• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHANKETY nyx :: pripominky uzivatelu
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---

    máte služební telefon?

    143 hlasy od 143 respondentů

      QUIXDE
      QUIXDE --- ---
      VON_GILOTINE: Pockej, ale ja rekla, ze jen v jedny ze tri se dalo dalo jist. Ty zbyly dve byl hnus velebnosti.
      VON_GILOTINE
      VON_GILOTINE --- ---
      no je, protoze si myslim ze pokud si zacala chodit do skolni jidelny ke konci devadesatych let a ne na jejich zacatku, tak neni divu, ze tva zkusenost je diametralne odlisna.
      QUIXDE
      QUIXDE --- ---
      VON_GILOTINE: Je velkej rozdil mezi temi roky?
      ADAMFC
      ADAMFC --- ---
      RANDOM_NIGHT: tři jídla, který sem nikdy nebyl schopnej pozřít
      VON_GILOTINE
      VON_GILOTINE --- ---
      QUIXDE: promin, jen pro predstavu, do skolni jidelny si zacala chodit v roce 97 nebo 95?
      QUIXDE
      QUIXDE --- ---
      Prosla jsem vicero skolnima jidelnama, ale v ty, co jsem byla nejdyl se vetsina jidel jist dala, dokonce byly i dobry. Ale s domacim bych to vubec nesrovnavala, na to se kolikrat nehrabou ani sebelepsi restaurace.
      RANDOM_NIGHT
      RANDOM_NIGHT --- ---
      V naší se nedalo jíst jen tři dny v měsíci, to když byla první den čočka s vajíčkem, druhý den hrách s párkem, třetí den hrachovo-čočková kaše s nasekaným párkem a vajíčkem…
      GENERIXX
      GENERIXX --- ---
      MUI: bylo tam pár jídel, který byly na vývařovnu hodně slušný a vyloženě po nich lidi šli (rajská, filé, čočka, palačinky apod.), ale pak tam bylo taky plno takových, od kterých bylo záhodno se držet v úctyhodné vzdálenosti (škubánky, cokoli s "bramborem", vývary ze zbytků, dalmatské čufty etc.).
      KLX
      KLX --- ---
      MUI: jen špagety a krupicová kaše!
      JACOB
      JACOB --- ---
      MUI: Prumerne asi "ano".. tj. na masovou vyvarovnu to slo, srovnavat to s restauracema asi mozny neni.
      A na VS kolejich mi chutnalo vic nez na stredni, asi spis proto, ze tam byl vetsi vyber
      JACOB
      JACOB --- ---
      MUI: Jak ktery jidlo?;)
      HONZAL
      HONZAL --- ---
      87HIGHFLYER: ja bych rekl, ze zalezi i na vuli a schopnostech zaka. :-)

      DADEL: dobry rano, si na diskuznim foru
      DADEL
      DADEL --- ---
      moc keců, málo anket
      ELIS
      ELIS --- ---
      HONZAL: Treba je verici a odmital prijmout dinosaury.

      Ne, tak pred revoluci prece byl komunismus nacpanej v nejednom predmetu vcetne vytvarky, taky jsem malovala Auroru. Ale jak bylo receno nize, vzdycky zalezi na konkretnim uciteli.
      87HIGHFLYER
      87HIGHFLYER --- ---
      Spíš je na celym systému blbý, že extrémně záleží na vůli a schopnosti učitele. Já měl na všech stupních - od školky po vš - skoro vždycky štěstí. A nemusí bejt kantor zrovna mstivý hovado - stačí když prostě nedokáže pořádně prodat co umí. Dneska mě třeba zajímá historie, ale na střední sem po tom ani nevzdech. Kdoví kde bych byl, kdych potkal jinou úču. Na tohle formování osobnosti má školství hroznej vliv a když formuje špatně, je těžký proti tomu něco dělat.
      HONZAL
      HONZAL --- ---
      u nas to teda bylo spis tak, ze deti buzerovaly kantory. Jinak s tim lhanim taky moc nerozumim, to do vas lili nejaky ideologie? Me ucili dejepis, matematiku a geometrii, zemepis, chemii, cesky jazyk a dalsi. Jako malej fracek sem tim samozrejme pohrdal, bejt po me vuli, radeji hraju pocitacove hry.
      VON_GILOTINE
      VON_GILOTINE --- ---
      no jestli vas pruchod zakladnim a strednim skolstvim byl laskavou prochazkou ruzovym sadem, bez buzerace kantory a vyberoveho jednani k jednomu cukr druhemu pouze bic, tak vam to preju. to je jak lidi kteri meli za totace/90s dobrou skolni jidelnu, existuji. taky jim to preju. ne kazdy holt mel to stesti
      LOPIK
      LOPIK --- ---
      Z toho vyrosteš
      KOSMO
      KOSMO --- ---
      JACOB: Struktura mi přijde napříč Zemí stejná - má to stejné zákonitosti dané strukturou druhu - tedy homo sapiens - s minimálními odchylky v anatomii a potažmo ve struktuře interakce - nebo nevím cos tím myslel. Řeším spíše míru té interakce - to jak spolu žijeme, komunikujeme, tvoříme společné dílo - a to je z mého pohledu chudé... mám srovnání (zkušenost) třeba s Čínou nebo Indií a tam je to úplně někde jinde - mnohem vyšší míra vzájemné komunikace i společné tvorby... přijde mi, že se tady jede ve dvou kolejích - underground (dost silný a zajímavý) a oficiální kultura v podstatě živená pouze státem... dělat to nějak více dohromady neumíme... na to je naše společnost nepřipravená - a je to právě kvůli té naší výchově :-) česká xenofobie se přenáší na nás samotné a poutá nás společně tvořit i být...
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam