• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    LAURA: to nemůžou myslet vážně! to snad musí být protizákonný, ne? novorozeně je automaticky pacient a je mu vnucován léčebný postup...wtf??????????
    "zástava dechu při položení dítěte k prsu nebo pod prs matky"...to je tak absurdní že nemám slov
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    muhehe, pan doležal mě fakt pobavil, takhle jsem se nad jeho článkem dlouho nezasmála:))
    LURA
    LURA --- ---
    LAURA: Jen částečně, na to se taky čeká. Ale je to trochu složitější, napíšu k tomu něco, až bude čas, zatím je to nehotové.
    LAURA
    LAURA --- ---
    LURA: máš k tomu nějaké detaily? Má to souvislost s tím řízení před ESLP?
    LURA
    LURA --- ---
    Ale jinak kdo nebude rodit v nejbližších měsících, tak to vypadá, že bychom se mohli porodů doma v dohledné době přece jen dočkat a dokonce hrazených zdravotní pojišťovnou. Zatím je to "ve vývoji", ale pracuje se na tom.
    LURA
    LURA --- ---
    LAURA: To je fakt - to jsem u doktorky taky musela vyslechnout a podepsat, jak když ji neposlechnu, tak pravděpodobně buď vykrvácím a nebo dostanu sepsi.
    LURA
    LURA --- ---
    LAURA: To ani JXD, takže tam nevidím rozpor ;-)
    LAURA
    LAURA --- ---
    KONZUM23: to je hezké, že se s ním ztotožňuješ. Ovšem evidentně tě to nevede ke studiu nových lékařských statistik a údajů. ,)
    LAURA
    LAURA --- ---
    KONZUM23: myslíš jako té "nejnovější studie", kterou JXD raději nijak blíže nespecifikuje? Fascinuje mě, že tohohle trotla ještě někdo vůbec bere vážně...
    LAURA
    LAURA --- ---
    KONZUM23: poučné zejména pokud chceš vědět, kam až může vést nadměrné užívání marihuany.
    LAURA
    LAURA --- ---
    LURA: ten reverz mám odsud http://candigliota.blog.respekt.ihned.cz/c1-59909990-situace-v-ceskych-porodnicich-jak-z-50-let

Řekla bych standardně formulovaný lékařský reverz, vždycky tam detailně popisujou, jakou zhyneš trýznivou smrtí, když něco v nemocnici odmítneš.
    LURA
    LURA --- ---
    LURA: A ještě koukám, že tam musí být podepsaní oba rodiče a svědek - notářsky ověřovat se to nemusí???
    LURA
    LURA --- ---
    LAURA: Co je to za kravinu? To jako normálně jinak všechny novorozence po porodu takhle sledují? Uf, to je úchylný. A teď to vydírání na tom reverzu, co všechno se chudáčkovi může stát, když si ho nechá máma u sebe, aby si to člověk ještě rozmyslel - dítě může vykrvácet, matka ho může upustit - bože, to se mi jen zdá. Navíc formulace, že je tohle vyšetření potřebné a nutné, jako bych v opačném případě něco dítěti odpírala a byla totálně nezodpovědná. Tohle mě na našem zdravotnictví fakt nejvíc vytáčí, tahle manipulace.
    LAURA
    LAURA --- ---
    reverz z Motola, který dávají k podpisu, když si nechcete nechat odebrat novorozené dítě
    https://www.dropbox.com/s/m76k06x64l6s7vz/Negativni_reverz_Motol.pdf
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    LILY: děkuju, je moc fajn občas dostat i nějakou příjemnou zpětnou vazbu:) pořád na formě pracuju ale někdy mi to ujede do absurdna teda:))

YMLADRIS: jj, díky za typ, tohle je asi nejlepší cesta, právě trochu řeším, že bych nerada nestála za svým, nebo byla neupřímná.. ono nějaké to odcizení a myšlenky o tom, že jsem docela pomatená přírodňačka stejně asi přijdou v malé míře, ale za čistý stůl to stojí..
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    posun?
    Porod s asistentkou ano, ale jen v nemocnici, navrhuje komise ministrovi - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/domaci-porody-nebudou-0uq-/domaci.aspx?c=A130725_125724_domaci_hv
    OXIS
    OXIS --- ---
    LAURA: to je snad z hluboké totality!!
    LAURA
    LAURA --- ---
    "Ty kluku, ještě že ty jsi takovej šikovnej, když máš tak hroznou mámu, ona tě chce zalehnout!"
    Porodnice instituce separace - Deník Referendum
    http://denikreferendum.cz/clanek/15489-porodnice-instituce-separace
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    ORIKA: hmm jak u koho:)
    LILY
    LILY --- ---
    YMLADRIS: to jsem taky všem škarohlídům říkala. Že mám sbalenou tašku a jako "správná rodička" jsem i registrovaná v porodnici a rozhodnu se na poslední chvíli podle toho, jak se budu cítit a jak mi případně doporučí PA.
    Ono taky spousta lidí netuší, že se do té porodnice i v případě komplikací dá většinou dojet pěkně v poklidu a bez nějakých krvavých dramat, jako v mém případě, protože v prostředí, kde člověka do ničeho netlačí a nic do něj necpou, se porod obvykle sám začně zastavovat, je-li nějaký problém.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam