• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    LAURA: no gaisaka je z brna a pokud někdy v práglu byl, určitě nejel metrem:))

nenechte se rozvášnit jeho úsměvnými komentáři k tématu šátky.. mě to spíš přijde jako nějaký druh komplexu.. a troling dohromady:))
    LAURA
    LAURA --- ---
    GAISAKA: mno, neškodilo by ti zbavit se předsudků. Šátek/nosítko jsou neskutečně praktičtí pomocníci matce, která se chce neomezeně s dítětem pohybovat (Praha je otřesně bariérové město) a nezřídka taky jedinej způsob, jak přežít častý novorozenecký koliky atd. Kdybych třeba já neměla v prvním půlroce dítěte šátek, tak by mě odvezli do blázince.

Ale jako snažím se tě chápat, mívala jsem nachlup stejné názory jako ty. Domarodičky jsou pošahaný blázni a šátek je etno hovadina. Život mě naučil... ,)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GAISAKA: ok, dej pak vědět, jak tvá partnerka pak sama přepravuje vaše děti, ideálně ve věku nemluvně a 1-3 roky, třeba v pražském metru na Andělu...
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    ILLUZE: Pokud máš pod tím kostýmek, tím hůře. Jestlis cílila tímto směrem.
    LAURA: To naštěstí neznám. Pokud je to ta minikrosna na mimino, to mi nevadí. Je to z umělejch materiálů a jsou tam aspoň náznaky pravejch úhlů,)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GAISAKA: Tebe čeká krutý pád iluzí...
    LAURA
    LAURA --- ---
    GAISAKA: jo takhle, tebe štve, že to vypadá domorodě.. předpokládám, že nosítka ti nevaděj, nebo taky jo?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GAISAKA: tak teď si mne pobavil - my se známe osobně? :DDD

napsat podobnou ptákovinu zrovna mně :-)))
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    ILLUZE: Fklidu,malej Franz bude pig easting ezo fighting crusader po taťkovi,) Od dob Vygotského celkem víme, jak v tomhle programu uspět,)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GAISAKA: a rovnou k tomu můžeš přidat tu Olsenovu metastudii.... viz ZUZKAOU:
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    LAURA: Viz předposlední větu.
    ILLUZE: A je mi to taky ouplně putna,) K tomu, že pak vypadáš jako od řeky Zambezi, což mne u někoho narozeného v srdci Evropy mrzí, se snad subjektivně vyjádřit můžu...?
    LAURA: Tak počkej teda, já na to mrknu,)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GAISAKA: a štěstí pro potenciálního potomka...
    LAURA
    LAURA --- ---
    GAISAKA: takže tu studii ignoruješ.
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    LAURA: Bezpečnost domácího porodu nebude NIKDY srovnatelná s bezpečností porodu v nenocnici, pokud se bavíme vskutku stále o bezpečnosti. Nerad bych tu opakoval klišé o obýváku vybaveném operační technikou,)
    ZUZKAOU: V podstatě jo, mám periodicky pár dní, kdy se moje obvyklá žoviálnost ztratí, a mám nutkání se ozvat proti věcem s nimiž nesouhlasím. Ano, chlapský krámy, to není nic novýho,)
    Krom toho mi posledních pár dnů hrozilo, že mě tahle tematika bude muset začít zajímat osobně. Naštěstí jeden proužek,)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GAISAKA: do toho, jak své dítě nosím, ti je prd

seber se a zkus se tahat s kočárem v metru bez výtahů
    LAURA
    LAURA --- ---
    GAISAKA: a můžu se zeptat, proč tě ten pohled štve?
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    ILLUZE: Nepochopení. ženy mají právo volit, protože jsou stejně tak lidmi jako muži. Mě jen vadí lidi co mají za životní přesvědčení "co je přírodní, to je dobré", aniž by zásadnější přehled. A tou uplně stejně i chlapy.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GAISAKA: hele nemáš ty posledních pár dní virtuální krámy?

Tady (mimo jiné) obhajuješ hulení na dítě tím, že kuřák byl iritován šátkem, křesťanům nadáváš za víru, u babici propaguješ svíčkovou bez smetany....
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GAISAKA: a když už jsme u té otevřenosti...

napadlo tě, jaké to je, když se na tobě během pár hodin (v těhotenství měsíců) "vystřídá" yx lékařského personálu?

zkus si stáhnout kalhoty, obzvlášť, když tě echt něco bolí, a nech si na své přirození zírat a komentovat stav, v němž je, alespoň tři doktory

a věř, že ta trojka je minimum - těhotná žena tohle absolvuje nesčetněkrát, občas to jde do desítek

s důstojností to nemá moc společného...
    LAURA
    LAURA --- ---
    GAISAKA: a to holandská studie, to pro tebe nejsou fakta? viz LAURA:

Pokud lze vytvořit podmínky, za kterých je bezpečnost domácího porodu srovnatelná s bezpečností porodu v nemocnici, tak než takové podmínky vytvářet, je lepší domácí porody zakazovat?

A jak už jsem uváděla, nejnižší novorozenecká úmrtnost v ČR není argumentem, prtože kritéria na její hodnocení jsou zásadním způsobem odlišná od kritérií v jiných zemích viz LAURA:
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    ILLUZE: Ad absurdum lact., nejsem sofista abych ti na podobné aporie odpovídal. Držme se u tématu, v kontextu a normálních mezích,plz. Pravda a láska pak přijdou samy,)
    Krom toho, chápu plně, že je pro vás šátek pohodlnej. To respektuju, tudíž si svoje výhrady (viz dále) nechávám pro sebe. Klidně bych ho svoji přítelkyni nechal nosit, pokud by o to stála, páč chápu že je to pro někoho dobrá alternativa docela zásadní otázky. Ale je zas tak težký pochopit, že některý lidi děti v šátku iritujou? Jsem multikulturalista, ale prostě mě ten pohled strašně štve. Nebudujeme tu nejlepší a jedinou civilizaci proto, aby nám tu ženský chodili jako domOrodky v přírodních společnostech. Ale chápu, máte na to právo, respektuju to.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam