Celkem povedená reakce z FB na níže zmíněný článek:
"...já bych rodiny s dětmi viděl rád samozřejmě cestovat ve vlaku, protože jsem si jistý, že jde o vyšší formu dopravy, k níž lidstvo dospělo. Argumenty, které nespokojení rodiče udávají, jsou v zásadě nepodstatné. Řízení je extrémně nebezpečná věc. Je celá řada nenadálých komplikací. Poklidný výlet k babičce se z minuty na minutu může změnit v boj o holý život. Jízda autem má možná nějaké výhody pro rodinnou pohodu, ale jsou podružné ve srovnání s tím, jaké bezpečí přináší hromadná doprava."
"...vím, že je nám trochu zazlíváno, že kazíme krásný zážitek, jakým je rodinný výlet. Ale ono výlet a jízda není totéž. Výlet bychom kazit neměli, ale jízda autem může být bolestivá, extrémně nebezpečná, krvavá, brutální, hnusná záležitost."
"...rizika nemohou být stejná. Celá řada nebezpečných situací se dá vyřešit, ale jsou i takové, které přicházejí velmi rychle a mají vážné důsledky. Je jich málo: jezdím autem přes 25 let a zažil jsem jich, že bych je na prstech rukou spočítal. Ale kdyby se smělo jezdit s dětmi autem, tak jich mnoho umře. Kdo viděl dopravní nehodu s vážným úrazem, ví, že to jen tak nezastavíte a musíte si poradit během několika minut. Souhlasím, že bychom se měli snažit rodinám vyjít vstříc, aby jim bylo ve vlacích lépe, ale to ještě není důvod k tomu přesunout rodinné cestování do automobilů."
"...to je pravda. To už jsme u otázky, kolik stojí život člověka. Zda nám investice do preventivních opatření za to stojí, když za rok zachráníme třeba jeden život. Rozhodně netvrdím, že ve veřejné dopravě není co zlepšovat, ale ježdění autem je určitě krokem zpět."