• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    ORIKA: Kdy jim konecne dojde, ze inkubator je jen spatna nahrada materske naruce ! Dite staci polozit nahe na nahe bricho zeny a prikryt prosteradlem.
    Nadavala jsem na francouzskou porodnici, kde jsem rodila, ale v tomhle tam byli dobry - systematicky preferuji delat "peau à peau" - "kuzi na kuzi". Uz dlouho je vedecky dokazany, ze to je bezkonkurencne nejlepsi pro miminko z fyzickyho i psychickyho hlediska, navic dite je vystaveny stejnym bakteriim jako matka, nemluve o laktaci atd.
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    KONZUM23: hrozne blaboly
    LAURA
    LAURA --- ---
    ORIKA: co na to říct, zní to logicky.. oddělit dítě od matky je nutné a nezbytné, jinak je dítě ohroženo na životě, zejména vražedným prsem matky, případně matkou samotnou, páč je tak neschopná, že dítě nepochybně upustí. Prostě matka je pro dítě největší nebezpečí, divim se, že vůbec nechají ta nebohá dětátka 9 měsíců v matčině břiše...
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    LAURA: to nemůžou myslet vážně! to snad musí být protizákonný, ne? novorozeně je automaticky pacient a je mu vnucován léčebný postup...wtf??????????
    "zástava dechu při položení dítěte k prsu nebo pod prs matky"...to je tak absurdní že nemám slov
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    muhehe, pan doležal mě fakt pobavil, takhle jsem se nad jeho článkem dlouho nezasmála:))
    LURA
    LURA --- ---
    LAURA: Jen částečně, na to se taky čeká. Ale je to trochu složitější, napíšu k tomu něco, až bude čas, zatím je to nehotové.
    LAURA
    LAURA --- ---
    LURA: máš k tomu nějaké detaily? Má to souvislost s tím řízení před ESLP?
    LURA
    LURA --- ---
    Ale jinak kdo nebude rodit v nejbližších měsících, tak to vypadá, že bychom se mohli porodů doma v dohledné době přece jen dočkat a dokonce hrazených zdravotní pojišťovnou. Zatím je to "ve vývoji", ale pracuje se na tom.
    LURA
    LURA --- ---
    LAURA: To je fakt - to jsem u doktorky taky musela vyslechnout a podepsat, jak když ji neposlechnu, tak pravděpodobně buď vykrvácím a nebo dostanu sepsi.
    LURA
    LURA --- ---
    LAURA: To ani JXD, takže tam nevidím rozpor ;-)
    LAURA
    LAURA --- ---
    KONZUM23: to je hezké, že se s ním ztotožňuješ. Ovšem evidentně tě to nevede ke studiu nových lékařských statistik a údajů. ,)
    LAURA
    LAURA --- ---
    KONZUM23: myslíš jako té "nejnovější studie", kterou JXD raději nijak blíže nespecifikuje? Fascinuje mě, že tohohle trotla ještě někdo vůbec bere vážně...
    LAURA
    LAURA --- ---
    KONZUM23: poučné zejména pokud chceš vědět, kam až může vést nadměrné užívání marihuany.
    LAURA
    LAURA --- ---
    LURA: ten reverz mám odsud http://candigliota.blog.respekt.ihned.cz/c1-59909990-situace-v-ceskych-porodnicich-jak-z-50-let

Řekla bych standardně formulovaný lékařský reverz, vždycky tam detailně popisujou, jakou zhyneš trýznivou smrtí, když něco v nemocnici odmítneš.
    LURA
    LURA --- ---
    LURA: A ještě koukám, že tam musí být podepsaní oba rodiče a svědek - notářsky ověřovat se to nemusí???
    LURA
    LURA --- ---
    LAURA: Co je to za kravinu? To jako normálně jinak všechny novorozence po porodu takhle sledují? Uf, to je úchylný. A teď to vydírání na tom reverzu, co všechno se chudáčkovi může stát, když si ho nechá máma u sebe, aby si to člověk ještě rozmyslel - dítě může vykrvácet, matka ho může upustit - bože, to se mi jen zdá. Navíc formulace, že je tohle vyšetření potřebné a nutné, jako bych v opačném případě něco dítěti odpírala a byla totálně nezodpovědná. Tohle mě na našem zdravotnictví fakt nejvíc vytáčí, tahle manipulace.
    LAURA
    LAURA --- ---
    reverz z Motola, který dávají k podpisu, když si nechcete nechat odebrat novorozené dítě
    https://www.dropbox.com/s/m76k06x64l6s7vz/Negativni_reverz_Motol.pdf
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    LILY: děkuju, je moc fajn občas dostat i nějakou příjemnou zpětnou vazbu:) pořád na formě pracuju ale někdy mi to ujede do absurdna teda:))

YMLADRIS: jj, díky za typ, tohle je asi nejlepší cesta, právě trochu řeším, že bych nerada nestála za svým, nebo byla neupřímná.. ono nějaké to odcizení a myšlenky o tom, že jsem docela pomatená přírodňačka stejně asi přijdou v malé míře, ale za čistý stůl to stojí..
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    posun?
    Porod s asistentkou ano, ale jen v nemocnici, navrhuje komise ministrovi - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/domaci-porody-nebudou-0uq-/domaci.aspx?c=A130725_125724_domaci_hv
    OXIS
    OXIS --- ---
    LAURA: to je snad z hluboké totality!!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam