
    PLUMM: já ani tak ne...no i když..ale tatínek by potřeboval namalovat mou sestru a matičku, ale podle fotky, kterou musím vyrobit, pač bychom je nikam nedostali :)
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    SIIMA: K tomu určitě dojde. Někdy. Časem. :)
    Nechceš taky portrét? Holek se mi přihlásilo hrozně málo. Takhle budu umět malovat jenom chlapy. :D
    SIIMA
    SIIMA --- ---
    PLUMM: tak to chápu. třeba později dostaneš chuť a prostor se víc rozmáchnout ;-)
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    SIIMA: Mně to nepřide malý. Mam tu dokonce i desky, co jsou poloviční. :) Na ty jsem ale eště nic nedělal. Přide mi dobrý, že když je to malý, ček nemůže zabřednout do nějakejch nepodstatnejch detailů a spíš jde po těch výraznějších tvarech a stínech a tak, no. Na to učení je to imho ideální. A taky kdybych to dělal na velký, tak si to bude chtít koupit míň lidí, páč matroš bude dražší, takže budu mít míň živejch modelů a tim pádem nebudu moct tolik trénovat. Tenhle malej formát stojí jak 3 piva, takže si pro portrét přijde kde kdo. :)
    SIIMA
    SIIMA --- ---
    není ten formát pro Tebe malej?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam